Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Skijanje Jahorina

5 dana
Datum: 26.12.2023. - 30.12.2023. Plaćanje u 5 rata po 43,00 €!
Cijena po osobi:
215,00 €
5 dana
Novogodišnji ugođaj na Jahorini uz kuhano vino i bosansku kuhinju.
Cijena po osobi:
285,00 €
6 dana
Hit aranžman na Jahorini planiran u trajanju 6 dana uz vlastiti prijevoz!
Cijena po osobi:
315,00 €
5 dana
Zimska idila u Winteru! Plaćanje u 5 rata po 47,00 €!
Cijena po osobi:
235,00 €
6 dana
Luksuzni Aparthotel Winter! Skijanje atraktivno!
Cijena po osobi:
285,00 €

Jahorina je planina koja se smjestila u Bosni i Hercegovini, a njezin je veći dio proglašen Nacionalnim parkom.

Jahorina je ujedno i Olimpijski centar koji privlači ljubitelje zime i skijanja već dugi niz godina. Njezina prekrasna priroda, bijela prostranstva, zabavni program i ugostiteljska ponuda iznova vraća one najvjernije zaljubljenike u snijeg.


Skijaške staze


Olimpijski centar Jahorina svojim posjetiteljima pruža užitak skijanja na 10 staza koje ukupno broje oko 20-ak kilometara uživanja u skijanju. Najviše je crvenih srednje teških staza, dvije su crne vrlo zahtjevne staze, a jedna je lagana plava. Iako se tijekom spuštanja s vrha može kombinirati spuštanje na više različitih težina staza. Osim toga, planina je takva da jedna staza može u jednom svom dijelu biti crna, nešto niže crveno rangirana, a u određenom dijelu čak i plava.

Potrebno je pratiti plan mape staza kako ne bi došlo do zabune i neželjenih ozljeda. Za one koji žele iskusiti nešto više adrenalina, ali pod uvjetom da su iskusni skijaši, mogu isprobati tri olimpijske staze. Dvije od njih su spomenute crne staze, a jedna je crvena. Crne su spust i slalom staza, a crvena je veleslalom. Najviši vrh Jahorine je Ogorjelica na 1.916 metara nadmorske visine s kojeg se spušta istoimena staza (Ogorjelica I s 1.560 m.n.v.) u dužini od gotovo kilometar i pol.

S još 100 metara više nadmorske visine kreće crvena staza Ogorjelica II, no znatno kraća – 950 metara dužine. Jedina viša staza započinje na 1659 m. n. v. i to spomenuta crna staza Olimpijski slalom, ali je ujedno i najkraća staza na Jahorini s dužinom od 550 metara. Dvije su najduže staze s 1.700 metara, crvena Poljice i plava Šator staza. Najveći visinski spust prelazite ako se spuštate Olimpijskim spustom koja je, logično, crna staza. Noćno skijanje moguće je na stazi Poljica.


Žičare i ski-liftovi


Što se tiče žičara kojima se penjete do nabrojanih staza, na Jahorini ih je ukupno 11. Tri šesterosjedežnice od kojih je najnovija na Prači, a druge dvije dižu skijaše na Ogorjelicu i Poljice od kojih svaka ima kapacitet podizanja 2.000 ljudi u sat vremena. Dvije dvosjedežnice podižu skijaše također na Poljice i Ogorjelicu II, no na druge vrste staza.

Tu su još i četiri ski-lifta Poljice, Rajska dolina i Olimpik te dva lifta za djecu. Najveću visinsku razliku od 368 metara prelazite ako se penjete dvosjedežnicom Skočine, što je ujedno i najduža vožnja od 12 minuta. Na najvišu točku skijališta popet ćete se dvosjedežnicom Ogorjelica II, 1.889 metara nadmorske visine, odakle se možete spuštati istoimenom stazom crne, crvene i plave oznake.


Dobro je Znati


Država : Bosna i Hercegovina

Broj Stanovnika : 3,829 milijuna

Jezik : Bosanski

Valuta : Konvertibilna marka

Površina (km2) : 51.197 km²


Ostale usluge


Zimski turizam Jahorine svojim posjetiteljima nudi registriranu školu skijanja i bordanja. Licencirani instruktori i učitelji svojim dugogodišnjim iskustvom i stručnim savjetima pomoći će vam savladati sve tehnike skijanja ili bordanja. Osim toga, ukoliko nemate vlastitu skijašku opremu, istu možete iznajmiti u naselju Šator, uz stazu Poljica.

U ponudi se nalazi osnovna i prateća oprema za djecu i odrasle. Ono što je posebno kod ovog skijališta je vrlo bogata ugostiteljska ponuda i to po vrlo pristupačnim cijenama. Uz staze se nalaze brojni objekti na čijim se terasama možete odmoriti uz topli napitak ili uživati u bosanskim specijalitetima s roštilja.

Slična, ali još bogatija ugostiteljska ponuda nastavlja se u noćnim satima u mnogobrojnim kafićima, restoranima i disco-klubovima. Jahorina svojim pristupačnim cijenama ski-passa, prirodnim ljepotama i bogatoj zabavnoj ponudi slovi kao domaćinsko skijalište s vedrim i dobrim ljudima te toplom atmosferom kojoj se rado vraćamo.

Voditelj poslovnice / Ivan Glavaš
AUTOR : Voditelj poslovnice / Ivan Glavaš
Voditelj poslovnice, svojim doprinosom podiže turističku agenciju na najviši stupanj na ovim tržištima. Prilikom kreiranja novih aranžmana, ulaže svoje iskustvo kod kontroliranja i puštanja u opticaj proizvoda širem tržištu. Sposobnost organizacije koristi kod raspodjele poslova prilikom same odrade aranžmana.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK