Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Putovanje Transilvanija

4 dana
Atraktivno putovanje u Rumunjsku! Plaćanje u 5 rata po 37,00 €!
Cijena po osobi:
198,00 €

Transilvanija je najpoznatija kao tajanstvena zemlja vampira i vukova. 

Neki možda misle da je izmišljena, no ova središnja rumunjska regija pravo je mjesto.

Transilvanija je najveća i vjerojatno najpoznatija regija u Rumunjskoj. Pri svakom njezinom posjetu uranjate u mješavinu kultura, prirode i povijesti. Transilvanija je veoma raznolika regija bogate povijesti i multikulturalnog ispreplitanja. Ovo je mjesto suživota Rumunja, Mađara i drugih nacionalnosti. Odiše brojnim mitovima, legendama, ali i tajanstvenim srednjovjekovnim lokalitetima; na području Transilvanije postoji oko stotine dvoraca i utvrda te 70-ak crkvica. Upravo ovdje nalaze se najveći i najbolje očuvani dvorci i tvrđave u Rumunjskoj. No za znatiželjne turiste, postoji još mnogo malih sela u kojima prevladavaju zanimljive stare kuće i utvrđene crkve. S obzirom na to da je Transilvanija okružena Karpatima, mogućnosti planinarenja ili penjanja zaista su mnogobrojne. Na području Karpata postoji nekoliko velikih nacionalnih parkova. U samom središtu Transilvanije nalaze se brežuljci i rijeke; idealan spoj prirode. Velika većina gradova vrlo je slična zapadnoj Europi, a zbog dobre infrastrukture i povezanosti, turistima je veoma lako i jednostavno doći s jednog kraja regije na drugi.


Nekoliko stvari koje trebate znati prije putovanja u Transilvaniju:


1. Drakula je pravi (na neki način)

Vampirski roman Brama Stokera inspiriran je stoljetnim praznovjerjem i stvarnim podvizima Vlada Drakule. Poznat po svojem ubojitom nadimku (Tepeš – nabijač), bio je odgovoran za smrt nekoliko desetaka tisuća neprijatelja i to ni više ni manje, nego nabijanjem na kolac. Unatoč njegovim zlim putevima, smatra se junakom Transilvanije.

2. Rakija – domaće alkoholno piće: stanovnici Transilvanije obavezno započinju obrok čašicom dobre tradicionalne rakije od šljiva.

3. Osjećaj koračanja unazad kroz vrijeme: iako na vašem cijelom putu kroz Transilvaniju nećete moći ispustiti pogled s jezovitih dvoraca (zbog njihove brojnosti), naići ćete i na šumu, bujne pašnjake i livade. Putovanje oko Transilvanije doživjet ćete kao da ste se vratili stotinu godina unazad; konjske zaprege lutaju po prljavim i prašnjavim cestama, pastiri vode i čuvaju svoje stado, a seljaci oru svoje oranice.


Dobro je Znati


Država : Rumunjska

Broj Stanovnika : 19,5 milijuna

Jezik : Rumunjski

Valuta : Rumunjski leu

Površina (km2) 238.391 km²


4. Najpoznatiji nacionalni park na ovom području je Retezat, na kojem obitava više od 300 različitih biljnih vrsta te oko 50 vrsta sisavaca koji uključuju smeđe medvjede, vukove, lisice, jelene i divokoze.

5. Ipak, Rumunjska je najpoznatija po brojnim dvorcima koji uglavnom predstavljaju glavni razlog turista za posjet ovome mjestu.

– Dvorac Peleš: jedan od najljepših dvoraca ove regije; s više od 160 soba, dvorac je sagrađen od mramora, cigle i drveta. Iako je riječ o neorenesansnom dvorcu, u njemu prevladavaju elementi talijanskog baroka, gotike i renesanse.

– Dvorac Bran: dvorac Bran čuveni je Drakulin dvorac koji je sagrađen u 14. stoljeću zbog potrebe za obranom od Turaka te danas predstavlja omiljenu turističku atrakciju ovoga područja

– Dvorac Hunjadi: reprezentativni primjer gotičke arhitekture. Sastoji se od dvije kule te zidina odakle se pruža pogled na gradsku okolicu.


Ne dvojite, dakle, ni sekunde o tome kada ćete posjetiti Transilvaniju, jer pravo vrijeme je sada! Doživite taj prelijepi netaknuti krajolik Transilvanije okružen srednjovjekovnim dvorcima, elegantnim palačama i saksonskim utvrđenim crkvama i obogatite svoj život s još jednim prekrasnim iskustvom!

Voditelj poslovnice / Ivan Glavaš
AUTOR : Voditelj poslovnice / Ivan Glavaš
Voditelj poslovnice, svojim doprinosom podiže turističku agenciju na najviši stupanj na ovim tržištima. Prilikom kreiranja novih aranžmana, ulaže svoje iskustvo kod kontroliranja i puštanja u opticaj proizvoda širem tržištu. Sposobnost organizacije koristi kod raspodjele poslova prilikom same odrade aranžmana.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK