Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Putovanje Austrijska jezera

3 dana
Vrhunski program! Plaćanje na 5 rata po 29,00 €!
Cijena po osobi:
145,00 €

Posjetite i opustite se uz jedinstvena austrijska jezera, uživajte u bogatstvima prirode i ovom čarobnom putovanju.

Austrija

Austrija je država u srednjoj Europi, graniči čak s 8 država: Češkom, Slovačkom, Njemačkom, Lihtenštajnom, Švicarskom, Italijom, Slovenijom i Mađarskom. Dvije trećine zemlje zauzima planinski masiv Alpa, koje se pružaju u smjeru zapad – istok.


Površina: 83 879 km²

Glavni grad: Beč

Službeni jezik: njemački

Valuta: euro

Broj stanovnika: 8 858 775 milijuna

Pretežno je planinska zemlja s umjereno kontinentalnom klimom, dok alpski predjeli imaju planinsku klimu. Najbrojnija jezera nalaze se u Salzkammergutu.

Austrijska regija Salzkammergut proteže se kroz tri savezne države: Gornju Austriju, Salzburg I Štajersku. Ime Salzkammergzut u prijevodu znači "posjed ureda soli" zbog značajnih nalazišta soli, to je bilo uglavnom industrijsko područje. No zbog svojih prirodnih ljepota postupno postaje turistička regija. Tu se nalazi više od 70 jedinstvenih jezera različitih veličina koja prikazuju odraz planinskih vrhova. Možemo izdvojiti najpoznatija koja ćemo vam predstaviti:

shutterstock_644273101_s.jpg    

  • jezero Wolfgangsee
  • jezero Hallstattersee
  • jezero Mondsee
  • jezero Attersee
  • jezero Traunsee.

Jezero Wolfgangsee je najveće austrijsko jezero u pokrajini Salzburg, dugačko čak 11 km. Temperatura vode je oko 20° C te se u njemu možete i okupati. Nalazi se uz gradić St. Wolfgang koji je posjećen tijekom cijele godine. Jezero i mjesto dobili su ime po Svetom Wolfgangu, čija se crkva i svetište nalaze u istoimenom gradiću.

Na putovanju predlažemo vožnju brodom od St. Wolfganga do St. Gilgena; također turističke destinacije. Mjesto St. Gilgen poznato je također i kao "Mozart village", upravo to je rodno mjesto majke Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Tu se također nalazi uspinjača kojom se možete popeti na obližnje brdo i priuštiti si božanstven pogled na austrijska jezera i okolna mjesta.

Jezero Hallstattersee dužine od 8 km nalazi se uz istoimeni gradić Hallstatt koji je 1997. godine upisan u UNESCO svjetsku baštinu. Grad je poseban zbog nalazišta soli koja se vadila još 5500 god. pr. Kr.. U okolici Hallsttat – a nalaze se tri rudnika soli: Hallein, Altausee i najstariji i najvrjedniji rudnik Hallsttat, koji je ujedno i prvi u svijetu. Putovanje obogatite razgledavanjem rudnika soli. Nakon razgleda, svakako se provozajte uspinjačom na moderan vidikovac "Skywalk" koji će vam pružiti pogled na bajkoviti krajolik austrijskih jezera.

Obavezno posjetite i poznatu kosturnicu grada Hallstatt-a, u kojoj možete vidjeti više od 1600 lubanja ukrašenih cvjetnim i gotskim motivima.

Ovaj gradić oduševit će vas arhitekturom, uskim ulicama, šarenilom i mnogobrojnim stilovima.

Gornja Austrija je puna zanimljivosti, tako u mjestu Obertraun koje se nalazi na jezeru Halstattersee žičarom možete doći do dvije prirodne izložbene špilje: Rieseneishöhle i Mammuthöhle.

Jezero Mondsee poznato je kao najtoplije jezero, omiljena je ljetna destinacija s prosječnom temperaturom vode od 25° C. Dužine je 12 km, te je idealno za vodene sportove. Ukoliko ste ljubitelj istih možete se iskušati u jedrenju na dasci, ronjenju ili skijanju na vodi. 

Grad baroknog stila nosi ime jezera, Mondsee, na putovanju nemojte propustiti prošetati promenadom uz jezero. 

Jedna od zanimljivosti ovog grada je da je tu snimljena scena velikog vjenčanja iz filma "Moje pjesme, moji snovi" u prekrasnoj crkvi baroknog stila St. Michael, te je upravo to razlog mnogih posjetitelja.

U blizini jezera Mondsee nalazi se mjesto Bad Aussee, poznato po Festivalu narcisa koji se održava jednom godišnje u proljeće. Sigurni smo da biste na putovanju uživali u festivalu obilježenom cvijećem, glazbom i plesom.


Jezero Attersee je najveće austrijsko jezero površine od 46 km, nalazi se u Gornjoj Austriji. Cesta prati obalu jezera i njom se može napraviti krug oko cijelog jezera i uživati u divnoj prirodi.

Čamcem možete doći do otoka na kojem se nalazi dvorac Litzlberg gdje je inspiraciju tražio Gustav Klimt, jedan od najvećih austrijskih umjetnika. Uz jezero je napravljena tematska staza "Klimt na Atterseeu" koja prikazuje kako je umjetnik pronalazio inspiraciju svjetlosti i krajolika jezera.

Jezero Traunsee je najdublje jezero, dubine od 191 m, prosječna temperatura vode u ljetnim mjesecima je 20° C. Po veličini je treće najveće jezero u Austriji, površine 24 km. Jezero je dobilo ime po rijeci Traun koja se proteže kroz cijelu regiju Salzkammergut. Na jezeru se nalazi grad Gmunden, poznat je po keramici, te je tamo najveća proizvodnja keramike u srednjoj Europi.

Također na putovanju nemojte propustiti prošetati do dvorca Schloss Ort, koji se nalazi na otočiću usred jezera do kojeg ćete doći drvenim mostom. Uživat ćete u romantičnoj noti koju pruža ovaj maleni dvorac.


Bad Ischl


Dok obilazite austrijska jezera svakako posjetite grad koji se nalazi na jezeru, Bad Ischl. Grad koji se nalazi u srcu Salzkammerguta u Gornjoj Austriji poznat je kao spa resort.

Na putovanju isprobajte prijevoz u kočiji i kolima što će vam pružiti pogled iz druge perspektive na ovaj povijesni grad. 

Sudbinom Austrije do 20. stoljeća upravljala je kuća Habsburg. Jedna od njihovih rezidencija je Kaiser vila, neoklasična građevina. U njoj su bile zaruke Franje Josipa I. i poznate znate Sissy, tj. Elizabete Bavarske. Nakon vjenčanja vila je postala obiteljska ljetna rezidencija. Ukoliko želite možete obići jedan dio vile koji je otvoren za javnost. Doživjet ćete povratak u prošlost, prostor je sačuvan u nepromijenjenom i izvornom obliku. Carskoj vili u Bad Ischlu car Franjo Josip I. bio je posebno privržen.

Ukoliko posjetite Bad Ischl u ljetnim mjesecima, 18. kolovoza prisustovat ćete ceremoniji slavlja povodom rođendana Franje Josipa na tzv. Kaiserfestu.


Austrijska jezera bogata su slikovitom prirodom i romantičnim prizorima. Čudesne planine koje okružuju jezera vas neće ostaviti ravnodušnim.

Iskusite putovanje na austrijska jezera i dopustite si doživjeti Austriju na drugačiji način.

    
Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
AUTOR : Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
Operativni i marketing stručnjak, zaslužna za uspješne kampanje promoviranja ponuda na društvenim mrežama i ostalim medijima. Svoje iskustvo, način za promoviranje i prezentaciju turističkih paketa stekla je čestim i detaljnim obilaženjem raznih destinacija i smještaja diljem svijeta.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK