Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Putovanje u Novi Sad

Novi Sad je idealno mjesto u koje ćete se zaputiti na vikend putovanje jer je idealan za dvodnevno istraživanje i obilazak zanimljivosti. 

Nemojte pomisliti da se radi o mirnoj i uobičajenoj turističkoj destinaciji jer Novi Sad nudi zabavu, odličnu hranu i nezaboravan noćni provod do sitnih jutarnjih sati. U centru grada nalazi se puno novijih, a time i modernih hostela ili obiteljskog smještaja koji osim odlične lokacije nude privatni parking, izvrsnu prijateljsku uslugu domaćina i ugodan smještaj. Toplina i gostoprimstvo domaćina na zavidnom su nivou kao i niske cijene smještaja.


Petrovaradinska tvrđava


Petrovaradin je nešto što ne smijete zaobići kad se nađete u Novom Sadu. Radi se o tvrđavi kojoj je najljepše prići šetnjom gradom pa prelaskom mosta preko Dunava. Time se postiže čar ovog mjesta. Inače, tvrđava je poznata po održavanju poznatog festivala Exit, no ona je puno više od zaraznog glazbenog ludila svih prisutnih. Šetajući mostom već možete dobiti dojam o ljepoti koju ćete zateći kad se popnete do tvrđave. Put vas dalje vodi u zelenilo i šumovito brdašce kroz koje se penjete na Petrovaradinsku tvrđavu. Duž ovog puta naići ćete na manje štandove sa suvenirima, a ako ožednite od silnog penjanja ondje možete kupiti i bočice vode ili soka. Kad ste konačno došli do vrha budite sigurni da nećete požaliti. Naime, odavde se pruža prekrasan pogled s visine na cijeli grad i Dunav. Ako ste se previše umorili, sjednite u restoran i uživajte u lokalnim delicijama zajedno uz pogled, naravno. Nakon toga predlažemo nastavak šetnje tvrđavom i posjet nekoj od suvenirnica, gradskom muzeju ili katakombama.

Pozitivna strana obilaska grada su punktovi na nekoliko lokacija u gradu na kojima možete iznajmiti bicikle i na taj način brže i lakše obići cijeli Novi Sad. Područje grada je u jednoj ravnini stoga vožnja ne predstavlja problem, kao ni cijena najma.


Gastronomija i restorani


Za Novi Sad se zna reći da je grad koji ne spava i u kojem zabava traje cijeli dan i noć. Tijekom dana možete isprobati domaću kuhinju u jednom od brojnih restorana po nevjerojatno pristupačnim cijenama. Izbor hrane je zaista velik, a okusi su uistinu posebni i drugačiji, a opet dovoljno slični našoj kuhinji zbog čega će vam se sigurno svidjeti. Uređenje interijera u skladu je s tradicijom i običajima kao i odjeća osoblja i konobara. Upravo su to razlozi stalnih gužvi u restoranima pa bi stoga bilo dobro na vrijeme rezervirati mjesto.


Dobro je Znati


Država : Srbija

Broj Stanovnika : 252.459 tisuća

Jezik : Srpski

Valuta : Dinar

Površina (km2) : 702,7 km²


Izlazak i zabava


Većina restorana u gradu navečer se pretvara u noćne klubove s različitom ponudom glazbe. Ako volite zabavu na jednom mjestu onda svakako posjetite ulicu Laze Telečkog koja je poznato odredište ludog noćnog provoda. Gužve u klubovima su velike stoga se teško dolazi do slobodnog stola. Nakon zatvaranja klubova, prije no što pođete na spavanje, obavezno pojedite domaći kebab ili burek u jednoj od uličnih pečenjarnica koje tad užurbano rade.


Štrand


Glavna gradska plaža na Dunavu i najljepša pješčana plaža na cijelom toku Dunava. U ljetnim mjesecima ova je lokacija prepuna kupača i ljubitelja sportskih aktivnosti. Plaža je vrlo lijepo uređena i čista, a osim kupanja i sunčanja nudi sportske terene za odbojku na pijesku, košarku, mini golf te kafiće, pečenjarnice i drugo. U kasnim večernjim satima ovdje se organiziraju nešto drugačiji i zanimljivi noćni provodi.

Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
AUTOR : Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
Prokurist, marljiv i pedantan u poslu, doprinosi svojom kontrolom nad svim poslovima vezanim za ulaganje i prosperitet agencije. Dugogodišnjim radom u turizmu prati nove trendove razvoja koje nastoji implementirati u poslovanje.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK