Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Putovanje u Krakow

3 dana
Atraktivno putovanje! Plaćanje u 3 rata po 56,00 €!
Cijena po osobi:
168,00 €

Krakow je imao status glavnoga grada Poljske u vremenu od 1038. – 1596. godine, a danas je isključivo gospodarsko, kulturno i turističko središte. 

Grad koji leži na obalama Visle prepun je povijesnih i kulturnih znamenitosti poput crkvi, katedrala, spomenika i ostalih građevina i mjesta koje su od povijesnog značaja za grad i državu.

Naziva se još i kraljevskim gradom, budući da su na brdu Wawel smješteni kraljevski dvorac i katedrala. Katedrala sv. Stanislava i Vaclava najvažnija je gradska znamenitost te se smatra poljskim svetištem. U njoj su pokopani mnogi poljski kraljevi. Unutrašnjost dvorca Wawel krase brojni muzejski izlošci, kraljevska riznica, oružarnica te kraljevske odaje vrijedne divljenja. Svakako zastanite na vrhu Wawelskog brijega i odmorite oči u predivnoj panorammi na rijeku Vislu. Ostale znamenitosti koje se svakako preporučuju posjetiti jesu Bazilika sv. Marije te Crkva sv. Barbare, smještene na Krakowskom Starom mjestu koje ujedno predstavlja povijesno središte grada. Crkva sv. Marije gotički je spomenik, a poznata je po drvenom oltaru Wita Stwosza.

Bazilika ima dva tornja s kojih se, svakog punog sata, javlja trubač u spomen na ubijenog trubača iz 13. st. koji je, navještajući napad Mongola, upucan u grlo. Na najvećem trgu u Europi prevladavaju isprepleteni stilovi i razdoblja iz povijesti grada te njime dominira toranj bivše gradske vijećnice.

Oko trga nalaze se brojni kafići i restorani pa u svakom trenutku možete odmoriti uz tradicionalna jela i njima najomiljenije piće, čaj. Dok ste na glavnome trgu, posjetite palaču Sukiennice te njezinu zatvorenu tržnicu s brojnim štandovima, na kojima ćete zasigurno pronaći neki suvenirčić koji ćete ponijeti kući. Ako ste željni razonode i zabave, na pravome ste mjestu!

Centar grada, Staro mjesto, gotovo svakodnevno osigurava i omogućuje uživanje u večernjim satima uz živu glazbu poput jazza, rocka, popa i sl. Svakako posjetite Židovsku četvrt ako želite probati najfinije pivo u gradu te kušati židovsku kuhinju.

Krakaw je i studentski grad, a Jagielonsko sveuičilište, drugo najstarije u Europi te jedno od najstarijih sveučilišta u svijetu, obuhvaća 15 fakulteta te pruža znanje iz područja prava, medicine, filozofije, povijesti, matematike, fizike, astronomije i sl.

Ivan Pavao II., svojevremeno poglavar Katoličke crkve, rodom je iz Wadowica, mjestašca u blizini Krakowa.


Dobro je Znati


Država : Poljska

Broj Stanovnika : 759.131 tisuća

Jezik : Poljski

Valuta : Poljski zlot

Površina (km2) : 327 km²


U dogovoru s vodičem preporučuje se odlazak u Wadowice te posjet njegovoj rodnoj kući. Poljska je poznata i po rudnicima soli. U okolici grada nalazi se najvažnija gradska znamenitost, rudnik soli. Grad Wieliczka najpoznatiji je upravo po tome. 1978. godine rudnik je stavljen na UNESCO – ov popis mjesta svjetske europske baštine. Do rudnika se dolazi spuštanjem niz više od 350 stepenica i to 67 metara u dubinu.

Unutrašnjost rudnika ukrašavaju rudarski hodnici, brojne skulpture izrađene od soli te slano jezero, a vrhunac predstavlja katedrala te sve skupa zajedno tvori svojevrsno umjetničko djelo! Podzemna katedrala sastoji se od niza kipova i skulptura povijesnih i religijskih značenja. Zanimljivo je naglasiti da su i lusteri koji se nalaze u kapelici također izrađeni od soli! Na kraju rudnika, prije ulaska u dizalo koje će vas dovesti na površinu, nalazi se podzemno jezero koje je osvjetljeno svijećama i prigušenim svjetlom stvarajući trenutka za pamćenje! Ovo je samo manji dio rudnika koji je otvoren za posjetitelje, no i razgled ovog dijela neće vas ostaviti ravnodušnim! Posjet Krakowu zakažite za bilo koji dio godine; gradske i okolne kulturne i povijesne znamenitosti i zanimljivosti uvijek će vam biti na raspolaganju!

Voditelj poslovnice / Ivan Glavaš
AUTOR : Voditelj poslovnice / Ivan Glavaš
Voditelj poslovnice, svojim doprinosom podiže turističku agenciju na najviši stupanj na ovim tržištima. Prilikom kreiranja novih aranžmana, ulaže svoje iskustvo kod kontroliranja i puštanja u opticaj proizvoda širem tržištu. Sposobnost organizacije koristi kod raspodjele poslova prilikom same odrade aranžmana.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK