Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Putovanje u Klagenfurt Minimundus

Klagenfurt je grad koji se smjestio na samom jugu Austrije, a ujedno je glavni grad savezne pokrajine Koruške. 

On je jedan od pet većih gradova koji su se smjestili uz Vrbsko jezero. Sa sjevera i juga jezero okružuju alpski masivi koji su u podnožju prekriveni gustim šumama. Zbog lijepog krajolika ono je često ljetno odredište mnogih željnih prirodnog, mirnog i svježeg opuštanja u zelenoj oazi.

Upravo tu na istočnoj obali jezera smjestio se Klagenfurt i još zanimljivije, smjestio se svijet u malome – poznatiji kao Minimundus. Dakle ovaj svijet u malome je svojevrstan zabavni park, no ne u klasičnom smislu vlakova smrti i slično, već zabavni park prepun minijatura poznatih svjetskih građevina, vlakova i brodova. Ove su minijature apsolutno vjerodostojne replike originalnih građevina diljem svijeta što posjet parku čini posebno zanimljivim.

Realizacija svakog modela pomno je planirana, a idealan sklad među minijaturama postignut je tako što je svaka replika 25 puta manja u odnosu na stvarnu građevinu. Svi detalji i pojedinosti s originala vjerno su preneseni na repliku. Materijali od kojih su originali napravljeni, u replikama su također prekopirani. Mogućnost imitacije svih potrebnih materijala omogućuje poseban radni prostor poput svojevrsnihradionica u kojima djelatnici i stručnjaci stvaraju većinu potrebnih materijala. Imitacija seže do najsitnijih detalja poput uličnih lampi, ornamenata zgrada i drugih.

Minimundus je otvoren 1958. godine, a od tada ga je njime prošetalo preko 15 milijuna posjetitelja. Službeni vlasnik parka je ustanova za pomoć djeci i mladimaSave the children kojoj ide sav prihod od ulaznica. Obilazak parka može potrajati i do četiri sata ako odlučite laganom šetnjomsve obići. Razlog je taj što park broji više od 150 arhitektonskih replika. Naravno, ako se odlučite odmoriti na tom putu, možete posjetiti neke odrestorana i kafića ovog čudesnog svijeta minijatura. I ne brinite, nećete se izgubiti jer je park vrlo realno organiziran. Slijed replika kreće se pravilnom logikom i smisleno je postavljen. Posjetitelji se često znaju našaliti, s obzirom na to da replike izgledaju toliko realno, oni imaju osjećaj da će iz njih izaći i maleni ljudi.


Dobro je Znati


Država : Austrija

Broj Stanovnika : 92.404 tisuća

Jezik : Njemački

Valuta : Euro

Površina (km2) : 120 km²


Stvaranje i širenje parka svakako je nešto što je iznimno važno za njezine djelatnika te za raznolikost ponude svih budućih posjetitelja. Dakle, ponuda neprestano mora pružati nešto novo i dovoljno zanimljivo za vidjeti. Upravo iz toga razloga djelatnici vode brigu da to i ponude svojim posjetiteljima. A kako bi pogodili upravo ono što je zanimljivo, savjetuju se na licu mjesta sa svojim posjetiteljima kroz razgovor o tome što bi oni voljeli vidjeti u parku. Nakon toga, naravno, slijede savjetovanja stručnjaka o mogućnostima izvedbe i tehničke realizacije projekta te svakako potrebnih sredstava. Ukoliko je realizacija projekta moguća, želje posjetitelja bit će ispunjene novom replikom. U narednom procesu stvaranja svakako je važna suradnja s odgovornim osobama stvarne građevine kako bi minijatura bila pomno izučena i do detalja ostvarena.Tako je nastalo potonuće Titanika, kosi toranj iz Pise, London bridge, Eiffelov toranj, Kip slobode, Sydney opera, rimski trg svetog Petra, Egipatske piramide, Kineski zid i mnoštvo drugih građevina.

Obradujte svoje najmilije ovom čudesnom i zanimljivom avanturom u kojoj ćete u jednom putovanju posjetiti sve značajne građevine svijeta. Probudite dijete u sebi i zabavite se na jedan nov i jedinstven način.

Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
AUTOR : Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
Prokurist, marljiv i pedantan u poslu, doprinosi svojom kontrolom nad svim poslovima vezanim za ulaganje i prosperitet agencije. Dugogodišnjim radom u turizmu prati nove trendove razvoja koje nastoji implementirati u poslovanje.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK