Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Putovanje u Varšavu

Pridružite nam se na ovome putovanju i zajedno otkrijmo sve glavne turističke atrakcije Varšave, glavnog poljskog grada. 

Povest ćemo vas do Starog grada kako bismo vam pokazali Kraljevski dvorac , staru tržnicu, predsjedničku palaču, Crkvu svetog Križa te mnoge druge. U novome dijelu grada nalazi se Palača kulture i znanosti, Lazienki kraljevski park s dvorcem na vodi i još brojne druge znamenitosti koje plijene pažnju turista.


Palača kulture i znanosti:

Riječ je o vjerojatno najspektakularnijoj zgradi u Varšavi koja je izgrađena davne 1955. godine. Mnogi koji su posjetili ovaj prekrasan grad vidjeli su zgradu samo iz daljine, no nisu svi odlazili u palaču. Nemojte biti dijelom te statistike jer ćete biti zakinuti za jedinstveni doživljaj i spoj arhitekture i znanosti. Palača je visoka 237 metara, a razvijena je u stilu koji je blizak američkom načinu gradnje. Vrh zgrade je visok 40 metara, što čini ovu zgradu jednom od najviših u Europi. Stoga, dođite, provjerite; nemojte gledati samo iz daljine.


Crkva Naše Gospe:

Ova crkva reprezentativni je primjerak crkvene arhitekture grada. Riječ je o rimokatoličkoj crkvi izgrađenoj 1660. godine, ali je obnovljena za vrijeme Drugog svjetskog rata. Tijekom važnih blagdana ovdje se događaju sva velika vojna i vjerska okupljanja i slavlja. Unutrašnjost crkve drugačija je od onih koje ste dosad naviknuli vidjeti, stoga na vašem putovanju u Varšavu nikako ne propustite posjet ovoj ustaljenoj gradskoj atrakciji.


Muzej lutaka:

Muzej lutaka odlična je gradska atrakcija za sve posjetitelje, osobito za one koji dolaze s malom djecom. Čak ako dolazite u ovaj grad i bez djece, Muzej lutaka u Varšavi neka bude nezaobilazna točka na vašem planu putovanja, jer vjerojatno nikada niste vidjeli toliko lutaka i kućica za lutke na jednom mjestu! Ovo je zaista dobar i jedinstven doživljaj kako za djecu tako i za odrasle!


Dobro je Znati


Država : Poljska

Broj Stanovnika : 39 milijuna

Jezik : Poljski

Valuta : Poljski zlot

Površina (km2) : 312.679 km²


Spomenik herojima varšavskog geta:

Riječ je o jednom od najspektakularnijih spomenika u Poljskoj. Spomenik je u čast Varšavskog ustava iz 1943. godine. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom spomeniku je činjenica da je memorijalna ploča iz 1946. godine. Spomenik je popularan ne samo među lokalnim stanovništvom već i među turistima, jer prikazuje važan dio poljske povijesti.


Muzej komunizma:

Muzej komunizma još je jedna zanimljiva turistička atrakcija u gradu. Nalazi se na prostoru nekadašnje poljske tvornice za očnu optiku. Sve što se nalazi u muzeju potječe iz vremena komunizma, stoga može biti zanimljivo svima, osobito onim starijim generacijama.


Srednjovjekovna utvrda Barbican:

Utvrda Barbican zasigurno se ubraja u najzanimljivije povijesne znamenitosti ne samo Varšave već i Poljske. Utvrda je smještena u starom dijelu grada. Većina turista posjećuje Stari grad, no mnogi propuštaju veoma vrijedne i važne turističke atrakcije, poput recimo ove. Upoznajte malo bolje pravu povijest grada te posjetite ovu Srednjovjekovnu utvrdu koja vas neće ostaviti ravnodušnima.

Osim brojnih i zanimljivih kulturnih i povijesnih atrakcija, Varšava je poznata po dobrim restoranima, osobito kada je riječ o morskoj hrani.

Nakon višednevnog istraživanja grada i njegove povijesti, preporučujemo da se odmorite u prekrasnom gradskom parku Lazienki, koji je ujedno najveći park u gradu. Uživajte u prekrasnim krošnjama raznolikog drveća te mirnoj i ugodnoj atmosferi.

Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
AUTOR : Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
Prokurist, marljiv i pedantan u poslu, doprinosi svojom kontrolom nad svim poslovima vezanim za ulaganje i prosperitet agencije. Dugogodišnjim radom u turizmu prati nove trendove razvoja koje nastoji implementirati u poslovanje.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK