Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Advent u Beču

2 dana
Atraktivno putovanje na najpopularniji advent!
Cijena po osobi:
115,00 € (866,47 kn)
3 dana
Atraktivno putovanje! Plaćanje u 3 rate po 53,00 €.
Cijena po osobi:
159,00 € (1.197,99 kn)

Beč u vrijeme adventa posjeti prilično velik broj ljudi, a razlog tome je upravo advent. 

U božićno vrijeme Beč se u potpunosti pretvara u pravu božićnu bajku koja odiše toplinom, ljubavi i obiteljskim ugođajem.

Advent se u Beču obilježava na mnogo različitih mjesta i trgova, no svakako najveći i najpoznatiji sajam je Christkindlmarkt ispred Gradske vijećnice. Sajmom dominiraju brojni štandovi na kojima možete kupiti originalne božićne rukotvorine i poklone poput ukrašenih staklenih kuglica za bor i ostalih ukrasa, kapa, šalova i sl. Sajam se može pohvalit i jedinstvenim i raznolikim božićnim programom, osobito za najmlađe koji mogu uživati u božićnim radionicama izrađujući božićne ukrase, darove ili jednostavne slastice. Ni jedne se godine ne zaboravlja tradicija Christkindla koji u ulozi lika božićnog darivatelja obilazi djecu pričajući im priče i slušajući njihove božićne želje. Za potpuni božićni ugođaj pobrinuli su se ljubitelji vina koji prezentiraju svoje omiljeno piće. Od gastronomske ponude izdvajamo tradicionalne kobasice, langošice te kojekakve kolače i slastice, od kojih su zasigurno najpoznatije marcipan kuglice (Mozartove kugle). Sajmom se čuju i pjesme zborova koji su pristigli iz različitih zemalja svijeta kako bi nazočili te svojim radom upriličili ova događanja i još više razveselili sve posjetitelje.

Od ostalih božićnih sajmova u Beču izdvajamo božićni sajam u Spittelbergu, sajam kod dvorca Schönbrunn, božićno selo kod dvorca Belvedere i na Trgu Marije Terezije, božićni sajam kod Katedrale, sajam na Karlplatzu i mnogi drugi.

Božićni sajam u Spittelbergu: Spittelberg je vjerojatno najljepši dio Beča u kojem se također na svojstveni način obilježava advent. Ako na ovo putovanje idete s vašom boljom polovicom, tada svakako posjetite i sajam u Spittelbergu zbog posebnog romantičnog ozračja koje ondje vlada. Osim toga, malo je veći izbor kulinarskih specijaliteta i vrućih napitaka, nego što je to na ostalim sajmovima.

Božićni i novogodišnji sajam kod Schönbrunna: za sve one koji žele osjetiti ugođaj carskog Beča, ovaj je sajam pun pogodak! Provjerite koje sve tradicionalne proizvode možete pronaći ovdje; među njima su zasigurno i neki austrijski specijaliteti.


Dobro je Znati


Država : Austrija

Broj Stanovnika : 1,6 milijuna

Jezik : Njemački

Valuta : Euro

Površina (km2) : 414,6 km²


Božićno selo kod dvorca Belvedere: božićna su sela svakako najzanimljivija najmlađim posjetiteljima. Prostor oko dvorca Belvedere poznat je po ukrašenim vrtovima i velikim fontanama u kojima odsjaj vode u večernjim satima pod svjetlosnim okruženjem tisuće lampica daje jedinstveni ugođaj. Ovdje je svake godine u pripremi vlakić za djecu koji je za njih osobita atrakcija.

Božićno selo na Trgu Marije Terezije: sajam se, kako ime kaže, održava na Trgu Marije Terezije, u blizini popularnog Ringa i glavnog sajma. Glavna su atrakcija također turistički vlakići i vrtuljci te bogate blagdanske gastronomske ponude poput kuglica s rumom, punča, krofni, pečenih krumpira ili karameliziranog voća.

Za vrijeme boravka u Beču, osim sajmova i božićnih sela svakako posjetite i klizalište kod dvorca Wilhelminenberg odakle se pruža jedinstven i prekrasan pogled na grad. Područje tzv. Muzejske četvrti (MuseumsQuartier) također je vrlo popularno u vrijeme adventa, jer se posjetiteljima nude brojne mogućnosti poput slušanja zvukova vode, kušanje punča u Ledenom paviljonu, igranje curlinga i sl. Jedinstvenom božićnom ugođaju svakako pridonosi prikladno svjetlosno osvjetljenje i projekcije koje će zasigurno mališanima ostati najupečatljivije.

Administrator općih poslova / Marina Nikolić
AUTOR : Administrator općih poslova / Marina Nikolić
Svojim dugogodišnjim radom u turističkoj agenciji i turizmu te mnogobrojnim putovanjima stječe veliko znanje o destinacijama koje se nalaze u ponudama turističke agencije “KUNA putovanja”. Spremno i hitro odgovara na sve upite i želje novih i stalnih putnika.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK