Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Putovanje Dvorci Bavarske

4 dana
Atraktivno putovanje! Plaćanje u 3 rate po 66,00 €!
Cijena po osobi:
198,00 €

Iznenadite vašu bolju polovicu prekrasnim putovanjem u bajkovite dvorce Bavarske! 

Posjetite neke dvorce po našem izboru i uživajte u svoj bajkovitosti i raskoši koja vam se nudi!


Predstavljamo vam:


  • Dvorac Neuschwanstein
  • Dvorac Hohenschwangau
  • Dvorac Linderhof
  • Dvorac Nymphenburg

 

Dvorac Neuschwanstein 

Najpoznatiji je njemački dvorac. Svake ga godine posjeti više od 1,5 milijuna turista. Nije ni čudo kada je riječ o impresivnoj i bajkovitoj građevini iz 19. stoljeća, koja je služila kao inspiracija za brojne Disneyeve filmove.

Ako se još niste zaljubili u dvorce bavarske, u nastavku teksta donosimo vam nekoliko najzanimljivijih razloga zbog koji bi oni trebali postati vaše iduće odredište.

Dvorac Neuschwanstein

Smješten u prekrasnom okružju, dvorac Neuschwanstein jedan je od najromantičnijih i najpoznatijih atrakcija Bavarske. Dvorac je izgrađen u vremenu od 1869.-1886., a izgradio ga je poznati bavarski kralj Ludvig II. Nalazi se u blizini granice s Austrijom, a dvorac se još naziva i Dvorcem uspavane ljepotice, koju je osmislio Walt Disney.

Da je dvorac u potpunosti bio završen, imao bi više od 200 soba, ali nažalost, kralj Ludvig II. umro je prije njegove potpune izgradnje. Stoga, dvorac ima tek 15-ak uređenih soba i dvorana. One su, ipak, nevjerojatno veličanstvene s očitim utjecajem bizantskog stila.

Još jedan fenomenalni razlog zašto biste trebali posjetiti dvorac Neuschwanstein jest umjetna spilja sa stalaktitima i vodopadom. Ova je spilja inspirirana scenom iz Wagnerove opere Tannhäuser te u potpunosti odražava Ludwigov ekscentrični ukus.

Obilazak Neuschwanstein dvorac začinite odlaskom do Marijinog mosta (Mareinbrücke), odakle se pruža prekrasan pogled na dvorac i okolinu koja ga okružuje. Ovaj most dao je izgraditi kralj Maximilian II. 1840.-ih godina, zbog toga što se njegova supruga često penjala na planinu. U početku je to bio obični drveni most, no kasnije ga je Ludvig II. zamijenio čeličnom konstrukcijom. Vjerujemo kako je u večernjim satima uživao u pogledu na svoj dvorac.

Kada je najbolje posjetiti dvorac Neuschwanstein?

Bez obzira na to jesu li planinski vrhovi prekriveni snijegom ili grije užareno sunce, ne postoji loše vrijeme za posjet ovom dvorcu. No, ako u obzir uzmemo činjenicu da tijekom samog vrhunca sezone dvorcem dnevno prođe i do 6000 turista, možda je bolje da izbjegavate ljetne gužve tijekom srpnja i kolovoza.


Dvorac Hohenschwangau

U neposrednoj blizini Neuschwanstein dvorca nalazi se i dvorac Hohenschwangau, koji je zapravo predstavljao Ludwigovu rezidenciju.

Iz dvorca puca pogled na obližnje jezero u kojem se nalazi pristanište za brodove. Lijepo vrijeme idealno je za iznajmljivanje brodova te za promatranje ovog prekrasnog bajkovitog krajolika iz drugačije perspektive. Čitavo područje oko dvorca prekriveno je pješačkim stazama.

Istina je da ste na ovom prostoru ograničeni na šetnje po mjesečini ili na romantične večere u dvoje.

No nije li poanta ovakvog putovanja upravo uživanje u romantičnom i opuštajućem odmoru na jezeru u prekrasnom okruženju?

U sklopu dvorca nalazi se istoimeni hotel u kojem možete rezervirati sobu za prenoćiti. Lokacija je iznimno atraktivna, jer neke sobe imaju terasu odakle se pruža jedinstveni pogled na dvorac Neuschwanstein.

U sklopu dvorca nalazi se nekoliko zasebnih fontana te prekrasno uređenih vrtova. Svakako vam preporučujemo da nabavite ulaznice za posjet ovom dvorcu, jer je dvorac do nedavno bio korišten. Unutra ćete vidjeti prostor na kojem je Ludwig provodio većinu svog djetinjstva. Bacite pogled na jedinstvena umjetnička djela kao i na vrlo zanimljivu stolicu za čitanje.


Radno vrijeme za prodaju ulaznica

10. 2018. – 31.3.2019. svaki dan od 8.30 – 15 sati

4.2019. – 15.10.2019. svaki dan od 7.30 – 17 sati


5 zanimljivosti o dvorcu Hohenschwangau koje niste znali:

Dvorac se prvi puta spominje u 12. stoljeću te je bio u vlasništvu vitezova iz Schwangau. Brojni ratovi prouzročili su goleme štete na dvorcu, stoga je godinama propadao.

Maksimilijan II. zaljubio se u idiličnu lokaciju te 1832. godine kupio ruševinu. Dvorac se počeo obnavljati od 1833. i to u neogotičkom stilu. Ubrzo, dvorac je postao ljetnikovac kraljevske obitelji te omiljeno mjesto gdje je Ludwig II volio provoditi svoje djetinjstvo.

Kraljičina spavaća soba uređena je u orijentalnom stilu, a Maksimilijanova soba (kasnije Ludwigova) oslikana je temama iz Oslobođenog Jeruzalema, najpopularnijeg djela Torquata Tassa.

Čak 14 soba otvoreno je za posjetitelje: kraljičina soba, soba za prijem gostiju, Ludwigova spavaća soba, soba za presvlačenje kralja Maksimilijana i Ludwiga, soba u kojoj je kraljica običavala pisati i još mnoge druge.

Unutar dvorca nalazi se mala kapelica

Dvorac Hohenschwangau moguće je obići samo uz stručno vodstvo. Kako biste izbjegli gužve i čekanje u redu na ulaznice, savjetujemo vam da napravite online rezervaciju.

Važno je znati:

U dvorcu se ne smije fotografirati

Tijekom obilaska Hohenschwangau dvorca morat ćete se popeti na nekoliko stepenica, ali ne na onoliko koliko je u dvorcu Neuschwanstein…

 


Dvorac Linderhof

Na ovom putovanju preporučujemo vam da posjetite i najmanji od tri Ludvigova dvorca, dvorac Linderhof. Ujedno, riječ je o jedinom dvorcu koji je završen za vrijeme njegova života. palače dvorca bile su njegova radost i ponos. Uživajte u veličanstvenoj dvorani zrcala, u odaji za goste ili blagovaonici. Ne zaboravite istražiti čari prekrasnog vrta i parka, koji vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima. Vrt je uređen u baroknom stilu te je smješten u slikovitoj dolini. Prepun je jedinstvenih fontana i spomenika.


Dvorac Nymphenburg

Svake godine stotine tisuća posjetitelja zaustavi se u ovom baroknom dvorcu u Műnchenu. Dvorac Nymphenburg je zasigurno najvažnija gradska znamenitost i jedan od najvećih kraljevskih dvoraca u Europi.

Dvorac Nymphenburg ima dugu kraljevsku povijest. Nalazi se u zapadnom dijelu grada, no bez obzira na to, lako mu se može pristupiti iz svih dijelova zahvaljujući dobroj mreži javnog prijevoza. Izgrađen je kao ljetna rezidencija, no u njemu je rođen kralj Ludwig II. Od same izgradnje dvorca, njegova se fasada nekoliko puta mijenjala iz godine u godinu. Danas je osebujnog baroknog stila. Ispred dvorca uređeni su prekrasni vrtovi zamamnih veličina.

Dvorac se sastoji od tri velika paviljona, od tvornice te muzeja porculana i dvorane s kočijama u kojoj možete vidjeti jedinstvene primjerke rijetkih kočija koje su bila glavno prijevozno sredstvo iz vremena kada se gradio dvorac.


Glavne atrakcije dvorca Nymphenburg:

Steinerner Saal (kamena dvorana): riječ je o dvorani koja se prostire na 3 kata. Na stropu se nalaze impresivne freske, a uređena je u stilu kasnog rokokoa.

Schönheitengalerie (Galerija ljepotica): Galerija ljepotica je omanja blagovaonica u kojoj se nalazi zbirka portreta lijepih žena. Portrete je naručio kralj Ludwig. Jedna od najpoznatijih žena sa slika je Lola Montez, neslavna ljubavnica kralja Ludwiga II.

Kraljičina spavaća soba: 25. kolovoza 1845. u sobi je rođen Ludwig II.

Kapela palače: na sjevernoj strani paviljona nalazi se kapela dvorca. Strop kapele prožimaju prekrasne freske iz života svete Marije Magdalene.

Amalienburg: u sklopu dvorca Nymphenburg nalazi se lovačka loža Amalienburg.

Prekrasni vrtovi: palaču okružuje park veličine oko 200 hektara. Izgradnja vrta započela je davne 1671., nekoliko godina nakon početka izgradnje dvorca. Vrt je izgrađen u baroknom stilu. Osim cvijeća i zelenila, voda ima veliku ulogu. Tema vode proteže se gotovo čitavim parkom te se nastavlja na dva jezera na obje strane kanala. Ljeti posjetitelji mogu uživati u mirnom ambijentu i vožnji gondolom. Park je također utočište nekih divljači poput zečeva, jelena, lisica, žaba, vretenaca i mnogih drugih.

 Radno vrijeme dvorca:

Radno vrijeme dvorca od travnja do sredine listopada je svaki dan od 9.00 – 18.00. Od sredine listopada pa do ožujka dvorac radi svaki dan, no nešto kraće; od 9.00 – 16.00. važno je napomenuti kako su neki paviljoni dostupni samo u ljetnim mjesecima.

Cijena ulaznica:

S obzirom na činjenicu da je preko ljeta dopušten posjet skoro svim dijelovima dvorca, cijena ulaznica je nešto veća od ulaznice tijekom zimskih mjeseci te ona iznosi 11.50 eura. Preko zime cijena ulaznice je 8.50 eura. Ulaznice uključuju ulaz u dvorac, Marstall muzej (muzej kraljevskih kočija), tvornicu porculana i park.

Audio vodič je u svako vrijeme dostupan na njemačkom, engleskom, talijanskom, francuskom, španjolskom, ruskom, kineskom i japanskom jeziku. Naknada za korištenje audio vodiča iznosi 3.50 eura.

Kako doći do dvorca?

Dvorcu se veoma lako može pristupiti iz centra grada, zahvaljujući dobrim mrežama javnog prijevoza. Isto tako, ako idete vlastitim automobilom, na autocesti slijedite znakove koji pokazuju gdje je smješten dvorac.


Muzej bavarskih kraljeva

Velika većina zaljubljenika u dvorce Bavarske zasigurno nije znala da je 2001. godine otvoren muzej bavarskih kraljeva. Da, dobro ste čuli!

Muzej se nalazi u Schwangau te je otvoren za sve posjetitelje koji pomno žele upoznati njemačku vladarsku obitelj Wittelsbach, od svojih početaka pa do danas. Ipak, izložba je najviše usredotočena na kralja Maksimilijana II., koji je bio zaslužan za renoviranje dvorca Hohenschwangau. Izložba je karakteristična po slikama prekrasnom dvorca i krajolika koji ga okružuje. Osim toga, do izražaja najviše dolazi i dvorana kraljeva u kojoj su izloženi jedinstveni predmeti iz dvoraca Hohenschwangau i Neuschwanstein.

Na vašem putovanju u dvorce Bavarske nikako ne propustite posjetiti ovaj muzej čije će vas izložbe zasigurno oduševiti, kao i najmodernija tehnologija.

Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
AUTOR : Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
Operativni i marketing stručnjak, zaslužna za uspješne kampanje promoviranja ponuda na društvenim mrežama i ostalim medijima. Svoje iskustvo, način za promoviranje i prezentaciju turističkih paketa stekla je čestim i detaljnim obilaženjem raznih destinacija i smještaja diljem svijeta.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK