Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Nova godina putovanja

5 dana
Datum: 28.12.2023. - 01.01.2024. Plaćanje u 5 rata po 45,00 €!
Cijena po osobi:
225,00 €
3 dana
Atraktivno putovanje! Plaćanje u 5 rata po 37,00 €.
Cijena po osobi:
185,00 €
3 dana
Nova godina u predivnoj Budimpšeti s polaskom iz Osijeka!
Cijena po osobi:
185,00 €
4 dana
Atraktivno putovanje! Plaćanje na 5 rate po 37,00 €!
Cijena po osobi:
185,00 €
4 dana
Atraktivno putovanje! Plaćanje u 5 rata po 49,00 €!
Cijena po osobi:
245,00 €
5 dana
Atraktivno putovanje! Plaćanje u 5 rata po 53,00 €!
Cijena po osobi:
265,00 €
5 dana
Atraktivno putovanje! Plaćanje u 5 rata po 55,00 €!
Cijena po osobi:
275,00 €
3 dana
Datum: 30.12.2023. - 01.01.2024. Plaćanje u 5 rate po 31,00 €!
Cijena po osobi:
155,00 €
3 dana
Datum: 30.12.2023. - 01.01.2024. Plaćanje u 5 rate po 29,00 €!
Cijena po osobi:
145,00 €

Odabir turističkog odredišta za doček nove godine ponekad može biti prava gnjavaža. Jeste li ikad bili u situaciji da ste u novu htjeli ući u totalno drukčijem okruženju?

No, na kraju ste ipak ostali kod kuće, a Novu dočekali na gradskom trgu. Kako vam se slična situacija ne bi ponovila i ove godine, u nastavku teksta donosimo neke savjete koji se tiču odabira destinacije za doček nove godine, na što treba obratiti pozornost i sl.

 

Kako odabrati destinaciju za doček nove godine?


U odabiru destinacije neka vas vode vaši ciljevi i želje. Iako na putovanje idete isključivo zbog dobre zabave za doček, dok ste tamo, vjerujemo da ćete htjeti nekako upotpuniti slobodno vrijeme. Na papir stavite sve one aktivnosti koje biste htjeli raditi; poput skijanja, opuštajuće masaže, spa tretmana, planinarenja i sl. Zatim, suzite vaš odabir na ona odredišta koja su u mogućnosti ponuditi vam usluge koje vas najviše zanimaju. Istražite pojedine odabrane destinacije te provjerite na mrežnim stranicama što vam zaista stoji na raspolaganju. Pritom koristite blogove turističkih agencija i mrežne turističke vodiče koji su najrelevantniji u ovome području.


Zatim je potrebno odrediti budžet s kojim raspolažete. Provjerite koliko točno morate izdvojiti za troškove putovanja, smještaja i prehrane. Istodobno, odredite sve luksuznosti koje si možete/ne možete priuštiti. Na temelju toga, još više suzite popis odabranih destinacija. Dogovorite se s ostalim putnicima treba li vam smještaj i noćenje u udobnim hotelima ili pristajete i na razne motele, hostele ili čak kampove. Zasigurno ćete uštedjeti nešto novca, ako prekrižite hotele. Tada iznos koji biste potrošili na luksuzna noćenja možete iskoristiti za upoznavanje i istraživanje grada. Isto tako, jeste li spremni živjeti nekoliko dana na sendvičima i pizzama ili vam je ipak potreban kraljevski obrok? Odredite vaše prioritete i želje te ih usporedite s vašim mogućnostima.


Kako idete na putovanje? Vlastitim prijevozom ili organizirano? Provjerite cijene pojedinih načina javnog prijevoza. Usporedite koliko biste vremena dobili kad biste se npr. odlučili za let avionom. Za koliko sati bi se produžilo putovanje ako putujete autobusom? Igra li vam vrijeme prevedeno na putu veliku ulogu? Izvažite sve mogućnosti i držite se donesene odluke.


Nakon toga, provjerite koliko ste točno dana na putu, kako biste se lakše odlučili na koje se dodatne aktivnosti želite usmjeriti te koliko ste novaca spremni izdvojiti za njih. Ne manje važno, provjerite na internetu vremensku prognozu za odabrane destinacije. Iako su zimi snijeg i led svakodnevica, nije zgodno krenuti na putovanje pa da vas negdje na pola puta uhvati snježna mećava. Za kraj, na web stranicama pojedinih vlada provjerite razinu sigurnosti destinacija koje planirate posjetiti. Kad se sve zbroji, na kraju ćete zasigurno suziti izbor na jednu, eventualno dvije destinacije.

Putovanja za novu godinu mogu biti u obliku cjelodnevnog izleta, ako je riječ o bližoj destinaciji. No ako morate putovati puno dalje, logično je da ćete ostati prespavati nekoliko dana. No, bez obzira na to koliko dugo ostajete, osim vaših stvari poput odjeće, obuće i higijenskih potrepština, nikako ne zaboravite osobne dokumente i zdravstvenu iskaznicu. Provjerite koja se valuta koristi u zemlji u koju idete. S obzirom na vaše ranije navedene želje, ali i mogućnosti, ponesite dovoljno novca kako biste odmah pri ruci imali za sve što ste planirali. Pazite da se ne nađete u situaciji da vam hitno zatreba novac, a nigdje bankomata ili mjenjačnice.

Nadamo se da smo vam pomogli u odabiru željene destinacije te uopće ne sumnjamo da vaš provod za Novu godinu neće biti najbolji do sad!

Direktor / Sven Drahotuski
AUTOR : Direktor / Sven Drahotuski
Direktor i kreator putovanja koja su plasirana i u opticaju turističke agencije. Dugogodišnje iskustvo stečeno isključivo na terenu, tj. destinacijama diljem svijeta, iskoristio je za stvaranje proizvoda, odnosno turističkog paketa koji je dostupan svakom putniku.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK