Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Ljetovanje Zakintos

Zakintos je treći po veličini Jonski otok. Poznat je po brojnim nasadima agruma, vinograda i maslina. 

Svojom prirodnom ljepotom oduševljava turiste iz različitih krajeva svijeta, osobito u proljeće i ljeto kada zeleni tonovi raslinja na brdašcima stvaraju posebni ugođaj.

Kao i ostali grčki otoci i Zakintos ima puno prekrasno uređenih pješčanih plaža s bijelim pijeskom i tirkiznom bojom mora. Osim toga, na otoku postoje autohtona grčka sela koja nisu dospjela pod utjecaj turizma, već su zadržala svu svoju izvornost, tako da je Zakintos idealan odabir ne samo za odmor i opuštanje već i za stvaranje novih spoznaja o ondašnjoj kulturi, arhitekturi i ostalim karakteristikama zemlje.

Otokom dominiraju brojne prekrasne plaže, nepregledni nasadi naranača i vinove loze te skriveni zaljevi koji čekaju da budu otkriveni. Zbog raznih mogućnosti koje ovaj grčki otok nudi svojim posjetiteljima, idealan je odabir za obiteljsko ljetovanje. Za one avanturističkog duha na raspolaganju je izbor između nekoliko odabranih mjesta za istraživanje. No, važno je naglasiti da ovdje zabave i druženja ne nedostaje. Osim toga, postoje brojni grčki restorani s tradicionalnom kuhinjom, stoga svakako kušajte neke njihove specijalitete. Opustite se i uživajte u visokorazvijenim turističkim središtima ili provedite odmor u prekrasnim autohtonim gradićima koji su smješteni uz more ili uz idilične zaljeve.

Najznačajnije zone koje biste svakako trebali posjetiti odnose se na gradove Laganas, Argassi i Tsiivi.

Laganas: ovaj gradić udaljen je svega nekoliko kilometara od Zakintosa, glavnoga grada otoka Zakintos. Atraktivnost ovog područje odnosi se ne samo na 8 kilometara dugu prekrasnu pješčanu plažu već i na ugrožene vrste morskih kornjača koje se noćima gnijezde na plažama unutar zaljeva. Zaljev je ujedno zaštićen i kao nacionalni park. Posjetite ovo mjesto u ljetnim mjesecima jer je tada najživahnije. Provedite svoj odmor na plaži uz vesele ritmove i tradicionalnu grčku glazbu koja dopire iz obližnjih barova i taverni.


Dobro je Znati


Država : Grčka

Broj Stanovnika : 41.472 tisuća

Jezik : Grčki

Valuta : Euro

Površina (km2) : 410 km²


Argassi: Argassi je najstarije odmaralište na Zakintosu, a ujedno se smatra i predgrađem otoka. Grad se nalazi u privlačnom okruženju koje je u potpunosti sačuvalo svoju izvornost. Po cijeloj dužini grada proteže se pješčano – šljunčana plaža. Opustite se na obali, uživajte u suncu i nebeskom plavetnilu mora. Najljepši dio otoka zasigurno je neokrnjeni rt Vassilikos na kojem se nalaze najljepše pješčane plaže ovog područja. Dan upotpunite nekom od sportskih aktivnosti koje su vam ondje na raspolaganju. Argassi je najbolji odabir za odmor, ali i za zabavu; brojni restorani, diskoteke i barovi otvoreni su od 0 – 24. Stoga, uživajte u tradicionalnim okusima jela uz pravu grčku gostoljubivost.km²”][/mkdf_info_item][/mkdf_info_items]

Tsiivi: gradić koji karakterizira tipična otočna vegetacija. Riječ je o suvremenom odmaralištu s prekrasnim zaljevom i plažom koja nosi plavu zastavicu koja je pokazatelj čistoće. Tsiivi je idealan odabir za obiteljski odmor jer osim mogućnosti kupanja i uživanja u prozirnom i čistom moru, postoje i drugi oblici zabave poput sportova na vodi, šetnica i sl. Odlučite se za ovu turističku destinaciju i zaronite u još neistražene njezine predjele.

Uživajte, dakle, na poznatim pješčanim plažama i tirkiznom moru, no nikako ne propustite doživjeti plodne doline, visoke vrhove i živopisna sela. Popnite se na strme stijene i odmorite duh i tijelo na jedinstvenom pogledu na prekrasno more i gradsku okolicu.

Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
AUTOR : Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
Operativni i marketing stručnjak, zaslužna za uspješne kampanje promoviranja ponuda na društvenim mrežama i ostalim medijima. Svoje iskustvo, način za promoviranje i prezentaciju turističkih paketa stekla je čestim i detaljnim obilaženjem raznih destinacija i smještaja diljem svijeta.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK