Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Putovanje u Provansu

Postoji jednostavno previše razloga za posjet ovoj prekrasnoj regiji. 

Svima je poznato da se Provansa može pohvaliti nevjerojatnom klimom i prekrasnim krajolicima koji će vas ostaviti bez daha, osim toga, umjetnost i arhitektura ovog prostora vidljiva je na svakom koraku. Muzeji i galerije te prirodne ljepote čine ovo mjesto izuzetnim.


Zašto posjetiti Provansu?


Uživanje u prirodnim čudesima:

– Camargue: prirodni rezervat

– Verdon Gorge: klanac, jezero; idealno za rafting i planinarenje

– Mercantour National Park: skijaško odmaralište


Uživanje na prekrasnim plažama: Provansa je nadaleko poznata po svojoj obali. Savjetujemo vam da odete do St. Tropeza, gdje su sakrivene idilične uvale idealne za zaljubljene parove. Nice i Cannes imaju puno više tzv. službenih hotelskih plaža na kojima možete iznajmiti ležaljke te koristiti usluge kafića koji se nalaze tik uz plažu. Osim toga, ako ste željni dodatne avanture i istraživanja, uputite se izvan grada na piknik i noćno kupanje.

Pitoreskno naselje u Marseillesu, Corniche Kennedy, ima privatne plaže koje su poznate po lokalnim barovima živoj glazbi.

Kušanje lokalne hrane i pića: svatko tko dolazi u ovaj kraju trebao bi posjetiti tržnice koje u punom smislu riječi predstavljaju raj za hranu. Svako mjesto ima svoju tržnicu. Tržnica se nekad priprema jednom tjedno, a nekada više puta dnevno. U velikim gradovima tržnice zauzimaju nekoliko velikih ulica i trgova, dok su u manjim selima tržnice rezervirane za desetak mjesta u selu.

– Tržnica cvijeća u Nici

– Marché Forville tržnica u Cannesu

– Tržnica ribe u Marseillesu


Provansa je izvrsno mjesto za uživanje u dobroj hrani. Osim toga, zbog svog povoljnog položaja, Provansa je poznata po brojnim vinogradima i ukusnim i kvalitetnim vinima. Kupovina uvijek svježih proizvoda na brojnim tržnicama Provanse predstavlja jedinstveno iskustvo, kao i jedan od najboljih načina „miješanja“ s lokalnim stanovništvom.

– Šetnja ulicama: ljudi vole šetati kroz krivudave ulice Provanse. Posjetite staru ribarsku četvrt Le Suquez u Cannesu ili La ponche u St. Tropezu. U elegantnoj četvrti Cimiez u Nici možete uživati u jedinstvenim rimskim ostatcima.

– Otkrijte kulturu: osim francuske rivijere, Marseilles je poznat po zanimanju za afričku kulturu i sve što je vezano za afrički stil života. U Nici su se tijekom godina „ukorijenili“ ruski utjecaji odnosno običaji, dok se Aix en Provence smatra predgrađem Pariza zbog očitih pariških utjecaja u svijetu trgovine i mode.

– Hladni i suhi sjeverni ili sjeverozapadni vjetar Mistral glavni je „krivac“ za nevjerojatne boje neba. To je glavni razlog zbog kojeg su slikari ovdje dolazili stoljećima. „Plavi sat“ je vrijeme između zore (oko 6 sati) i sumraka (oko 18 sati) te za to vrijeme nikako ne biste smjeli propustiti pogled prema gore.


Dobro je Znati


Država : Francuska

Broj Stanovnika : 66,9 milijuna

Jezik : Francuski

Valuta : Euro

Površina (km2) : 643.801 km2


Uživati u povijesti antičkog Rima: Provansa je živi muzej nekih od najbolje očuvanih rimskih ruševina u Europi. U Nimesu se nalaze poznati amfiteatar, korintski hram i brojni drugi spomenici. Most Pont du Gard se zbog svoje važnosti (donosio je vodu u grad Nimes) nalazi na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine. U mjestu Orange također postoje ostatci rimskih spomenika (kazalište i slavoluk) vrijedni divljenja.


Znamenitosti u Provansi:


– Francuska rivijera

– Stara jezgra Avignona

– Crkva Notre Dame de la Garde

– Château d’If (tvrđava)

– Jezero Sainte-Croix (umjetno jezero)

– Marineland

– Calanques Nacionalni park (Marseilles)

Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
AUTOR : Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
Operativni i marketing stručnjak, zaslužna za uspješne kampanje promoviranja ponuda na društvenim mrežama i ostalim medijima. Svoje iskustvo, način za promoviranje i prezentaciju turističkih paketa stekla je čestim i detaljnim obilaženjem raznih destinacija i smještaja diljem svijeta.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK