Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Ljetovanje Novi Vinodolski

Novi Vinodolski je grad koji predstavlja povijesno, političko i kulturno središte Vinodolske knežije. Unutar svojih zidina čuva uspomenu na najstariji hrvatski zakonski spomenik pisan glagoljicom, Vinodolski zakonik.

Čisto more i zrak te bogata zimzelena vegetacija i blaga mediteranska klima privlači turiste u svako doba godine. Novi Vinodolski karakterizira prepoznatljiva primorska arhitektura bijelih pročelja i crvenih krovova.

Bogata prošlost grada za sobom je ostavila jedinstvene povijesne spomenike i bogato kulturno nasljeđe koje svakako trebate pogledati. Riječ je o zidinama rimske utvrde „Lopsica“, o ostatcima samostana fratara Pavlina, Crkvici sv. Trojstva i sv. Marina, Stolnoj crkvi i sl. Utvrda „Lopsica“ predstavlja dobro očuvane ostatke nekadašnjeg frankopanskog grada, grada Lopara. Crkva sv. Trojstva je gotička kapela s bačvastim svodom. U njoj su smješteni brojni vrijedni sakralni izlošci među kojima je najznačajniji Prvi novljanski brevijar iz 1459. godine, Novljanski misal te Drugi novljanski brevijar.

Otočić San Marino udaljen je tek dvjestotinjak metara od obale grada. Na njemu se nalazi gotička crkvica posvećena sv. Marinu. Otočić je nekad služio za ribolov, no danas je to isključivo povijesno i sakralno mjesto. U kulturno nasljeđe grada ubrajaju se pjesme, narodni običaji, drveni instrument pod nazivom sopile te novljanska narodna nošnja.

Stanovnici grada njeguju i čuvaju svoju tradiciju kako bi uvijek i sve rado podsjećala na iznimnu i bogatu povijest. Vaš boravak u gradu svakako upotpunite posjetom Narodne čitaonice i muzeja koji obiluje zanimljivom etnografskom zbirkom, zbirkom nošnji, instrumenata, umjetničkih predmeta te oružja.

Osim kulturno – povijesne baštine područje Novog Vinodolskog obiluje brojim izletištima, šetnicama, vidikovcima i sl. Na području grada nalaze se tri popularna vidikovca; vidikovac Gradina, vidikovac Sviba te vidikovac Kuk. Svaki vidikovac izgrađen je tako da ima parkirališni prostor i okretište te klupice za odmor. Prilikom njihova uređenja vodilo se računa o tome da se ne naruši autentičnost ambijenta.

Za vrijeme vašeg putovanja u Novi Vinodolski svakako vam preporučujemo da svratite na jedan od vidikovaca te odmorite oči na prekrasnom pogledu na grad, ledeničko polje, Velebit, Kvarner i Učku. U neposrednom okruženju grada nalaze se brojne šetnice poput ergele lipicanaca, ledenjačkog jezera i šumskih područja te izletišta; Bjelolasica te nacionalni park Plitvička jezera, koja nakon posjeta nikad nećete zaboraviti.


Dobro je Znati


Država : Hrvatska

Broj Stanovnika : 5.113 tisuća

Jezik : Hrvatski

Valuta : Kuna

Površina (km2) : 262,00 km²


Izgled primorskih krajolika obasjan bojama sunčeva izlaska ili zalaska posebno je romantičan i privlačan. Preporučujemo da Novi Vinodolski posjetite u proljetnim ili ljetnim mjesecima, iako svako godišnje doba ima svoje čari i posebnosti. Najzanimljivije ljetno događanje u gradu zasigurno je međunarodni ljetni karneval kada se okupljaju brojni maskirani sudionici svih uzrasta te zajedno uživaju i zabavi i druženju!

Dio vremena koji planirate provesti u gradu svakako odvojite za gradske plaže koje privlače sve posjetitelje svojom jedinstvenošću; čista i bistra smaragdno zelena boja mora idealna je za odmoriti dušu i tijelo od cjelodnevnih aktivnosti. Udobno se smjestite u ležaljke te uživajte u laganom povjetarcu te zvucima i mirisima mora!

Zasladite nepce tradicionalnim jelom u obližnjim restoranima ili guštajte u odličnoj kavi samo metar od mora. U zagrljaju voljene osobe dočekajte zalazak sunca te uz mirise i svjetla svijeća uživajte u romantičnoj večeri i nezaboravnom posjetu na čarobni grad!

Direktor / Sven Drahotuski
AUTOR : Direktor / Sven Drahotuski
Direktor i kreator putovanja koja su plasirana i u opticaju turističke agencije. Dugogodišnje iskustvo stečeno isključivo na terenu, tj. destinacijama diljem svijeta, iskoristio je za stvaranje proizvoda, odnosno turističkog paketa koji je dostupan svakom putniku.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK