Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Putovanje u Rim

5 dana
Atraktivno putovanje u Rim! Plaćanje u 5 rata po 63,00 €!
Cijena po osobi:
315,00 € (2.373,37 kn)

Rim je zasigurno jedan od najljepših gradova na svijetu kojeg karakterizira veoma burna i bogata povijest. 

Rim se ponosi time što je oduvijek bio smatran centrom starog svijeta. U više od dva tisućljeća Vječni grad skupio je nebrojeno mnogo znamenitosti, antikviteta te izvanrednih i zanimljivih galerija barokne i renesanse umjetnosti.

Dopustite da vas pobliže upoznamo s ovim jedinstvenim gradom zamamne arhitekture i „dolce vita“ životnim stilom.

  • Rim – Muzej na otvorenom
  • Noćni život i šoping u Rimu
  • Valentinovo u Rimu
  • 10 razloga zašto posjetiti Rim barem jednom u životu
  • 5 najpopularnijih muzeja u Rimu
  • Ostale veličanstvene rimske znamenitosti


Rim – Muzej na otvorenom

Za grad se može reći da je muzej na otvorenom, jer svakim danom ima sve veći popis spektakularnih arheoloških nalazišta i spomenika, polazeći od crkvi u kojima su pohranjene slike talijanskih vrhunskih majstora do prekrasno uređenih i održavanih parkova i fontana kojih, samo u gradu, ima više od 2000!

Epitet Vječnoga grada Rim nije dobio bez razloga. Grad obiluje brojnim spomenicima i znamenitostima koji su pod zaštitom UNESCO – a. Najpoznatiji su, dakako, Koloseum, Panteon i Sikstinska kapela. Da ne biste stekli krivi dojam, grad ne živi isključivo u prošlosti, već ide u korak s modernim svijetom, a to najbolje pokazuju suvremeni restorani i elegantni kafići koji oživljavaju povijesna mjesta.

Kultura grada, njegova autohtona hrana, živopisne ulice i njegovi stanovnici učinili bi svaki posjet ovome gradu izuzetno vrijednim i kad ne bi bilo zanimljive i bogate prošlosti te spomenika koji nas na to podsjećaju.

Klasične rimske osobine najizraženije su na spomenutom Koloseumu, glavnom simbolu grada, na glavnome trgu, Rimskom forumu te na Palatinu, jednom od sedam rimskih brežuljaka, a ujedno i najstarijem dijelu grada. Osim toga, postoji gotovo neprekinuti niz spomenika – od ranokršćanskih bazilika i romaničkih crkvica do renesansnih palača i fontana te crkvi iz razdoblja baroka koje možda najviše doprinose današnjem izgledu grada. Suvremena epoha ostavila je i svoj utjecaj; na raspolaganju vam stoji razgledanje izuzetne neoklasične arhitekture te najsuvremeniji Muzej umjetnosti 21. stoljeća.

Postoje neka mjesta u Rimu koja bi bilo šteta ne vidjeti kad ste već tamo. Jedno od takvih mjesta zasigurno je Vatikan. Vatikan predstavlja mjesto jedinstvene atmosfere koje čuva cijenjena arhitektonska i umjetnička ostvarenja. Posjet Vatikanu začinite odlaskom u baziliku sv. Petra, Vatikanske muzeje te Sikstinsku kapelu koja će vas oduševiti.

Rim se, zbog svojeg svekolikog bogatstva, smatra jednim od najfascinantnijih gradova na svijetu. Ondje možete provesti i mjesec dana, a vi ćete tek istražiti ono što je na njegovoj površini.


Dobro je Znati

Država : Italija

Broj Stanovnika : 60 milijuna

Jezik : Talijanski

Valuta : Euro

Površina (km2) : 301.230 km²


Noćni život i šoping u Rimu

Za ljubitelje shoppinga napominjemo da u Rimu nema puno velikih trgovačkih centara, već su koncentrirane u trgovinama u različitim gradskim četvrtima.

Noćni život u Rimu nije usporediv s noćnim životom u Madridu ili nekom drugom europskom gradu, no za dobro i zabavno druženje s prijateljima i više je nego dovoljan. Brojni klubovi i barovi nalaze se po cijelome gradu, a većina ih se nalazi u četvrti Testaccio i Ostiense. Uživajte u prijateljskom raspoloženju domaćina i ugodnoj i opuštajućoj atmosferi.

Zbog ugodne klime tijekom cijele godine, u Rimu je svakodnevica i zabava na otvorenom. Nakon cjelodnevnog upoznavanja s gradom, opustite se na jednom od brojnih trgova i guštajte u degustaciji omiljenih pića i jela.

Bilo da se odlučite na šetnju kroz rimsku povijest rano ujutro ili za istraživanje jezgre u večernjim satima uz prekrasan zalazak sunca, pogledom na krovove, kupole, rimske stupove i općenito na arhitekturu i umjetnost, shvatit ćete da ne postoji mjesto u gradu koje vam se neće svidjeti.

Ako ste i vi zainteresirani za putovanje u Vječni grad, provjerite ponudu i na vrijeme rezervirajte vaše karte.


Valentinovo u Rimu

Rim je jedan od najbriljantnijih gradova u svijetu. Zaljubljeni parovi okupljaju se uz jednu od njegove 2 tisuće fontana kako bi bacili novčić dok zamišljaju želju ili uživaju u sladoledu, piju cappuccino na jednom od prekrasnih trgova… U romantičnoj šetnji Rimom susrest ćete se s tri tisuće godina starom poviješću svih civilizacija koje su bile na tim prostorima.

Užitak u Rimu zasigurno je dolce (sladak). Posjetiti Rim želja je većine putoholičara. To je najznamenitija destinacija bogate antičke kulture. Vječni grad prepun je povijesnih znamenitosti, stoga vratite se u prošlost te poslušajte priču koju vam pričaju spomenici.

10 razloga zašto posjetiti Rim barem jednom u životu:

Arhitektura: tisućama godina Rim je bio glavni grad za neke od najvažnijih carstava i naroda na svijetu. Njegova jedinstvena arhitektura rezultat je upravo toga. Kao što je ranije navedeno, u Rimu se nalazi čak 12 spomenika/ znamenitosti koje su pod zaštitom UNESCO-a, poput Panteona, Koloseuma, Trga sv. Petra, Trga Navona i sl. Prekrasna arhitektura ovog grada zasigurno je prva stvar koju ćete primijetiti čim kročite na njegove trgove i ulice te vjerojatno zadnja stvar koja će vam izblijedjeti u sjećanju.

Umjetnost: Rim je jedno od najpopularnijih odredišta na svijetu za ljubitelje umjetnosti. Ovdje su prisutna vrhunska djela iz područja slikarstva, kiparstva, arhitekture, književnosti ili drugih područja o kojima su svi čuli na satovima književnosti, povijesti ili likovne umjetnosti. Rim je tako dom poznatih svjetskih umjetnika kao što su Michelangelo, Salvi, Sangallo, Bernini, Maderno i mnogi drugi. U gradu se nalaze brojni muzeji i galerije koje čuvaju briljantne umjetnine.

Gostoljubivost domaćina: Talijani su iznimno gostoljubivi i prijateljski raspoloženi. Možda najviše od svih naroda u Europi. A to se ne odnosi samo na tvrtke/ ugostiteljske objekte koji uslužuju turiste. Od mladih do starih, stanovnici Rima izuzetno su pristojni i uvijek spremni pomoći. Možda je to samo dio njihove kulture ili stil života.

Centar mode: moda je jedina stvar koju ne propušta ni jedan turist za vrijeme njegova boravka u Rimu. Moda i, naravno, fontane. U Rimu su načičkane trgovine poznatih talijanskih i europskih robnih marki poput Zare, Armanija, Benettona i sl. U gradu , dakle, postoje shopping područja s vlastitim modnim karakteristikama. Jedno je sigurno; bez obzira na to trebate li komad odjeće, obuće, nakita ili nešto četvrto, Rim će vam pružiti sve što vam treba.

Talijanska kuhinja: talijanska kuhinja poznata je širom svijeta. No znajte da niste okusili prave talijanske okuse, sve dok ne sjednete i ne naručite hranu u restoranu u Rimu! Svaka regija u Italiji ima svoj specijalitet, tako da, gdje god se nađete, uvijek ćete moći probati lokalne specijalitete. Cucina povere, carbonara, pizza ili nešto sasvim drugo. Osim toga, talijanske kuhinja poznata je po utjecaju židovske kuhinje, tako da ćete pronaći puno jela s artičokama, tikvicama i inćunima. Dobar tek!

Kvalitetno vino: Talijani unose u organizam puno ugljikohidrata, iako pokušavaju uravnotežiti prehrani s povrćem, žitaricama, mesom i, naravno, dobrim i kvalitetnim vinom. U Rimu je otvoren veliki broj vinarija, a često se održavaju i degustacije vina na kojima možete kušati i uživati u dobroj kapljici.

Sikstinska kapela: vatikanski muzeji poznati su po svojim značajnim skulpturama, freskama i slikama, no glavna atrakcija zasigurno je Sikstinska kapela. Sikstinska kapela nalazi se u Vatikanskoj palači, a ime je dobila za vrijeme pape Siksta IV. koji ju je obnovio krajem 15. stoljeća. Ono najzanimljivije o Sikstinskoj kapeli odnosi se na to da se na stropu kapele nalaze freske najvećeg umjetnika na svijetu, Michelangela. Možete se priključiti na virtualnu šetnju kapelom, no ništa se ne može usporediti s posjetom u živo.

Slatki život: Rim je poznat po „Dolce Vita“ stilu života za koji je karakteristično to da se svijet gleda kroz ružičaste naočale, a život se čini kao vječni odmor i uživanje. Iako i u Rimu postoje problemi s birokracijom, prijevozom i nezaposlenosti, na vašem putovanju u Vječni grad primijetit ćete samo njegovu ljepotu i čari. Dok prolazite elegantnim rimskim prostorima sa sladoledom ili kavom u rukama, nailazit ćete na veličanstvene znamenitosti poput Fontane di Trevi ili Španjolskih stuba.

Zaboravite na javni prijevoz dok ste u Rimu. Nalazite se u Vječnom gradu, gdje na svakom koraku možete naići na nove spomenike, znamenitosti te djela arhitekture. U to se ubrajaju i male pitoreskne ulice, lijepo uređeni restorani ili čak neki skriveni putevi.

Vatikan: Vatikan je središte rimokatoličke crkve. Posjet Rimu nije potpun bez obilaska Vatikana. Bilo da želite vidjeti Baziliku sv. Petra, Michelangelove freske na stropu Sikstinske kapele ili uživati na Trgu sv. Petra, Vatikan je apsolutno jedan od glavnih razloga za odlazak u Rim!


Ostale veličanstvene rimske znamenitosti

Anđeoska tvrđava (mauzolej cara Hadrijana)

Bazilika sv. Ivana Lateranskog

Circus Maximus

Rimski forum

Konstantinov slavoluk

Piazza del Popolo (trg)

Piazza Navona (trg)

Palatin (rimski brežuljak)

Aventin (rimski brežuljak)

Španjolski trg

Kapitol u Rimu

Venecijanski trg

Spomenik Viktoru Emanuelu II.

Bazilika svete Marije Velike

Palača Corsini

Trajanova tržnica (povijesni kompleks)

Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
AUTOR : Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
Operativni i marketing stručnjak, zaslužna za uspješne kampanje promoviranja ponuda na društvenim mrežama i ostalim medijima. Svoje iskustvo, način za promoviranje i prezentaciju turističkih paketa stekla je čestim i detaljnim obilaženjem raznih destinacija i smještaja diljem svijeta.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK