Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Advent u Münchenu

4 dana
Atraktivno putovanje! Plaćanje u 5 rata po 29€!
Cijena po osobi:
145,00 € (1.092,50 kn)

München je glavni grad pokrajine Bavarske te treći po veličini grad u Njemačkoj. 

Iako je grad poseban u svako doba godine, božićno vrijeme osobito se izdvaja. Po čemu? 

Provjerite u nastavku teksta!

 • Advent u Münchenu
 • Tradicija i rukotvorine
 • Gastronomska ponuda
 • Najbolji božićni sajmovi u Münchenu
 • Marienplatz
 • Božićni sajam Schwabing
 • Božićno selo kod Münchenske rezidencije (dvorac)
 • Božićni sajam u Engleskom vrtu
 • Srednjovjekovni božićni sajam na trgu Wittelsbacherplatz
 • Božićni sajam kod Sendlinških vrata
 • Božićni sajam Tollwood
 • Što nikako ne smijete propustiti raditi u Münchenu u vrijeme Adventa


Advent u Münchenu


Sami početci božićnih sajmova u Münchenu datiraju iz 14. stoljeća. Međutim, na trgu Marienplatzodržavaju se tek od 1972. godine. Otada je münchenski božićni sajam zauzeo svoje mjesto u samom središtu metropole.

Ove se godine Advent u Münchenu održava od 27. studenog do 24. prosinca. Osim brojnih izlagača, ogromno božićno drvce prekriveno lampicama nadvit će se nad gradom koji se zasigurno pod utjecajem božićne čarolije. Svake večeri u 17.30 možete uživati u glazbi uživo. Samo nekoliko koraka od Marienplatz naći ćete najveće njemačke jaslice koje će razveseliti sve posjetitelje.

Glavni gradski trg Marienplatz u vrijeme adventa je središte božićnih sajmova. Zahvaljujući svom položaju i činjenici da je trg okružen brojnim trgovinama, ovo je mjesto uvijek dupke puno u vrijeme Božića. Bez obzira na to je li netko samo navratio na pauzu za ručak, na brzi šoping ili je došao isključivo iz turističkih razloga. I to je upravo ono što čini posebnim božićne sajmove u Münchenu.

Božićni sajam u Münchenu jedan je od najvećih i najpoznatijih sajmova u Njemačkoj. Tijekom adventa, sajmovi značajno doprinose većem broju turista u Njemačkoj. Osim toga, božićni sajmovi su najpopularnije mjesto u gradu na kojem se uvijek rado okupljaju prijatelji, poznanici i članovi obitelji. Ako volite šetati, razgledati, kupovati božićne poklone i jednostavno uživati u svemu što vam se nudi, onda je Advent u Münchenu pravi izbor za vas.


Tradicija i rukotvorine


Na površini od gotovo 20 tisuća kvadrata protežu se brojni štandovi; točnije, od Marienplatza do tornja Stare gradske vijećnice. Božićni sajmovi i dalje zadržavaju svoj tradicionalni bavarski karakter izlažući razne ručno izrađene predmete; asortiman seže od drevnih njemačkih božićnih ukrasa kao što su ručno oslikane staklene kuglice. Osim toga, velika je i bogata gastronomska ponuda. Uživajte u bavarskoj kobasici, vrućem kestenju, bademima, čokoladnim i voćnim kolačima te dobroj kapljici u obliku crnog kuhanog vina.


Gastronomska ponuda


Pečene jabuke, medenjaci i još puno toga! Na božićnim sajmovima u Münchenu postoji niz kulinarskih delicija. Svaki dan od 10 sati na raspolaganju vam stoji više od 160 štandova na kojima se poslužuju autohtoni specijaliteti. U večernjim satima možete doći slušati prigodne koncerte na otvorenom. Najveća atrakcija je veličanstveno božićno drvce ispred Nove gradske vijećnice: oko 2500 lampica po cijelome trgu zasigurno stvara jedinstveni božićni ugođaj.


Najbolji božićni sajmovi u Münchenu


Gladni grad Bavarske sjaji i blista uoči Božića. S više od 20 božićnih sajmova širom grada, ovo je zasigurno najveseliji grad za vrijeme Adventa. Božićni sajmovi poznatiji pod nazivom Christkindlmarktbroje više od 100 godina povijest. Svake se godine prodaju najrazličitije umjetnine; od autohtonih i ručno izrađenih artefakta do proizvoda uvezenih iz raznih dijelova svijeta. Ipak, valja naglasiti da su, kada je riječ o kulinarstvu, u ponudi najukusnija autohtona njemačka jela i pića koja nikako ne smijete propustiti.

Bez obzira na to koji je razlog vašeg dolaska u München, u nastavku teksta upoznat ćemo vas s najboljim božićnim sajmovima u gradu.


Marienplatz


Tradicionalni božićni sajam na Marienplatzu jedan je od najstarijih sajmova u Njemačkoj. Lokacija je idealna za ovakvo događanje jer je riječ o velikoj pješačkoj zoni. Trg se nalazi ispred Nove gradske vijećnice. U samoj sredini nalazi se ogromno božićno drvce s više od 3000 lampica!


Božični sajam Schwabing


Schwabing je predgrađe Münchena, koje se u vrijeme adventa pretvara u jedinstvenu božićnu čaroliju za sve generacije! Sajam okuplja na desetke umjetnika iz cijele Njemačke. Osim pojedinačnih štandova, umjetnici imaju priliku uživati i u prikazivanju većih djela, baš kao da su posjetili neku galeriju. Postoji čak i tzv. staza skulptura; rukotvoreni radovi izrađeni od raznih materijala kao što su kamen, metal ili plastika. Na Schwabing božićnom sajmu također možete uživati u autohtonim okusima bavarske kuhinje.


Dobro je Znati


Država : Njemačka

Broj Stanovnika : 1,4 milijuna

Jezik : njemački

Valuta : Euro

Površina (km2) : 310.71 km²


Božićno selo kod Münchenske rezidencije(dvorac)


Ovaj prekrasni božićni sajam održava se svake godine u dvorištu bivše rezidencije bavarske aristokracije. Iako je ovo najmlađi božićni sajam, po veličini je na drugom mjestu. Bez obzira na sve, nastoji pridonijeti božićnom duhu izlaganjem zanimljivih proizvoda, umjetnina, ukrasa za bor i sl. Ne zaboravite na gastronomsku ponudu! Ovdje također možete uživati u glazbi uživo koju vam donose zborovi i glazbene grupe, a tu su i lutkarske predstave za vaše najmlađe.


Božićni sajam u Engleskom vrtu


Engleski vrt je najljepši i najveći gradski park koji se niti ne može usporediti s Hyde parkom ili Central parkom. Ovdje se također svake godine održava božićni sajam, kod Kineskog tornja. Nudi veliku i raznovrsnu ponudu za cijelu obitelj: klizalište na otvorenom, vožnja konjskim zapregama, vrtuljak, dječja potraga za blagom i još puno toga.


Srednjovjekovni božićni sajam na trgu Wittelsbacherplatz


Tematika ovog božićnog sajma uvijek je srednji vijek i renesansa, jer nastoji stvoriti atmosferu identičnu onoj u doba srednjeg vijeka. Usred uobičajenih štandova na kojima se prodaju licitarska srca, naići ćete na ljude odjevene u srednjovjekovnu odjeću. I oni također prodaju svoje umjetnine: neki prodaju strijelu i luk, drugi nude šešire, a treći tradicionalnu odjeću iz doba renesanse.

Srednjovjekovni božićni sajam nije slučajno osmišljen samo kako bi se razlikovao od preostalih 20 sajmova u gradu. To je povijesni presedan – božićni sajmovi u Münchenu datiraju još iz vremena srednjeg vijeka. Ovaj božićni sajam osmišljen je s ciljem da odražava izgled prijašnjih sajmova iz srednjeg vijeka. Zajedno s prigodnom odjećom, obućom, obrtima odnosno zanatima te hranom i pićem zaista se možemo zamisliti kao da smo u srednjem vijeku. Dok ipak postoji nekih naznaka modernog i suvremenog društva, srednjovjekovni božićni sajam uspijeva zadržati osjećaj autentičnosti.


Božićni sajam kod Sendlinških vrata


Na ovom sajmu nalazi se 40-ak štandova smještenih oko Sendlinških vrata u starom dijelu Münchena. Između 1886. i 1936. godine ovdje su se redovno održavali božićni sajmovi. Ipak, tradicija božićnih sajmova na ovom mjestu nestaje sve do 1995. godine. Uske ulice i kaldrme oko Vrata zasigurno doprinose jedinstvenoj romantičnoj atmosferi.


Božićni sajam Tollwood


Tollwood je „međunarodni“ božićni sajam u Münchenu koji karakteriziraju međunarodni izlagači iz raznih krajeva svijeta. Ovdje možete pronaći izvrsne delicije poput grčke, indijske, afričke i tajlandske kuhinje. Pravi raj za ljubitelje dobre hrane! Unutarnji štandovi prepuni su proizvoda iz cijelog svijeta. Neki nude božićne ukrase, neki nude autohtone rukotvorine, neki domaće pivo.


Što nikako ne smijete propustiti raditi u Münchenu u vrijeme Adventa


Curling na otvorenom: tijekom zime kanal ispred palače Nymphenburg postaje najduža staza za curling u Münchenu. S obzirom na to da je riječ o plitkoj vodi, brzo se formira ledeni pokrov. Za curling na otvorenom mogu se prijaviti profesionalci, ali i početnici.

Vožnja božićnim tramvajima: kad se temperatura spusti ispod 0, nema ništa ljepše od razgledavanja grada iz božićnog tramvaja. Kuhano vino, zabava za djecu, ukusna hrana, svečana glazba i prikladno osvjetljenje je sve što vam u tom trenutku treba!

Opuštanje i uživanje u unutarnjim bazenima i saunama: uputite se na obližnje gradske bazene i uživajte u vodenim aktivnostima.

Istraživanje morskog svijeta: u Olimpijskom parku u Münchenu postoji veliki broj akvarija s raznovrsnim morskim svijetom.

Uživanje u prekrasnom pogledu na grad s vrha Crkve sv. Petra: popnite se na kulu Crkve sv. Petra ili na vrh Nove gradske vijećnice i uživajte u jedinstvenom pogledu na grad i na okolicu! S tih visina, ako se dobro zagledate, možete primijetiti i Alpe!

Što još čekate? Brzo na Kuna.hr i na vrijeme rezervirajte vaše mjesto za Advent u Münchenu!

Direktor / Sven Drahotuski
AUTOR : Direktor / Sven Drahotuski
Direktor i kreator putovanja koja su plasirana i u opticaju turističke agencije. Dugogodišnje iskustvo stečeno isključivo na terenu, tj. destinacijama diljem svijeta, iskoristio je za stvaranje proizvoda, odnosno turističkog paketa koji je dostupan svakom putniku.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK