Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Putovanje u Bukurešt

Bukurešt je glavni i najveći grad Rumunjske. Grad koji odiše svojom jedinstvenošću. 

Bez obzira na svu svoju povijest, riječ je o veoma dinamičnom, energičnom i nadasve zanimljivom mjestu.

Većina turista misli da su dovoljna dva ili tri noćenja kako bi u potpunosti upoznali grad, no to zasigurno nije dovoljno. U gradu je potrebno provesti i do tjedan dana da dobijete pravi uvid u cjelokupnu gradsku povijest te njezine kulturne i povijesne znamenitosti. Grad obiluje brojnim muzejima, prekrasnim parkovima i uređenim barovima, a što je najvažnije, ljubaznost domaćina ostavit će vas bez teksta. Dok su glavni epiteti većeg dijela gradskog središta modernost i raskošnost, usprkos tome naići ćete na veličanstvene pravoslavne crkve iz 17. i 18. stoljeća te graciozne secesijske vile koje se nalaze u tihim kutevima grada. Komunizam je zauvijek promijenio lice grada, a to je najviše uočljivo na ogromnoj Palači parlamenta.


Palača parlamenta

Palača parlamenta u Bukureštu druga je po veličini administrativna zgrada na svijetu (poslije Pentagona) te najslavnije izdanje bivšeg diktatora Nicole Ceausescua. Izgradnja palače započela je 1984. godine, no još uvijek nije dovršena. U njezinoj unutrašnjosti nalazi se više od 3000 soba, a cijeli prostor obuhvaća područje od 330.000 četvornih metara. Palača je otvorena za posjetitelje, no samo za dogovorene grupe s vodičima.


Cismigiu vrt

Vrt Cismigiu omiljeno je okupljalište ne samo domaćina već i mnogobrojnih turista koji su prepoznali jedinstvenost i ljepotu ovoga mjesta. Nakon cjelodnevnog upoznavanja grada, odmorite dušu i tijelo kroz sjenovite šetnje ovim vrtom. Uživajte u prekrasnoj prirodi i obližnjem jezeru dok sjedite na nekoj od brojnih zanimljivih klupica ili ispijate ledenu kavu u kafiću gdje će vas poslužiti najljubaznije osoblje. Ako posjetite Bukurešt u vremenu između svibnja i rujna, na ovom mjestu možete unajmiti pedalinu ili čamčiće na vesla te si priuštiti jedno drugačije, ali ne manje zanimljivo iskustvo.


Nacionalni muzej umjetnosti

Smješten u Kraljevskoj palači iz 19. stoljeća, ovaj reprezentativni muzej ima dva stalna postava; jedan se odnosi na nacionalnu umjetnost, a drugi je rezerviran isključivo za djela europske umjetnosti.


Dobro je Znati


Država : Rumunjska

Broj Stanovnika : 19,5 milijuna

Jezik : Rumunjski

Valuta : Rumunjski leu

Površina (km2) : 238.391 km²


Na sjevernom dijelu jezera Snagov nalazi se istoimeni samostan u kojem leže ostatci slavnog Drakule. Mala kamena crkvica datira iz 15. stoljeća. Otočić je mostom povezan s kopnom, tako da do samostana možete stići cestom, ali i brodom. Kad ste već ovdje, preporučujemo vam da se ipak odlučite za vožnju brodom iz sela Snagov, za potpuni doživljaj.

Bukurešt se može pohvaliti i dobrim restoranima s vrhunskim jelima. Vrhunski restoran nalazi se u povijesnom centru grada. Riječ je o restoranu pod nazivom Lacrimi si Sfinti. Unutrašnjost restorana inspiraciju pronalazi u seljačkom štihu, gdje do izražaja najviše dolaze drveni ukrasni elementi. Hrana koja se poslužuje karakteristična je upravo za ovo podneblje, no to i je cilj; naglašavati autentičnost grada u svakom pogledu. Zbog brojnih gužvi, osobito u ljetnim mjesecima, na vrijeme rezervirajte večeru kako biste bezbrižno mogli uživati u dobroj hrani, društvu i atmosferi.


Šoping

U Bukureštu će i ljubitelji šopinga doći na svoje. Uz brojne veće trgovinske centre, kvalitetnu robu po prihvatljivim cijenama možete potražiti i u manjim trgovinama izvan samog središta grada.

Voditelj poslovnice / Ivan Glavaš
AUTOR : Voditelj poslovnice / Ivan Glavaš
Voditelj poslovnice, svojim doprinosom podiže turističku agenciju na najviši stupanj na ovim tržištima. Prilikom kreiranja novih aranžmana, ulaže svoje iskustvo kod kontroliranja i puštanja u opticaj proizvoda širem tržištu. Sposobnost organizacije koristi kod raspodjele poslova prilikom same odrade aranžmana.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK