Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Putovanje u Brašov

4 dana
Atraktivno putovanje u Rumunjsku! Plaćanje u 5 rata po 37,00 €!
Cijena po osobi:
198,00 €

Gotički stil u arhitekturi, srednjovjekovni ulazi, holivudski stil! 

Sve su ovo najzanimljivije karatkeristike rumunjskog grada Brašova koji u posljednje vrijeme privlači sve više turista iz najrazličitijih krajeva svijeta. Grad obiluje srednjovjekovnim kulama između kojih se probijaju barokne građevine i crkve. Ima prekrasno uređene parkove i spomenike kulture. Zbog prihvatljivih cijena, idealno je mjesto za šoping, a i ljubitelji dobre hrane doći će na svoje. Osim toga, gradić nudi brojne sportske mogućnosti poput bicikliranja, planinarenja, skijanja i još mnogo toga.


Što vidjeti u Brašovu?

Piata Sfatului: ovaj široki trg koji je okružen brojnim kafićima za odmor, nekad je predstavljao srednjovjekovno središte Brašova. Danas se ovdje nalazi Vijećnica iz 1420. godine, u sklopu koje je sagrađen Trumpeter toranj. Na vrhu tornja svaki se dan točno u podne priređuje mala izvedba lutaka koju vjerno prate gradski posjetitelji.

Utvrde grada: stari srednjovjekovni grad nekoć je bio okružen moćnim utvrđenim zidinama visokim čak 12 metara, a dugačkim preko 3 km. Zidine i tornjevi izgrađeni su u vremenu između 1400. i 1650. godine te podignuti radi obrane od eventualnih napada Turaka. Najpopularnije i turistima najzanimljivije područje odakle se pruža prekrasan pogled na grad nalazi se uz zapadni dio utvrda.

Crna crkva: najveća gotička crkva u Rumunjskoj ponosno se uzdiže nad starogradskom jezgrom. Njezina izgradnja započela je 1385., a završila 1477. godine. Naziv Crna crkva dobila je po svom pougljenom izgledu nakon velikog požara 1689. godine. Restauriranje crkve trajalo je stoljećima, kada je ponovno otvorena za javnost. Ako ste u prilici, svakako navratite u crkvu, jer se tijekom srpnja i kolovoza održavaju zanimljivi koncerti na orguljama.

Crkva svetog Nikole: šumoviti brežuljci uzdižu se iza gotičkih tornjeva Katedrale sv. Nikole, odakle se pruža najspektakularniji pogled na grad Brašov. Crkva je izvorno izgrađena od drveta, da bi kasnije bila preuređena gotičkim kamenom. Unutrašnjost crkve može se pohvaliti prekrasnim bizantskim stilom.

Etnografski muzej: ako ste se ikada zapitali kako se od konoplje i kozje dlake može dobiti tradicionalna crveno-bijela seoska odjeća, ovaj izložbeni prostor odgovorit će na sva vaša pitanja. Pored tkalačkih stanova prikazani su lokalni pučki običaji, a cijela izložba popraćena je audiovizualnim sadržajima.


Dobro je Znati


Država : Rumunjska

Broj Stanovnika : 19,5 milijuna

Jezik : Rumunjski

Valuta : Rumunjski lej

Površina (km2) : 238.391 km²


Što raditi u Brašovu?

Posjetiti park Aventura: za sve zaljubljenike u prirodu, preporučujemo vam da se odlučite za posjet parku Aventura. Riječ je o tzv. planinarskom parku, čije staze za pješačenje variraju od vrlo lakih do vrlo teških uspona. Idealna aktivnost u prirodi u ove vruće ljetne dane.

Kupanje u aqua parkovima: u gradu postoji nekoliko aqua parkova i spa centara: Paradisul Acvatic predstavlja veliki kompleks otvorenih i zatvorenih bazena koji je otvoren tijekom cijele godine. Priuštite svojim najmlađima nezaobilaznu vodenu atrakciju!

Planinarenje: planina Tampa nalazi se na nadmorskoj visini od 960 metara i idealna je atrakcija u bilo koje doba godine. Do obližnjeg vidikovca možete doći žičarom ili pak pješačiti nešto više od sat vremena. Svaki se pohod dakako isplati, jer vam se s navedene točke pruža zadivljujući pogled na grad. Na samom vrhu okrijepite se u tamošnjem kafiću.

Prošetajte Starim gradom, Ulicom Republike te trgom Piata Sfatului. Starogradska jezgra omiljena je među turistima zbog brojnih povijesnih znamenitosti koje se ondje nalaze.

Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
AUTOR : Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
Operativni i marketing stručnjak, zaslužna za uspješne kampanje promoviranja ponuda na društvenim mrežama i ostalim medijima. Svoje iskustvo, način za promoviranje i prezentaciju turističkih paketa stekla je čestim i detaljnim obilaženjem raznih destinacija i smještaja diljem svijeta.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK