Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Putovanje u Veneciju

2 dana
Putovanje u jesenko doba, posjet Palmanova Outleta.
Cijena po osobi:
92,00 €

Venecija je nadaleko poznata kao najromantičniji grad na svijetu. Nalazi se u istoimenoj pokrajini u regiji Venetu. Putovanjem u Veneciju upoznati ćete se sa brojnim kanalima, gondolama i bogatom poviješću Venecije. Venecijanska laguna se nalazi na sjeveru Jadranskog mora, a prostire se uz talijansku uvalu između ušća rijeka Po na jugu i Piave na sjeveru. Venecija nudi pregršt znamenitosti i atrakcija stoga je putovanje u Veneciju prava istraživačka avantura.

Putovanje-Venecija-205.jpg

Zašto se putovanje u Veneciju treba naći na vašoj listi želja? Pa, zato što putovanjem u Veneciju otkrivate povijest, spoznajete da je drugačija kultura života tako blizu, shvatit ćete da grad na vodi funkcionira savršeno prateći vlastiti stil i tempo. 

Bogata povijest, fenomenalna kuhinja i mnoštvo atrakcija razlog su zbog kojeg bi svaka osoba barem jednom u životu trebala putovati u Veneciju.

Povijest Venecije- početci Venecije datiraju iz 5.stoljeća kada su Akvilejci pred progonom Huna naselili 117 otoka i otočića s duždem na čelu. U 15.stoljeću Venecija postaje najveći lučki grad i središte svjetske trgovine sa oko 200 000 stanovnika. Kada su Turci osvojili Carigrad, moć Venecije je rapidno opadala, te su trgovačke veze, moć i bogatstvo nestajali. Putovanje u Veneciju otkriti će vam kako je i Napoleon imao veliku ulogu u razvoju Venecije kada je postala dio Austrije te kako je nakon trećeg talijanskog rata Venecija i pokrajina Veneto postala dio nove Kraljevine Italije.

Venecijanska kuhinja

Talijanska kuhinja nije monotona. Također, velika je razlika između venecijanske kuhinje i toskanske kuhinje. Putovanje u Veneciju otkriti će vam koje su to razlike i po čemu je venecijanska kuhinja tako specifična.

- jedno od tradicionalnih venecijanskih jela je Moleche, jelo od prženih rakova koje se može poslužiti sa raznim umacima, prilozima, uključujući umak od rajčice, krumpir i palentu.

- Rižoto nero (crni rižoto)- rižoto napravljen od sipe. Riža postaje crna zbog soka od sipe, što daje jedinstvenost ovom tradicionalnom jelu.

- Fegato alla Venesiana (venecijanska jetra) – kombinacija meke jetrene teksture i prženog čenjaka. Ljubitelji mesa apolutno uzivaju u ovoj kominaciji.

- Tiramisu- šećer na kraju. Njegovo Veličanstvo - tiramisu. Prozračni i kremasti kolač, vrlo popularan i u našim krajevima.

Putovanje-Venecija-122.jpg

Putovanje u Veneciju svakako iskoristite kako biste svoje okusne pupoljke počastili i vrhunskim venecijanskim vinima kao što je  prošek. Suho, bijelo, pjenušavo vino koji je glavni sastojak koktela Bellini.

Atrakcije Venecije

- Venecija je grad koji je prepun atrakcija stoga putovanjem u Veneciju možete otkriti očaravajuće ulice i prolaze, šetajući pokraj kanala na svakom koraku možete uočiti nešto vrijedno fotografije.

Venecija je podijeljena na šest četvrti koje se poprilično razlikuju. S obzirom da je Venecija jedno od najljepših kulturno - povijesnih cijela na jadranskoj obali putovanjem u Veneciju saznati ćete što ovaj grad čini posebnima.

Grad je to kojeg presijeca 150 kanala preko kojih je izgrađeno mnoštvo mostova. Promet se odvija na brodovima, čamcima i najpoznatijim gondolama. Iz toga razloga Veneciju nazivamo još i plutajućim gradom.

- Venecijanski karneval- putovanje u Veneciju je zasigurno najatraktivnije u doba karnevala. Povijest karnevala u Veneciji ima dugu tradiciju, a veže se za proslavu pobjede Mletačke Republike 1162. godine. Nošenje maski predstavlja slobodu, ravnopravnost, bijeg od realnosti  i uživanje u porocima. Tijekom tri tjedna karnevala, Venecijom vladaju maske, a maskirani balovi se svake večeri odvijaju u raskošnim venecijanskim palačama. Statut propisuje vrstu maske, materijal i način izrade. Najpoznatije maske su buta, Morreta i larva.

Dobro je znati:

Država: Italija

Broj stanovnika: 261 905

Jezik: talijanski

Valuta: euro

Površina (km2): 412 km2

Putovanje-Venecija-400.jpg

Znamenitosti Venecije

Trg sv. Marka – glavni i jedini venecijanski trg koji Vam pruža izuzetan panoramski pogled na famozni Canal Grande. Trg je trapezoidnog oblika dužine 170m te je omeđen sa raznim građevinama. 

Na Trgu sv.Marka ujedno se nalaze i Bazilika sv. Marka, Knežev dvor i Torre del`Orologio.

Trg se sastoji od tri dijela, a to su:

Piazza – trapezoidna površina ograđena Prokurativama

Piazzetta – manji trg u nastavku glavnog dijela trga s južne strane ispred Duždeve palače i Nacionalne knjižnice sv. Marka

Piazzetta dei Leoncini – odnosno trgić sa lavovima

Trg sv.Marka ujedno je i najniža točka Venecije te je zbog toga to dio grada koji uvijek bude prvi poplavljen u vrijeme visokih voda

Duždeva palača- putovanjem u Veneciju imati ćete priliku vidjeti i ovu impozantnu palaču koja je nekada bila najvažnija zgrada u Veneciji. Duždeva palača bila je rezidencija mletačkog dužda, a u njoj su bile smještene i brojne institucije Mletačke Republike sve do raspada Republike. Danas je Duždeva palača muzej u kojem se nalaze mnoge vrijedne freske, slike, skulpture te mnoga dijela velikih talijanskih umjetnika.

Bazilika svetog Marka- putovanje u Veneciju vodi vas i u ovu famoznu građevinu koja se nalazi  na istoimenom trgu. Dominantna građevina koja spada u najljepše svjetske crkve. Prema legendi mala kapelica se počela graditi u 9.stoljeću u čast sv.Marka čije su ostatke iz Egipta prokrijumčarili venecijanski trgovci. Kapelica je s vremenom postala bazilika impresivne unutrašnjosti sa zidom tz. Pala d'Oro koji je optočen sa dvije tisuće dragog kamenja.

Most uzdaha- Venecija se sastoji od brojnih kanala i mostova. Jedan od najpoznatijih mostova je svakako i Most uzdaha. Putovanjem u Veneciju možete poslušati dvije različite predaje prema kojima je most dobio ime. Prema legendi navodno je dobio ime po uzdasima zaljubljenih koji bi se tamo poljubili prilikom predivnog zalaska sunca. No, prava istina je malo manje romantična. Most je sagrađen u 17.stoljeću kako bi povezao stari zatvor sa tada, novosagrađenim zatvorom. Mnogi zatvorenici su tim mostom koračali na pogubljenje ili na doživotni zatvor te bi koračanjem po mostu tužno uzdisali znajući da je to posljednji pogled na slobodu.

Ponte di Rialto- putovanje u Veneciju otkriva još jednu priču o još jednom mostu. Sagrađen je u 16.stoljeću i iako su mnogi upozoravali kako nije prikladan i siguran, most je odolio svim vremenskim prilikama i zadržao se do danas. Stoljećima je bio jedini način da pješice pređete Canal Grande. Područje oko mosta je bilo značajno kao mjesto za trgovinu i razmjenu dobara te se  i danas u blizini mosta nalaze tržnica i ribarnica.

            
Voditelj poslovnice / Ivan Glavaš
AUTOR : Voditelj poslovnice / Ivan Glavaš
Voditelj poslovnice, svojim doprinosom podiže turističku agenciju na najviši stupanj na ovim tržištima. Prilikom kreiranja novih aranžmana, ulaže svoje iskustvo kod kontroliranja i puštanja u opticaj proizvoda širem tržištu. Sposobnost organizacije koristi kod raspodjele poslova prilikom same odrade aranžmana.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK