Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Putovanje u Beograd

2 dana
Vikend u atraktivnom Beogradu s polaskom iz Osijeka i Zagreba!
Cijena po osobi:
396,00 € (2.983,66 kn)

Beograd je srpska prijestolnica koju su tijekom povijesti obilježili mnogi vladari i nacije. 

Svi su ti događaji ostavili traga u gradu kroz ruševine, arhitekturu, umjetnost ili kulturu. Neke od gradskih znamenitosti su: Kalemegdanski park i tvrđava, Ulica kneza Mihajla, Crkva svete Petke, Hram svetog Save, Skadarlija, Avala, Ada Ciganlija i mnoge druge.

Dopustite da vas pobliže upoznamo s Beogradom i njegovim najzanimljivijim karakteristikama.


Najpoznatije gradske znamenitosti

Najzanimljiviji muzeji u Beogradu

Aktivnosti na otvorenom

Kada je najbolje vrijeme za posjet Beogradu?

Jeste li znali?

 

Najpoznatije gradske znamenitosti


Kalemegdan je najznačajniji kulturno-povijesni kompleks kojeg karakterizira beogradska tvrđava. Ona je u povijesti predstavljala posljednju liniju obrane protiv napadačkih snaga, a danas predstavlja prostor za rekreaciju jer se ondje nalazi nekoliko teniskih i košarkaških terena. Osim toga, idealna je za upoznavanje kulture zbog brojnih spomenika i skulptura koje se tamo nalaze. Kalemegdan je najveći beogradski park i ujedno jedna od brojnih zanimljivih promenada u gradu. U okviru beogradske tvrđave možete posjetiti Vojni muzej, Muzej šumarstva i lova, spomenik Francuskoj i ostale zanimljivosti. Nikako ne propustite uživanje u vidikovcu i pogledu na rijeke koji se pruža s tvrđave Kalemegdan.

Ulica kneza Mihajla je najpoznatija pješačka zona u Beogradu, a nalazi se u blizini Kalemegdana. Prepuna je brojnih trgovina, kafića i restorana u kojima možete predahnuti i slegnuti dojmove o Beogradu. Nerijetko se u Ulici kneza Mihajla mogu vidjeti razni ulični nastupi ili muzejske izložbe. Cijela je ova ulica zajedno s trgovačkim centrima zaštićena zakonom kao jedan od najstarijih i najvrjednijih spomeničkih prostora, zbog reprezentativnih fasada zgrada i stambenih kuća koje su nastale krajem 70-ih godina 19. stoljeća.

Crkva svete Petke smještena je u Donjem gradu beogradske tvrđave, blizu „čudotvornog“ izvora svete vode što je ujedno najpoznatija odlika crkve. Vjeruje se da je voda dobra za osvježavanje duha i tijela te da liječi i sprječava očne bolesti. Zanimljivo je reći da su za vrijeme kopanja crkvenih temelja otkrivene kosti mnogih srpskih vojnika koji su branili Beograd 1914. I 1915. godine. Ostatci su premješteni u grobnicu izrađenu za tu svrhu.

Beograd se može pohvaliti kako ima jednu od najvećih pravoslavnih crkvi na svijetu. Riječ je o hramu sv. Save koji se nalazi u centru Beograda.To je ujedno i jedna od najmonumentalnijih građevina u gradu.

Rimski bunar još je jedna najpoznatija beogradska znamenitost. Riječ je o labirintu koji se sastoji od dva seta spiralnih stepenica koje vode na dubinu od 60 metara. Bunar su izgradili Austrijanci, stoga zaključujemo da ovo nije pravi rimski bunar; narod ga je tako nazvao jer za sve što je staro govori se da je iz doba Rimljana. Ipak, bez obzira na njegov naziv i funkciju, ovo je zasigurno najzanimljivija gradska atrakcija.

Muzej Nikole Tesle:Beograđani su Nikoli Tesli posvetili muzej u kojem danas možete istražiti brojne zanimljive činjenice o njegovom životu proučavajući povijesne izložbene predmete.

Srpska prijestolnica odiše brojnim i raznolikim mogućnostima učenja, zabave, opuštanja i razonode. Odlučite se za ono što Vam je najzanimljivije i krenite na putovanje u Beograd već danas!

Beograd je poznat i po boemima (kazališnim glumcima, slikarima, književnicima i sl.) koji su se nakon završene predstave opuštali u Skadarliji. Skadarlija, dakle, predstavlja boemsku starogradsku četvrt i omiljeno mjesto za okupljanje. Danas se u Skadarlijskoj ulici možete opustiti u jednom od brojnih restorana ili kafića te uživati u staroj narodnoj glazbi trubačkih bendova.


Najzanimljiviji muzeji u Beogradu


Muzej afričke umetnosti

Muzej Nikole Tesle

Spomen muzej Ive Andrića

Muzej automobila

Železnički muzej

Muzej savremene umetnosti


Dobro je Znati


Država : Srbija

Broj Stanovnika : 7,164 milijuna

Jezik : Srpski

Valuta : Dinar

Površina (km2) : 88.361 km²


Aktivnosti na otvorenom


Za dobre provode na otvorenome uputite se prema maloj planini Avali; najpoznatijem i najomiljenijem beogradskom izletištu. Posjetitelji mogu uživati u planinarskim i etno kampovima, hotelima, prirodi i sl. Na raspolaganju su vam aktivnosti poput vožnje biciklom ili penjanje. S ovog mjesta ujedno možete uživati i u prelijepoj panorami Beograda.

Osim na Avali, sportskim aktivnostima možete se baviti i na Adi Ciganliji koja predstavlja popularnu lokaciju za bicikliste i rolere. Ovdje se nalaze brojni tereni za odbojku, nogomet, odbojku na pijesku, vaterpolo, košarku i mnogi drugi. Postoje i mjesta za pecanje, centri za vožnje kanua te staze za skijanje i snowboarding.


Kada je najbolje vrijeme za posjet Beogradu?


Posjet Beogradu predstavlja jedinstveno iskustvo, bez obzira na sezonu. Međutim, ukusi se razlikuju, stoga će netko radije srpsku prijestolnicu posjetiti u proljeće ili ljeto, a netko na zimu.

Na to najviše utječe vrijeme odnosno klima ovog područja, državni blagdani i neizostavni glazbeni festivali i druga događanja.

Klima u Srbiji

Klima koja prevladava na području Srbije je kontinentalna, što znači da Beograd nudi brojne zanimljive aktivnosti na otvorenom i u zatvorenim prostorima tijekom čitave godine.

LJETO: ljeto je u Beogradujednostavno nevjerojatno. Na raspolaganju vam stoji pregršt raznih aktivnosti i događanja. Temperature tijekom dana mogu doseći i 40°C, osobito u srpnju i kolovozu. Iako tijekom ljeta kiša ne pada često, ponekad vas može iznenaditi topli kišni tuš. Kao što smo spomenuli ranije, ljeto je doba glazbenih festivala. U srpnju se u Novom Sadu održava poznati festival Exit fest, a Novi Sad je od Beograda udaljen jedva 100 km. Stoga vam je to idealna prilika da napokon posjetite ovaj svjetski poznati glazbeni festival!

Što raditi preko ljeta?

Iznajmite bicikle i krenite u obilazak grada i njegove okolice

Igrajte odbojku na pijesku

Isprobajte koliko ste vješti u skijanju na vodi

Usudite se prijeći prepreke u sklopu Avantura parka i zadovoljite želju za adrenalinom

Idite na bungee jumping

Iznajmite pedaline

Uživajte na afterpartiju u nekom od brojnih kafića na Adi

Tijekom ljeta noćni život u Beogradu prilično je raznovrstan i nije koncentriran samo na jednom gradskom području. Možete se uputiti u centar grada i ispijati koktele u nekom „fancy“ kafiću. Ako ste drugačiji tip osobe, savjetujemo vam da svakako posjetite kafiće odnosno disko klubove na splavovima, na rijeci.

Iz kafića se čuju različiti taktovi i melodije, no mladi najviše uživaju u narodnoj glazbi i turbo folku.


Najpoznatiji kafići u Beogradu

Blaznavac Kafe – Bar

Jazz Bašta

Pijaca Bar

Dvorištance

Tegla Bar

 

JESEN: kako se ljeto bliži kraju, jesen donosi hladnije temperature, ali i bogatiji kulturni život. Kazališna sezona u Beogradu započinje u rujnu, a brojni gradski muzeji i koncertne dvorane u potpunosti ožive u ovo doba godine.

Noćni klubovi u centru grada otvaraju širom svoja vrata te ugošćuju razne DJ-eve koji će vas zabavljati do ranih jutarnjih sati. Osim toga, jesen je idealno vrijeme za uživanje u dobroj hrani kao što je sarma, prebranac odnosno grah varivo i sl. Skadarska ulica jedno je od najboljih mjesta s restoranima koji poslužuju autohtone specijalitete. Pa ako želite uživati u domaćoj hrani, savjetujemo vam da se odlučite za Tri Šeširaili Dva jelena.

ZIMA: zima u Beogradu donosi prilično čarobno iskustvo za sve posjetitelje. Temperature se mogu spustiti i 10°C ispod 0. Za one koji vole zimske radosti preporučujemo klizanje na ledu u Ledenoj dvorani Pionir. Osim toga, na raspolaganju vam stoji prekrasna park šuma Košutnjak, odakle se pruža prekrasan pogled na grad. U sklopu Košutnjaka postoji kratka skijaška staza na kojoj možete isprobati skijaške vještine. Nakon što ste uspješno odvezli spust, utoplite se u kafiću Aleksandar Club i uživajte u šalici najukusnijeg crnog kuhanog vina.

Beograd je posebno lijep u vrijeme Božića i Nove godine, kada prigodna osvjetljenja u centru grada stvaraju posebnu atmosferu i ugođaj. Za doček Nove obično se priprema zabava na glavnom gradskom trgu kada će poznati glazbenici s ovih područja zabavljati okupljenu masu. To je neka vrsta tradicije koju nikako ne smijetepropustiti, ako se u to vrijeme nalazite u Beogradu.

PROLJEĆE: ako vam se ne sviđaju ekstremne temperature (preko ljeta ili preko zime), proljeće je najbolje vrijeme za posjet Beogradu. Temperature su obično kreću od 10°C u ožujku i do 16°C u svibnju. Proljeće je vrijeme kada započinje sezona aktivnosti na otvorenom, kao što je vožnja bicikala, rolanje ili druženje na Adi.


Jeste li znali?


Donosimo 5 najzanimljivijih činjenica o Beogradu, za koje zasigurno niste znali.

Tijekom svoje povijesti u gradu je vođeno oko 115 ratova. Beograd je bio rušen i obnavljan čak 44 puta.

Beograd se nalazi na ostatcima drevnog gradaiz rimskog doba. U starom dijelu grada ne postoji niti jedno mjesto koje ne skriva ostatke iz rimskog doba!

U 5. stoljeću beogradsku tvrđavu Kalemegdan uništili su Huni, a u ranom srednjem vijeku barbarska plemena. Legenda kaže da se Atilina grobnica nalazi na ušću Dunava i Save, točnije, pod samom utvrdom.

Tijekom povijesti Beograd je čak 15 puta mijenjao svoje ime.

Grad ispod grada: grad čuva brojne tajne, a one najzanimljivije nalaze se svega nekoliko centimetara ispod zemljine površine. Doslovno rečeno. Ispod grada nalaze se pećine, kanali, prolazi i tuneli od kojih svaki priča svoju priču koja ga veže s carstvom koje je u to vrijemevladalo na ovom području.

Ako ste i vi zainteresirani za posjet ovom gradu, pogledajte ponudu putovanjai već danas rezervirajte svoja mjesta!

Ako biste išli u Beograd za doček Nove godine, ponudu putovanja pogledajte ovdje.

Voditelj poslovnice / Ivan Glavaš
AUTOR : Voditelj poslovnice / Ivan Glavaš
Voditelj poslovnice, svojim doprinosom podiže turističku agenciju na najviši stupanj na ovim tržištima. Prilikom kreiranja novih aranžmana, ulaže svoje iskustvo kod kontroliranja i puštanja u opticaj proizvoda širem tržištu. Sposobnost organizacije koristi kod raspodjele poslova prilikom same odrade aranžmana.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK