Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Putovanje u Beč

2 dana
Atraktivni termini! Plaćanje u 5 rate po 25,00 €!
Cijena po osobi:
115,00 €
2 dana
Datum putovanja: 17. – 18.02.2024. Plaćanje u 5 rate po 23,00 €!
Cijena po osobi:
115,00 €

Beč je glavni, a ujedno i najveći grad Austrije smješten na obalama Dunava. 

Karakterizira ga burna povijest, a stari grad Beča, odnosno njegovo povijesno središte je zbog bogate barokne i neoklasicističke arhitekture uvršten na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi 2001. godine.

Beč je jedan od onih gradova koje obavezno morate posjetiti barem jedanput u životu. Bez obzira na to volite li više proljeće kada sve cvjeta ili zimu kada možete uživati u adventu i ostalim zimskim radostima, Beč, ne postoji idealno vrijeme za posjet Beču; svako godišnje doba ima svoje karakteristike.

Klima u Beču je umjereno kontinentalna s vrućim ljetima i hladnim zimama. Najviše padalina bude upravo tijekom ljeta. No kadgod se odlučili posjetiti Beč, uvijek ćete imati pregršt stvari za vidjeti i posjetiti. Tijekom proljeća fontane se pune vodom, a za Uskrs su organizirani tradicionalni uskrsni sajmovi diljem grada.


Upoznajte Beč i njegove najvažnije odlike i karakteristike:


Crkve u Beču

Čudna i neobična Hundertwasserova kuća

Shopping u Beču

Advent u Beču

7 razloga zašto posjetiti Beč

Zanimljive činjenice o Beču

Savjeti za putovanje u Beč


Crkve u Beču


Beč je prepun mnogobrojnih crkvi vrijednih divljenja. Najprepoznatljiviji simbol Beča je Katedrala sv. Stjepana (Stephansdom) koja se nalazi u središtu grada, na Trgu sv. Stjepana. Sjedište je bečkog biskupa. Izgrađena je u gotičkom stilu, a krov joj je načinjen od preko 200 tisuća crjepova koji tvore zanimljivu cjelinu. Na crkveni toranj možete se popeti uz 343 stube odakle možete vidjeti prekrasnu panoramu Beča. U Katedrali sv. Stjepana održana je ceremonija vjenčanja, ali i sprovod poznatog salzburškog skladatelja W. A. Mozarta.

Crkva sv. Karla Boromejskog (Karlskirche) glasi kao najljepša crkva u Beču, a nalazi se u blizini najpoznatije bečke ulice Ringerstraße. Crkva je građena u baroknom stilu, a zanimljiva je po velikoj kupoli te stupovima ispred ulaza u koje su uklesani dijelovi iz života sv. Karla Boromejskog. Spomenuta bečka ulica Ringerstraße najstariji je bečki javni građevinski projekt, a nalazi se u samom centru grada. Okružuje razne znamenitosti poput Opere, Gradske vijećnice, Palače pravde, mnogobrojne parkove i sl. Ringerstraße možete obići šetnjom ili se odlučiti za razgledavanje iz tramvaja.

Putovanje u Beč začinite posjetom najimpresivnijeg baroknog dvorca, Schönbrunn. U povijesti su ga Habsburgovci koristili poput ljetne rezidencije dok je danas pod zaštitom UNESCO-a. Veličanstvena palača sadrži više od 1400 prostorija, stoga je s razlogom nazivaju Mini Versailles. Oko dvorca uređen je ogromni park s vrtovima koji sve posjetitelje privlači svojom ljepotom.


Dobro je Znati


Država Austrija

Broj Stanovnika : 8,474 milijuna

Jezik : Njemački

Valuta : Euro

Površina (km2) : 83.879 km²


Čudna i neobična Hundertwasserova kuća


Nešto neobično i nesvakidašnje u Beču je Hundertwasserova kuća smještena u četvrti Landstraße. Hundertwasser je želio izgraditi građevinu na način da je uklopi u okoliš. Tako je nastao stambeni kompleks prirodnih zakrivljenih linija, šarenog pročelja i s mnoštvom zelenila na pročelju. Ispred zgrade nalazi se fontana po uzoru na rimske fontane te model londonske telefonske govornice. Čitavi kompleks je popularna zanimljiva turistička atrakcija s djelićem engleske atmosfere.

Za sve one koji vole adrenalin mogu uživati u najstarijem zabavnom parku u Europi, Prateru. Atrakcije poput vlaka smrti, Prater Tower, roller coastera i sličnih zasigurno će Vam oduzeti dah. Ako želite vidjeti panoramu grada svakako Vam preporučujemo Bečki kotač (Reisenrad); zanimljivu, ali malo sporiju vožnju.


Shopping u Beču


Oni koji tijekom posjeta Beču žele obaviti shopping ne smiju zaboraviti posjetiti Mariahilferstraße, najdužu bečku shopping ulicu. Sastoji se od vanjskog i unutarnjeg dijela, a u svakome možete pronaći trgovine s obućom, odjećom, knjigama, suvenirima ili odmoriti u nekim kavana uz kavu ili neku autohtonu poslasticu


Advent u Beču


Preko ljeta ispred dvorca Schönbrunn možete besplatno uživati u koncertima bečke filharmonije. Ako grad posjetite zimi, neka to bude za vrijeme Adventa u Beču kojeg karakteriziraju božićni sajmovi po cijelome gradu. Najpoznatiji je sajam koji se održava ispred Gradske vijećnice. Na sajmu možete kupiti originalne ručno izrađene božićne darove, uživati u okusima kuhanog vina te mirisu okićenih jelki.


7 razloga zašto posjetiti Beč


Beč je najljepši grad smješten u samom srcu Europe: Beč je zbog svog položaja vrlo popularna destinacija za posjetitelje iz cijeloga svijeta. S više od 1,9 milijuna stanovnika Beč je najmnogoljudniji grad u Austriji i drugi po veličini grad njemačkog govornog područja, odmah iza Berlina. Prema određenim istraživanjima Beč je nakon Londona i San Francisca jedan od najinovativnijih gradova na svijetu.

Kombinacija prirode i arhitekture: osim urbane arhitekture, Beč svojim posjetiteljima nudi pregršt prekrasno uređenih parkova i mjesta za rekreaciju, gdje možete uživati nakon napornog radnog dana. Više od polovice gradske površine čine zelene površine.

Raznolikost stilova: Beč je grad isprepletenih stilova u arhitekturi, odiše raznolikostima i brojnim spomenicima značajnim umjetnicima (spomenici Goetheu, Schilleru i Straussu). Sami centar Beča odiše veličanstvenom arhitekturom koja posjetitelje ostavlja bez daha. Od secesije do gotičke i barokne arhitekture…. Nema povijesne građevine koja vas neće „natjerati“ da zastanete i divite se toj ljepoti..

„Glazbeni glavni grad“: Beč je dom brojnih svjetski poznatih glazbenika, stoga je s vremenom stekao ovaj naziv. Klasična glazba je srce njihove glazbene povijesti, a djela austrijskih velikana poput Mozarta, Beethovena ili Schuberta još uvijek se prikazuju na brojnim pozornicama diljem grada. Danas bečka filharmonija, ansambl bečke opere i bečki simfonijski orkestar pridonose ovom iznimno važnom dijelu austrijske kulture.

Trgovi: istražite najljepše trgove u Beču dok se vozite na fijakeru. Nakon toga, uživajte u šetnji kroz parkove dvora Schönbrunn, gdje su nekad boravili car Franjo Josip i njegova žena Sisi. Iza dvorca nalazi se manje brdo, odakle se pruža prekrasan pogled na grad.

Bečka kuhinja: Beč nudi mješavinu domaćih i međunarodnih okusa. Na raspolaganju vam stoji bogata gastronomska ponuda luksuznih restorana. Bez obzira na to želite li zdravu i obilnu večeru ili ste radije za fast food, u Beču ćete pronaći sve što vam je potrebno.

Grad s najvišom kvalitetom življenja na svijetu: 2017. godine Beč je osmi puta zaredom proglašen gradom s najvišom kvalitetom življenja na svijetu. Grad ima dobro razvijen obrazovni sustav, zdravstveni sustav, sustav zaštite i sigurnosti te sustav javnog prijevoza. Za manje od jednog eura možete se cijeli dan voziti javnim prijevozom. Od javnog prijevoza u Beču možete se služiti metroom, autobusom, tramvajem i željeznicom, a kupljena karta vrijedi za svako navedeno prijevozno sredstvo.


Zanimljive činjenice o Beču


U Beču se nalazi najstariji zoološki vrt koji i dan danas ima otvorena vrata za svoje posjetitelje. Riječ je o zoološkom vrtu Schönbrunn koji je osnovan davne 1752. godine.

Brojni svjetski poznati skladatelji su živjeli na ovom području (Strauss, Haydn, Mozart…), a njihove rodne kuće pretvorene su u muzeje.

Bečki Prater izgrađen je 1897. godine u čast 50-godišnje vladavine cara Franje Josipa. U to su vrijeme bili česti prosvjedi građana radi siromaštva. Godinu dana nakon izgradnje jedna žena objesila se za jednu kabinu poznatog kotača. Do 1916. godine izdana je dozvola za rušenje, no za to nije bilo dovoljno novaca. 1944. godine Prater je izgorio, a već 1947. ponovno otvoren za javnost.


U Beču se nalazi više od 100 muzeja:


Muzej Albertina

Muzej povijesti umjetnosti

Muzej grada Beča

Tehnički muzej

Muzej primijenjen umjetnosti

Muzej satova

Muzej Hundertwasser

Vojno – povijesni muzej

Muzej umjetnosti Mumok


U prekrasnim šumama Beča postoji više od 2000 biljnih vrsta i više od 150 vrsta ptica.

Svake godine oko 3 milijuna posjetitelja posjeti najpoznatiju gradsku crkvu, Katedralu sv. Stjepana (Stephansdom) koja je izgrađena u 12. stoljeću. Do vrha tornja vodi 343 stepenice. Na crkvi se nalazi i drugo po veličini crkveno zvono u Europi.

U Beču se svake godine održi više od 450 balova, stoga je ovo idealno odredište za sve ljubitelje plesa. Ulaznica za Novogodišnji koncert bečke filharmonije jedna je od najskupljih na svijetu. Sjedala koštaju i do 1200 dolara.

Kava je za Austrijance puno više od samog kofeina; to je dio njihove baštine i kulture. Jeste li znali da se kavane iz 17. stoljeća nalaze na popisu UNESCO-ove nematerijalne kulturne baštine? Da, dobro ste čuli. Kavane su u to vrijeme predstavljale iznimno popularna mjesto za druženje, čije su vrijednosti i dan danas izražene. Na vašem putovanju u Beč obavezno posjetite barem jednu kavanu iz 17. stoljeća te osjetite duh prošlosti.

Schönbrunn je najveća austrijska palača i jedno od najposjećenijih mjesta u Beču. No, jeste li znali da u ovoj raskošnoj palači možete iznajmiti sobu? Cijena je sasvim pristojna; 1500 dolara po noćenju.


Savjeti za putovanje u Beč


Vienna Card: izradite karticu Vienna Card i ostvarite uštede na brojne gradske atrakcije i znamenitosti. Primjerice, imate besplatno korištenje metroa te još dodatnih 200 popusta na ulaznice za muzeje, na ukupni iznos u trgovinama ili restoranima.

Samo gotovina: puno ugostiteljskih objekata još uvijek ne naplaćuje svoje usluge preko bankovnih kartica, što znači da sa sobom uvijek morate imate gotovine.

Rad nedjeljom: trgovine s mješovitom robom, povrćem i sl. ne rade nedjeljom. Ako planirate posjetiti Beč za vikend, najbolje je ranije kupiti namirnice, kako kasnije ne biste morali trošiti vrijeme na pronalaženje otvorenih trgovina.

Iako je njemački jezik glavni, jako puno ljudi, osobito u ugostiteljskom sektoru izvrsno priča engleski.


Dodatni troškovi:

U gradu se naplaćuje korištenje javnih toaleta

U trgovinama se naplaćuju vrećice

U restoranima brze hrane dodatno se naplaćuju umaci

Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
AUTOR : Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
Prokurist, marljiv i pedantan u poslu, doprinosi svojom kontrolom nad svim poslovima vezanim za ulaganje i prosperitet agencije. Dugogodišnjim radom u turizmu prati nove trendove razvoja koje nastoji implementirati u poslovanje.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK