Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Putovanje u London

London predstavlja političko, kulturno, gospodarsko i ekonomsko središte Engleske i Velike Britanije. 

Ujedno, to je glavni grad. S obzirom na to, ne treba čuditi činjenica da se u Londonu nalaze brojne poznate i impozantne građevine (crkve, palače, rezidencije, muzeji) koje svakako trebate vidjeti barem jednom u životu.

Zasigurno najpoznatija građevina je Buckinghamska palača, koja predstavlja dom britanske povijesti. Riječ je o službenoj rezidenciji kraljice Elizabete. U ovom kompleksu nalazi se više od 700 soba, što kraljevskih, što soba za goste te brojne kupaonice. Iako je ulaz u palaču dopušten posjetiteljima, tek je nekoliko prostorija otvoreno za javnost. Preporučujemo vam da svakako zavirite u The State Ballroom, odnosno najveću dvoranu u palači koja služi za objedovanje i, naravno, ples. Osobito je značajna prijestolna dvorana, Throne Room. Iza palače smješten je najveći privatni vrt u Londonu, Buckingham Palace Garden, no ipak, svim je posjetiteljima najveća atrakcija izvan palače. Riječ je o ceremoniji izmjene kraljevske straže.

U sklopu palače valja izdvojiti još jednu značajnu prostoriju, The Queen’s Gallery, odnosno Kraljičinu galeriju, u kojoj se konstantno izmjenjuju i izlažu različite umjetnine. Riječ je o zbirci umjetničkih djela.

Westminsterska palača poznata je kao londonski Parlament u kojem je, dakle, sjedište britanske vlade. U neposrednoj blizini Parlamenta nalazi se najpoznatija londonska atrakcija, Big Ben.

Od ostalih kulturnih znamenitosti izdvajamo:

Tate Modern: riječ je u britanskom nacionalnom muzeju moderne i suvremene umjetnosti. Muzej je otvoren 2000. godine, a s Blankside stanicom čini pravu umjetnost novoga doba.

U blizini se nalazi i Shakespeareovo kazalište, omiljeno mjesto mladih u ljetnim mjesecima. Prisustvujte i vi nekoj poznatoj Shakespeareovoj predstavi i obogatite vaš život zanimljivim i jedinstvenim iskustvom.

Victoria and Albert Museum još je jedan muzej umjetnosti i dizajna koji za ovu metropolu ima veliko značenje.

British Museum svakako morate posjetite, ako želite upoznati i iz prve ruke istražiti zamamnu kolekciju izložaka od prapovijesti do modernog doba, ne samo iz Londona već iz cijeloga svijeta!

Na svom putovanju u London obavezno posjetite i Katedralu sv. Pavla; riječ je o prvoj katedrali anglikanske crkve. Unutrašnjost katedrale krase prekrasne freske na zidovima. Osim toga, katedrala se može pohvaliti činjenicom da je to druga crkva po dužini na cijelome svijetu.


Dobro je Znati


Država : Velika Britanija

Broj Stanovnika : 8 milijuna

Jezik : Engleski

Valuta : Britanska funta

Površina (km2) : 1577,3 km²


Dužinom cijelog grada proteže se poznata rijeka, Temza. Odlučite se na razgledavanje grada iz drugačije perspektive. Uživajte u vožnji brodom te jedinstvenom pogledu na Big Ben, Parlament, London Eye, Shakespeareovo kazalište, London Bridge, Tower Bridge, Greenwich, Gradsku vijećnicu i ostale gradske znamenitosti.

London je omiljena destinacija i za Valentinovo. Iznenadite vašu bolju polovicu i priuštite joj romantično putovanje u London. Uživajte u romantičnoj večeri u nekom od brojnih engleskih restorana. Preporučujemo vam da se odlučite za onaj koji ima terasu ili barem prekrasan pogled na grad. Poslije večere rezervirajte krstarenje brodom; ne zaboravite ponijeti bocu vina.

Nakon krstarenja, posjetite zgradu The Shard, hotelski i poslovni neboder odakle se pruža zadivljujući pogled na grad. Osobito u večernjim satima. Savjetujemo vam da nabavite ulaznicu za dupli posjet atrakciji; tako s jednom ulaznicom možete dva puta dnevno (tijekom dana i navečer) posjetiti ovu jedinstvenu atrakciju.

Neka ovo Valentinovo bude posebno, za posebnu osobu.

Direktor / Sven Drahotuski
AUTOR : Direktor / Sven Drahotuski
Direktor i kreator putovanja koja su plasirana i u opticaju turističke agencije. Dugogodišnje iskustvo stečeno isključivo na terenu, tj. destinacijama diljem svijeta, iskoristio je za stvaranje proizvoda, odnosno turističkog paketa koji je dostupan svakom putniku.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK