Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Kušadasi

Kusadasi je živahno odmaralište u Turskoj koje ima najraznolikiju turističku ponudu u ovom dijelu države. Bilo da želite istraživati ovo područje, odmarati se na nekoj od mnogobrojnih prekrasnih plaža ili se cjenkati na tržnicama, Kusadasi ima sve za svakoga. Dođite i uvjerite se sami!


Što nikako ne smijete propustiti


Pamukkale izlet

Pamukkale je jedno od najneobičnijih prirodnih čuda u Turskoj. Riječ je o mineralnim izvorima i karbonatnim mineralima koji plove na vodi te čine ovu tursku atrakciju drugačijom od ostalih. Osim toga, ovdje možete vidjeti i “smrznute vodopade”. Cijeli ovaj prirodni kompleks izgleda kao da je napravljen od snijega, oblaka ili pamučnih loptica; zaista nevjerojatan prizor. Čudno je i nadasve prekrasno iskustvo hodati na vrhu litice, gdje se stoljećima nakuplja voda i prelijeva preko ruba tvoreći bijele kaskade. Uronite u čarobni i termalni izvor poznatiji pod nazivom Kleopatrin bazen (Kleopatra’s pool). Na dnu bazena nalaze se srušeni rimski stupovi (vidljivi izvana), a bazen je okružen prekrasnim cvijećem. Idealno mjesto za opuštanje nakon cjelodnevnog istraživanja Kusadasija.

Uspon na brdo Ataturk

S vrha brda pruža se pogled na Pigeon island koji je simbol Kusadasija. Osim toga, primijetit ćete kip slavnog Ataturka, osnivača Turske države. Pogled s vrha brda zasigurno je najbolji u Kusadasiju jer ipak, riječ je o panorami cijele uvale, cijelog grada. S obzirom na to da je cesta koja vodi prema brdu prilično strma, preporučujemo vam da uzmete taksi.

Selo Kirazli

Kirazli se nalazi 10 km od središta Kusadasija, a riječ je o tipičnom tradicionalnom selu koje nije podlijegalo utjecaju turizma. Kirazli okružuju brojna polja, šuma i livade. Ovo malo pitoreskno selo dokaz je da prava, mirna Turska još uvijek postoji. Selo je idealno za odmoriti dušu i tijelo, a osim toga brojne su mogućnosti planinarenja, uživanja u svježem zraku ili jednostavno promatranja prekrasne prirode. Zaista jedinstveno i zanimljivo iskustvo uživanja ne samo u organskoj hrani već i u tradicionalnim prikazima ondašnjeg načina života.

Selcuk tržnica

Subotu ujutro rezervirajte za posjet tržnici Selcuk. Otvara se u ranim jutarnjim satima te traje do kasno u noć. Tržnica je prepuna začina i mirodija, voća i povrća te tradicionalnih turskih odjevnih predmeta. Ne zaboravite se cjenkati!


Dobro je Znati


Država : Turska

Broj Stanovnika : 77,7 milijuna

Jezik : Turski

Valuta : Turska lira

Površina (km2) : 780.580 km²


Laren Safari Park

Ostatak vašeg slobodnog vremena u Kusadasiju preporučujemo da utrošite na konjički safari te na plivanje s konjima; osobito ako putujete s djecom ili ste ljubitelj konja. Prođite kroz šumu i preko planine dok ne dođete do seoske plaže Pamucak gdje imate priliku plivati s konjima ili jašiti ih duž pješčane plaže.


Nacionalni park Mili Park

Nešto više od 20 km južno od Kusadasija prema Guzelcamli naći ćete očuvani i prekrasno uređeni nacionalni park. Bez obzira na to obožavate li planinariti i otkrivati čari planinarskih staza ili ste više za opuštajuće izležavanje na plaži, Mili Park je za vas pravi odabir! Mali komadić raja koji na svom putovanju u Kusadasi nikako ne smijete propustiti!


Noćni klubovi na plaži

Kusadasi je osobito poznat po dobrom provodu i noćnom životu. Provedite cijeli dan i noć na plaži u jednom od četiri glavna kluba koji se ondje nalaze – Eleven’s, Jade, Miracle i Elias. Danju možete uživati na velikim jastucima i visećim stolicama, a noću vas glazba automatski odnosi na pješčani plesni podij. Za ulaznicu ćete morati izdvojiti tek nekoliko turskih lira, no dobro društvo i zabava vam je zajamčena.

Direktor / Sven Drahotuski
AUTOR : Direktor / Sven Drahotuski
Direktor i kreator putovanja koja su plasirana i u opticaju turističke agencije. Dugogodišnje iskustvo stečeno isključivo na terenu, tj. destinacijama diljem svijeta, iskoristio je za stvaranje proizvoda, odnosno turističkog paketa koji je dostupan svakom putniku.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK