Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Putovanje u Atenu

Ako ste u potrazi sa savršenim ljetovanjem te ujedno tražite mjesto koje obiluje kulturom, povijesti i odličnom hranom, vjerujemo kako je Atena pravi izbor za vas!

Glavni grad Grčke ima sve što očekuje avanturist i zaljubljenik u putovanja!

U nastavku teksta ukratko ćemo vas upoznati s Atenom te vjerujemo kako ćete i vi biti fascinirani ovim posebnim i jedinstvenim gradom.

Akropola je središte stare Grčke; utvrda koja se sastoji od niza antičkih građevina. Zbog svoje vrijednosti i značaja, Akropola je zaštićena od strane UNESCO-a. Izgrađena je u 5. st. pr. Kr. te od onda redom oduševljava sve posjetitelje.


Od znamenitosti koje obavezno morate posjetiti u Ateni izdvajamo:


– Nacionalni arheološki muzej

– Erehtej (hram)

– Agora

– Partenon

– Muzej Akropole


Postoji toliko mjesta oko Atene koja su udaljena tek sat ili dva vožnje automobilom. Preporučujemo vam da svakako posjetite Posejdonov hram u Souniju, gdje možete uživati u zadivljujućem zalasku sunca nad Egejskim morem. Zatim, posjetite Mikenu, gdje će vas dočekati ostatci jednog od najslavnijih grčkih gradova. U neposrednoj blizini Mikene nalazi se i antičko kazalište (amfiteatar) Epidaurus.

Zabava: Atena je savršena destinacija za sve one koji traže zabavu 24 sata dnevno. Bez obzira na to jeste li ljubitelj kave, čaja ili čokolade, u Ateni postoji pregršt popularnih mjesta na kojima možete uživati u vašem omiljenom napitku u bilo koje doba dana ili noći. Gradska četvrt Monastiraki idealna je za večernje provode. Ovdje ljudi izlaze svaki dan, od sumraka do zore! Ako ipak želite nešto mirniju i intimniju atmosferu, preporučujemo vam da se vratite u centar grada te da se odlučite za neki od mnogih omiljenih barova ili kafića.


Dobro je Znati


Država : Grčka

Broj Stanovnika : 664.046 tisuća

Jezik : Grčki

Valuta : Euro

Površina (km2) : 2.929 km²

Osim zabave na zatvorenom, Atena vam nudi i zabavu na otvorenom! Da, dobro ste čuli! Tijekom vašeg posjeta Ateni, provjerite održava li se kakav koncert na jednom od gradskih trgova. Možda ste upravo samo to i tražili. Uzmite vašu bolju polovicu za ruku, natočite čašu vina ili šampanjca te uživajte u romantičnoj i tradicionalnoj grčkoj glazbi.

More, more i opet more: gdje kod se okrenete, more! Postoji pregršt popularnih plaža širom grada. Naravno da su grčki otoci puno bolji od plaža u Ateni, no ako ih niste u mogućnosti posjetiti, ne brinite. Oko Atene je zaista prekrasna morska obala, gdje ćete imati osjećaj kao da ste kilometrima udaljeni od centra grada, svakidašnje vreve i buke automobila.

Grčka kuhinja: možda još niste imali priliku kušati grčku kuhinju, no vjerujte, zaista je jedinstvena! Mediteranska kuhinja odnosi se na pripremanje povrća, ribe, ali i brojnih drugih namirnica koje ne možete naći nigdje drugdje. Recimo, grčka salata poznata je po cijelom svijetu i jedna je od najukusnijih i najzdravijih obroka. Zasigurno vam je svima poznati grčki gyros ili souvlaki. Brza hrana koja se poslužuje i u našim krajevima, svojevrsni giros, no ni približno ukusan kao kada ga priprema lokalno stanovništvo.

Ipak, grčka kuhinja nije samo gyros ili souvlaki. Riječ je o raznovrsnim jelima od svježe ribe, jedinstvenim mesnim jelima i ukusnim desertima. Na kraju ručka, ne zaboravite zasladiti nepce čašom Uza (Ouzo (rakija) ili tsipoura.

Administrator općih poslova / Marina Nikolić
AUTOR : Administrator općih poslova / Marina Nikolić
Svojim dugogodišnjim radom u turističkoj agenciji i turizmu te mnogobrojnim putovanjima stječe veliko znanje o destinacijama koje se nalaze u ponudama turističke agencije “KUNA putovanja”. Spremno i hitro odgovara na sve upite i želje novih i stalnih putnika.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK