Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Putovanje u Cinque Terre

4 dana
Atraktivno putovanje u Italiju! Plaćanje u 3 rate po 66,00 €!
Cijena po osobi:
198,00 €

Cinque terre jedinstvena je atrakcija u Italiji koju, zapravo čine, ni više ni manje nego pet susjednih gradova duž ligurske obale u sjevernom dijelu Italije. 

Riječ je o gradovima Monterosso al Mare, Vernazza, Manarola, Corniglia i Riomaggiore. Zaista se ne može izdvojiti niti jedan grad koji je ljepši od drugoga; svi su jednako lijepi i posebni i izgledaju kao da je riječ o živoj razglednici.


Osim očigledno zadivljujućeg krajolika, koji su još razlozi zašto biste trebali posjetiti ovaj dragulj?

1. Iznimno šarmantno područje: ovo je jedno od onih mjesta u svijetu na kojima ćete se nekoliko puta morati uštipnuti, kako biste bili sigurni da ne sanjate.

2. Gostoljubivost domaćina: bez obzira na to tražite li upute/smjernice do nekog mjesta ili sjedite u kafiću, domaćini su uvijek otvoreni za razgovor, čak i uz svu tu jezičnu barijeru.

3. Ligurska gastronomija: hrana je na ovom području, kao u cijeloj Italiji, zaista nevjerojatna. No, kada je riječ o morskim plodovima, ne može biti bolje i ukusnije. Hrana na vaš tanjur dolazi „izravno iz mora“.

4. Šetnica Sentiero Azzurro: svih pet gradova međusobno je spojeno šetnicom Sentiero Azzurro. Uživajte u jedinstvenom iskustvu te prekrasnoj okolinu. Miris mora i morskih trava učinit će da nikad ne poželite otići s ovog prekrasnog mjesta. Put između gradova Manarole i Riomaggiore naziva se „Ljubavnom šetnjom“; kao što samo ime kaže, mjesto je idealno za romantične šetnje i ljubavne razgovore s vašom boljom polovicom.

5. Vožnja brodom: ako želite vidjeti Cinque Terre iz drugačije perspektive, preporučujemo vam da rezervirate vožnju brodom. Uživajte u prekrasnom pogledu na ovo pitoreskno mjestašce.

6. Gdjegod da odsjednete i prenoćite, vjerujte, bit ćete zadovoljni. Čak i ako imate pogled na susjednu zgradu, bit ćete oduševljeni jer je riječ o najšarmantnijim stvarima koje ste ikad vidjeli u životu.

7. Plaže: riječ je uglavnom o manjim plažama; ipak, najveća je u Monterosso. Nakon što se u vrućim ljetnim mjesecima izvalite na ležaljku s omiljenim koktelom u rukama, vjerujte, neće biti mjesta na svijetu koje vas neće oduševiti kao Cinque terre.

8. Sciacchetra: nikako ne propustite kušati autohtono vino ovih krajeva, Sciacchetra. Riječ je o ukusnom desertnom vinu, slatkastog okusa. Savršeno za ispijanje u večernjim satima dok sjedite na balkonu i uživate u prekrasnom krajoliku koji je pred vama.

9. Ronjenje, plivanje, vožnja kajakom: Cinque terre svojim posjetiteljima nudi apsolutno sve; od bogate gastronomske ponude do zanimljivih aktivnosti. Istražite morske dubine ovoga područja ili uživajte u vožnji kajakom.


Dobro je Znati

Država Italija

Broj Stanovnika : 60,5 milijuna

Jezik : Talijanski

Valuta : Euro

Površina (km2) : 301.230 km²


Na vašem putovanju u Italiju svakako posjetite i Bolognu. Bologna obiluje brojnim povijesnim i kulturnim znamenitostima kao što su:

– Santo Stefano (bazilika i crkva)

– Tornjevi Bologne

– Piazza Maggiore (trg)

– Basilica of San Domenico (bazilika, crkva, manastir)

– Muzeji: Ducati Museum, Pinacoteca Nazionale di Bologna, The Archaeological Civic Museum of Bologna, Museum for the Memory of Ustica

– Poznati samostani, palače, spomenici i fontane

Svakako posjetite ranije spomenute Tornjeve Bologne, odnosno Asinelli Towers, odakle se pruža prekrasan i jedinstveni pogled na ovaj veličanstveni talijanski grad.

Rezervirajte vaše putovanje u Bolognu na vrijeme te obogatite vaš život novim iskustvom.

Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
AUTOR : Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
Prokurist, marljiv i pedantan u poslu, doprinosi svojom kontrolom nad svim poslovima vezanim za ulaganje i prosperitet agencije. Dugogodišnjim radom u turizmu prati nove trendove razvoja koje nastoji implementirati u poslovanje.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK