Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Rafting na Tari

3 dana
Adrenalin vikend na rijeci Tari uz posjet Sarajeva, atraktivno!
Cijena po osobi:
175,00 €

Rafting je svojevrsna vrsta športa, i to ne običnog, već adrenalinskog!

Riječ je o jedinstvenoj vodenoj avanturi koja se odvija uglavnom na rijekama ili brzacima.

Grupa ljudi smještena je u za to predviđenim gumenim čamcima kojima se spuštaju niz riječne brzace. Svrha raftinga je prije svega dobro se zabaviti i doživjeti pravu dosad neviđenu avanturu! Rafting se ubraja u ekstremne sportove, no prvenstveno je osmišljen kao vid sportske rekreacije i međusobnog druženja.

Čamci odnosno gumenjaci ili kako se popularno nazivaju raft izrađeni su od najotpornije višeslojne gume te na sebi imaju nekoliko odvojenih zračnih komora. Svakim čamcem upravlja obučeni kormilar (skiper) navodeći raft kroz tok rijeke. Putnici (rafteri) su u svakoj vožnji opremljeni odgovarajućom zaštitnom opremom, stoga nema razloga za brigu.

Ako ste adrenalinski tip osobi i žudite za uzbuđenjem ovoga tipa, preporučujemo vam rafting na Tari. Rijeka Tara biser je Europe. Teče između planina Bjelašnice, Sinjajevine, Ljubišnje i Durmitora. Bistra planinska rijeka usječena je između planinskih vrhova , dok njezine vode čine prekrasne pejzaže s plodnim dolinama.

Kanjon rijeke iznosi više od 145 km, a njegova dubina na nekim mjestima doseže i 1300 m. iz tog se razloga svrstava odmah iza Grand Canyona rijeke Colorado u Americi. Tara je najduža crnogorska rijeka, a jedan dio njezina toka prolazi kroz nacionalni park Durmitor. Prosječan pad rijeke je od 3.6 m/km, uslijed čega postoje brojni vodopadi, brzaci i bukovi koji svoj ovoj magiji daju poseban štih.

Tok rijeke Tare konstantno dobiva veće količine vode od ostalih pritoka i brojnih vrela, od kojih je najpoznatije vrelo Bajlovica sige. “Izbacuje” više od sto litara u sekundi. Voda koja izvire iz jezera u pećini Bučavica stropoštava se u Taru s visine više od 30 m i to na dužini od čak 150 metara, što također ovu rijeku čini posebnom i jedinstvenom.


Dobro je Znati


Država : Bosna i Hercegovina

Broj Stanovnika : 3,829 milijuna

Jezik : Bosanski

Valuta : Konvertibilna marka

Površina (km2) : 51.197 km²


Raftingom na Tari doživjet ćete prave ljepote ove najdublje i najoštrije europske riječne doline. Uživat ćete u svijetlo – zelenoj i tamno –zelenoj boji prirodnog raslinja koje prevladava na ovom području. Bistra zelena voda ove rijeke preslikava prirodni pejzaž u svojem riječnom toku i koritu uz brojne vodopade, pritoke i ostale prirodne fenomene koji su karakteristični za ovo mjesto.

Rafting je na Tari moguć cijelim plovnim dijelom rijeke, koji iznosi više do 92 km. Zadnjih 20 km Tare zasigurno je najatraktivniji dio jer će vas zadiviti s čak 22 buka i podići vam razinu adrenalina u visine! Upravo bukovi predstavljaju najbolje riječne zanimljivosti. Huk pojedinih bukova može se čuti i na samim rubovima kanjona.

Najpoznatiji bukovi rijeke tare zasigurno su Đavolje laži, Bijeli kamen, Sokolovina i dr. 1997. godine Tara je uvrštena u program “Čovjek i biosfera” čime je postala zaštićena međunarodno usvojenom konvencijom. Osim toga, bogata je i raznovrsnim životinjskim i biljnim svijetom koji je sačuvao svoja iskonska obilježja.

Sve njezine blagodati prepoznali su turisti širom svijeta, stoga ne čudi činjenica kako Tara svake godine privlači sve veći broj posjetitelja.

Kada jednom doživite sve ljepote i čari ovoga mjesta, zasigurno ćete se poželjeti vratiti još koji put. Zaljubljenost u Taru ne prestaje tako lako!

Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
AUTOR : Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
Prokurist, marljiv i pedantan u poslu, doprinosi svojom kontrolom nad svim poslovima vezanim za ulaganje i prosperitet agencije. Dugogodišnjim radom u turizmu prati nove trendove razvoja koje nastoji implementirati u poslovanje.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK