Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Advent u Veroni

2 dana
Atraktivno putovanje u Gardaland! Plaćanje u 5 rata po 21,00 €!
Cijena po osobi:
105,00 € (791,12 kn)
3 dana
Atraktivno putovanje u Gardaland! Plaćanje u 5 rata po 24,00 €!
Cijena po osobi:
120,00 € (904,14 kn)
2 dana
Aranžman uz plaćanje na 5 rata po 29,00 €.
Cijena po osobi:
145,00 € (1.092,50 kn)

Verona je drevni talijanski grad s poviješću koja seže od rimskih vremena. 

To je glavni grad istoimene provincije, a ujedno drugi po veličini grad u regiji po broju stanovnika. U svijetu je poznata kao mjesto tragedije Romea i Julije. 

Grad se kontinuirano razvijao više od 2000 godina, a u svojoj izgradnji integrira visokokvalitetne umjetničke elemente iz različitih razdoblja. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj umjetnosti, arhitekturi i urbanoj strukturi Verona se nalazi na popisu zaštićenih kulturnih dobara.

Verona se može pohvaliti brojnim spomenicima iz rimskog doba. Najpoznatiji spomenik zasigurno je Arena; rimski amfiteatar treći po veličini u Italiji. U Areni se danas održavaju brojni koncerti i ostala događanja.

Osim brojnih znamenitosti koje prikazuju povijest grada, u Veroni se svake godine tijekom Adventa održavaju prikladni božićni sajmovi. Sajmovi nisu rezervirani samo za jedno središnje mjesto u gradu nego ih ima na raznim lokacijama. Ipak, najpopularniji sajam je onaj na najvećem gradskom trgu PiazzaBra. Sve je prikladno ukrašeno i osvijetljeno raskošnim lampicama. Na sajmu redovno bude preko 300 izlagača kod kojih možete kušati lokalne specijalitete, kuhano vino ili talijanske slastice.

Nakon razgledavanja adventa u Veroni, spustite se do rijeke Adige i uživajte u prekrasnom i jedinstvenom gradu živahnih ulica i barova, intimnih restorana i urbanih trgova.


U nastavku teksta pobliže upoznajte grad i njegovu okolicu.


 • Božićni sajmovi u Italiji
 • Zašto posjetiti Veronu
 • Ostale znamenitosti u Veroni
 • Božićno selo Bussolengo
 • Što vidjeti u božićnom selu Bussolengo i njegovoj okolici?


Božićni sajmovi u Italiji


Božićni sajmovi iznimno su popularni u Italiji ne samo kada je u pitanju lokalno stanovništvo nego i turisti. Jedno od popularnijih mjesta za posjet božićnim sajmovima zasigurno je božićno selo Bussolengo. Bussolengo je udaljen 10 km od Verone. Riječ je o najvećem božićnom sajmu u Italiji s više od 7 tisuća kvadratnih metara zatvorenog prostora. Zasigurno jedna od najzanimljivijih stvari na sajmu jesu trgovine s rukotvorinama. Svi izlagači nude visokokvalitetne ručno izrađene poklone s originalnim i jedinstvenim oblikom. Atmosfera je zaista čarobna; prikladno osvjetljenje i dekoracije pridonose božićnom ugođaju. Tako možete pogledati čarobnu šumu, jaslice, ured Djeda Božićnjaka, marljive patuljke i sl. Ako trebate malo božićnog duha u svom domu, Bussolengo bi se trebao naći na vašem popisu mjesta koja trebate posjetiti.

Ljubitelji renesansne umjetnosti doći će na svoje pri posjeti bilo kojeg muzeja ili crkve, dok će zaluđeni povjesničari uživati u rimskim ruševinama i ostatcima skrivenim po cijelome gradu.

Istinski romantičari  uživat će u spomenicima koji su posvećeni Romeu i Juliji. Verona je idealno mjesto i za gurmane, koji će zasigurno pronaći mali raj u kutku ulice.

Ako još uvijek niste sigurni biste li na sljedećem putovanju posjetili Veronu, nastavak teksta sigurno će vas u to uvjeriti.


Zašto posjetiti Veronu?


Ako putujete u Italiju, navodimo nekoliko razloga zbog kojih biste na vašem putovanju svakako trebali vidjeti ovaj manji talijanski grad.

Verona nije niti prevelik niti premalen grad: Verona je taman – dovoljno je velika da cijele dane budete u pokretu i istražujete gradske zanimljivosti. S populacijom od otprilike 250 tisuća stanovnika Verona je šarmantan talijanski grad srednje veličine. S obzirom na to, ne treba čuditi činjenica da većina stanovnika hoda ili se vozi na biciklu.

Verona je grad prošaran poviješću; možete uživati u umjetnosti i arhitekturi koja stoljećima seže na ovim prostorima. Osim toga, Verona je moderan grad sa živahnom umjetničkom scenom i brojnim svjetskim restoranima. Već tisućama godina Verona je središte trgovine i još uvijek važno poslovno područje na državnoj i europskoj razini.

Verona je četvrti najposjećeniji talijanski grad nakon Rima, Milana i Venecije. Kao što smo ranije spomenuli, bogata povijest Verone „vuče“ rimske korijene koji su dan danas vidljivi. Nevjerojatno umjetnost i arhitektura odvest će vas kroz drevna vremena i renesansu pa sve do suvremenog doba. A fantastična hrana i smještaj u gradu zasigurno će upotpuniti doživljaj.

Uvijek imate nešto za vidjeti ili raditi: Verona se može pohvaliti širokom lepezom otvorenih festivala, koncerata i kulturnih događanja tijekom cijele godine. U ljetnim mjesecima mnogima je omiljena operna glazba. U jesen su iznimno popularne tržnice, a u vrijeme Božića tu su božićni sajmovi. Ne propustite ni zimsku karnevalsku povorku u veljači.

Gostoljubivost domaćina: domaćini su uvijek sretni kada mogu razgovarati s turistima i podijeliti s njima nekoliko važnih i zanimljivih informacija o gradu. Ovo zasigurno oslobađa svaki strah koji biste mogli osjetiti o jezičnoj barijeri.


Dobro je Znati


Država : Italija

Broj Stanovnika : 257,275

Jezik : talijanski

Valuta : Euro

Površina (km2) : 198.92 km²


Ostale znamenitosti u Veroni


Najbolji način da Veronu upoznate u potpunosti jest grupno putovanje s vodičem, koji će vas provesti po centru grada i ukazati na brojne gradske povijesne i kulturne zanimljivosti.


 • Trg Erbe
 • Toranj Lamberti
 • Trg Gospode ( Dante Alighieri i spomenik)
 • Verona Cathedral
 • Galerija moderne umjetnosti
 • Crkva Santa Maria Antica
 • Bazilika Sv. Zenona
 • Castelvecchio (muzej)
 • Teatro Romano (kazalište)
 • PalazzoGiusti (vrt i palača)
 • ArcodeiGavi (spomenik)
 • GranGuardia (Palača)
 • Juliet’stomb (manastir i muzej)
 • LodgeofConsiglio (palača)
 • Romeo’shouse


Gardsko jezero u Veroni idealno je za odmor i opuštanje nakon cjelodnevnog upoznavanja grada. odlučite se za safari park, jedrenje na dasci ili kanjoning i uživajte u ljepoti prirode koja vas okružuje.


Božićno selo Bussolengo


Bussolengo je općina u sjevernoj Italiji. Nalazi se u pokrajini Verona. Područje je okruženo jezero Garda, a zbog svog položaja i jedinstvene arhitekture, idealno je odredište u zimskim mjesecima, osobito tijekom adventa. Zahvaljujući svojoj popularnosti, područje je dobilo naziv božićno selo. Dođite i uvjerite se sami!


Što vidjeti u božićnom selu Bussolengo i njegovoj okolici?


Pieve di San Giorgio – katolička crkva

Riječ je o staroj crkvi koja se nalazi u pokrajini Sant’Ambrogio di Valpolicella, u zaseoku San Giorgio. Vjerojatno je izgrađena na području negdašnjeg poganskog bogoslužja. Datira još iz 8. stoljeća, a zahvaljujući njezinom izgledu i stilu izgradnje jedna je od najzanimljivijih i najstarijih primjera romaničke arhitekture u Veroni. Obnovljena je tijekom 11. stoljeća.


Dvorac Scaliger

Dvorac Scaligerjedan je od najočuvanijih dvoraca u Italiji. Osim toga, rijedak je primjer jezerske utvrde. Dvorac sa svih strana okružuje jezero Garda, a na jednoj od tih strana sagrađeno je pristanište za brodove. Nalazi se na samom ulazu u grad Sirmione. Nekoć ono je predstavljalo utočište flote Scaligera. Dvorac je karakterističan po masivnim tornjevima. Utvrdi se nekad moglo pristupiti i izvan grada preko pokretnih mostova.

Gradnja dvorca započela je sredinom 13. stoljeća, a vjerojatno počiva na ostatcima rimske utvrde. Unutar velikog trijema nalazi se rimski i srednjovjekovni lapidarij te kratka izložba na kojoj možete saznati najvažnije informacije o dvorcu. Moguće je pristupiti i zidinama, a nedavno obnovljene stepenice vode do najviše kule na tvrđavi odakle. S vrha možete uživati u prekrasnom pogledu na jezero Garda. Dvorište dvorca nekad su čuvali zaštitari, budući da se zatvor nalazi otočno ispod glavne kule.

Kao što smo ranije naveli, cijela utvrda okružena je vodom, a do druge obrambene utvrde može se doći preko pokretnog mosta. Tijekom vašeg posjeta Salinger dvorcu ne zaboravite istražiti izgrađeno pristanište za koje povjesničari misle da je bilo sagrađeno do 15. stoljeća. Ostala mjesta u ovoj kamenoj utvrdi uključuju malu stražarnicu i još jedno dvorište.


Bazilika sv. Zenona

Bazilika sv. Zenona još je jedno remek-djelo romaničke arhitekture u Italiji. Izgrađena je na tri razine, a današnji izgled definiran je još na prijelazu iz 10. u 11. stoljeće.

Bazilika je posvećena bivšem biskupu i zaštitniku Verone, svetom Zenonu. Na njezinoj fasadi možete vidjeti karakteristike izgradnje ondašnjeg vremena. Izvan bazilike nalazi se prekrasni romanički zvonik i obrambena kula. Na zapadnom pročelju prikazani su romanički elementi karakteristični za ovo područje. Sa svake strane nalaze se dva lava na čija su leđa postavljena dva stupa. U zapadnoj fasadi možete primijetiti veliku rozetu koja predstavlja još jedan stilski element tog razdoblja.


Stari zaseoci okruženi prekrasnim krajolicima

Ako pratite staru krivudavu cestu koja vodi do planina, naići ćete na ruralna sela karakteristične arhitekture. Tu su brojne staze kroz livade i planinske kolibe koje čekaju svoje posjetitelje. Uživajte u raznolikoj umjetnosti i kulturi koja vas neće ostaviti ravnodušnima.

Na kraju, posjetite crkvu Sant’Anna della Rocca koja se nalazi ispred tvrđave. Pretpostavlja se da su u njoj redovno boravili vojnici koji su bili ovdje smješteni. Bacite pogled na freske iz 14. stoljeća iznad oltara i sliku Djevice Marije naslikane na kamenu.


DOBRO JE ZNATI: dvorac je otvoren za posjetitelje svaki dan osim ponedjeljka. Nabavite ulaznicu s popustom (za građane Europske unije). Za djecu do 18 godina ulaz je besplatan.

Administrator općih poslova / Marina Nikolić
AUTOR : Administrator općih poslova / Marina Nikolić
Svojim dugogodišnjim radom u turističkoj agenciji i turizmu te mnogobrojnim putovanjima stječe veliko znanje o destinacijama koje se nalaze u ponudama turističke agencije “KUNA putovanja”. Spremno i hitro odgovara na sve upite i želje novih i stalnih putnika.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK