Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Ljetovanje Makarska

7 dana
Fitness centar, teniski, košarkaški i nogometni teren. Plaža na 50 m.
Cijena po osobi:
485,00 €

Makarska je popularna turistička destinacija u središnjoj Dalmaciji. 

Riječ je o odredištu koje ima sve karakteristike i predispozicije da postane jedna od najboljih destinacija u Hrvatskoj.

Makarska je gradić s prekrasnim plažama koje su okružene višestoljetnim borovima. Područje je idealno za obiteljski odmor, ali i za parove. Uživajte u prekrasnoj prirodi i mirisu borova koji vas okružuje sa svih strana.

Najbolje vrijeme za posjetiti Makarsku jest, dakako, ljeto. Makarska je ipak manji i „smireniji“ gradić tijekom dužeg dijela godine, no zato već u rano ljeto kao da sve ponovno oživi.


Plaže

Plaže u Makarskoj jedne su od najbolje ocijenjenih na cijelome Jadranu. I to ne nekoliko plaža, već sve! Makarska rivijera osobito je popularna u svijetu. Tko ne bi volio uživati na bijelim šljunčanim plažama s pogledom na prekrasno more tirkizne boje?

Makarska luka i povijesni dio grada smješteni su na velikoj uvali uz poluotok Osejava. Duga gradska šljunčana plaža okružena hotelima proteže se cijelom dužinom poluotoka. Osim popularnih i uvijek punih gradskih plaža, savjetujemo vam da malo bolje istražite područje te da se odlučite za skrivene uvale, kako biste se vi i vaša odabranica ipak malo bili skriveni od pogleda znatiželjnih kupača.


Smještaj u Makarskoj

Kada dođete u Makarsku, moći ćete primijetiti da puno kuća nema uopće krov, jer će vlasnici kad-tad izgraditi još jedan kat u kojem će se nalaziti apartman koji će iznajmljivati turistima. Dakle, glavna smještajna jedinica u Makarskoj zasigurno su apartmani. Izbor apartmana zaista je ogroman; od garsonijera od prekrasnih apartmana zavidne kvadrature.

S obzirom na to da postoji zaista puno mogućnosti koje se tiču iznajmljivanja apartmana, savjetujemo vam da pročitate što više recenzija prije nego što se odlučite na iznajmljivanje. Vjerujte, možete bez ikakvih problema naći lijepi stan s dobrom lokacijom i prijateljski raspoloženim i ljubaznim domaćinom. Trebate samo malo bolje istražiti tržište.

Osim apartmana, tu su i veći i manji hoteli.


Hrana u Makarskoj

Makarska zasigurno nije „meka“ za prave gurmane. Ipak, postoje brojni restorani i konobe izvan grada, koji nude puno više za razliku od ugostiteljskih objekata u centru grada. Tu su i neizostavne pizzerije i fast food ugostiteljski objekti s pristupačnim cijenama.


Dobro je Znati


Država : Hrvatska

Broj Stanovnika : 13.834 tisuća

Jezik : hrvatski

Valuta : Kuna

Površina (km2) : 28,00 km2


Istraživanje grada

Makarska je mali grad i najbolji način na koji ćete ga istražiti u potpunosti jest biciklom ili, naravno, pješice. Još jedan izvrstan način kretanja po gradu je brodom. Samo, unajmite jedan samo za vas i vašu obitelj/prijatelje, kako ne biste morali zadovoljavati i tuđe zahtjeve.


Aktivnosti u gradu

Većina plaža nudi dodatne zabavne i sportske sadržaje poput raftinga, paraglajdinga, jedrenja, ronjenja, odbojke na pijesku, nogometa i ostalih zanimljivih aktivnosti. Osim toga, u Makarskoj postoji zabavni park u kojem će zasigurno uživati i vaši klinci!


Znamenitosti u gradu:

– Franjevački samostan (star više od 500 godina; u njemu se nalazi knjižnica, pinakoteka i Malakološki muzej s rijetkim i jedinstvenim primjercima školjki i morskog svijeta, ne samo iz Jadrana već i ostalih svjetskih mora)

– Crkva sv. Marka

– Kalalarga (najšira i najduža ulica prepuna kafića, trgovina i restorana u kojima možete kušati tortu Makaranu; tradicionalni makaranski specijalitet)

– Zvjezdarnica


Prirodne atrakcije:

– Park prirode Biokovo

Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
AUTOR : Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
Operativni i marketing stručnjak, zaslužna za uspješne kampanje promoviranja ponuda na društvenim mrežama i ostalim medijima. Svoje iskustvo, način za promoviranje i prezentaciju turističkih paketa stekla je čestim i detaljnim obilaženjem raznih destinacija i smještaja diljem svijeta.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK