Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Advent u Mariazellu

2 dana
Aranžman uz plaćanje na 5 rata po 23,00 €.
Cijena po osobi:
125,00 €

Mariazell – jedno od najvećih austrijskih svetišta u Europi. Veličanstvena bazilika stoljećima je glavna atrakcija za hodočasnike širom svijeta. 

Na ovom su mjestu brojne generacije ostavile svoje tragove u obliku odaja s blagom, zavjetnih slika, kipova i sl. Kip Majke Milosti predstavlja simbol životnog puta koji brojnim posjetiteljima pruža utjehu i daje snagu da pronađu svoj vlastiti cilj u životu.

Božić ponekad izgleda kao da je izgubio svoju pravu vrijednost te da se sve komercijaliziralo. Dođite na advent u Mariazell i uvjerite se u suprotno – božićna čarolija i tradicija ondje još uvijek traju!


  • Mariazell
  • Advent u Mariazellu
  • Mariazell – najpoznatije austrijsko marijansko svetište
  • Bazilika Mariazell
  • Dodatne aktivnosti u Mariazellu
  • Kuća od medenjaka
  • Dječji program
  • Najveći viseći adventski vijenac u Europi
  • Što raditi u Mariazellu i okolici
  • Mariazell


Mariazell


Manji austrijski grad u Gornjoj Štajerskoj te je omiljena destinacija u božićno vrijeme. Jedinstvena gradska arhitektura, veseli i nasmijani ljudi, drveni štandovi, božićno osvjetljenje te najveći viseći adventski vijenac samo su neke zanimljivosti koje vas tamo očekuju!

Došašće ili Advent je vrijeme od 4 tjedna prije Božića. Uvijek počinje na nedjelju koja pada između 27. studenog i 3. prosinca. Advent je razdoblje čekanja, slavlja, pokajanja i pripreme za Isusov dolazak.

Bez obzira na blagdane, u prosincu smo ponekad čangrizavi, pod stresom ili možda nezadovoljni zbog neispunjavanja novogodišnjih odluka. No, jeste li spremni vidjeti i osjetiti nešto sasvim drugo? Dođite na mjesto gdje ćete se osjećati kao da ste ponovno mladi. Rezervirajte putovanje za advent u Mariazellu i otkrijte božićnu čaroliju za koju ste mislili da je zauvijek izgubljena.


Advent u Mariazellu


Božićni sajam u Mariazellu odvija se na samom trgu ispred bazilike. Na malim drvenim štandovima možete uživati u obilju tradicionalnih štajerskih proizvoda te autohtone hrane i pića. U zraku se osjeti savršeni miris i aroma ukusnog kuhanog vina i punča. Ne propustite kušati tradicionalne napitke Glühwein iMagenliker.Osim toga, tko ne bi volio kušati autohtone medenjake i toplu domaću medovinu.

Kako ne biste pomislili da se sve vrti samo oko hrane i pića, napominjemo da su tu i dodatne atrakcije za velike i male. Advent u Mariazellu poznat je po mnogočemu; naime, ovdje se nalazi najveći viseći adventski vijenac u Europi, kuća od pravih medenjaka, veliki adventski kalendar i još puno toga.

Na sajmu se nalazi veliki broj izlagača koji osim hrane i pića izlažu svoje rukotvorine. Svakako valja spomenuti ručno izradu svijeća, proizvodnju medenjaka ili najukusnijih voćnih i čokoladnih likera.

Svaki vikend pripremaju se razne aktivnosti i događanja kako bi se privuklo što više posjetitelja. Održavaju se razni koncerti i čitanja, obilasci poznatih lokalnih tvornica, brojne radionice za djecu i još puno toga.

U ranim večernjim satima odvija se tradicionalna manifestacija Krampuslauf, odnosno utrka krampusa. Iako se ovo kosi s Božićem i božićnom tradicijom, ovo je ipak najzanimljivije djeci, ako se, naravno ne boje krampusa.


Mariazell – najpoznatije austrijsko marijansko svetište


Mariazell je jedno od važnijih hodočasničkih odredišta u Europi. Bazilika Mariazell je marijanska bazilika u gradu te je ujedno jedno od najposjećenijih svetišta u Europi. U crkvi se nalazi drvena slika Djevice Marije koju štuju dolazeći sa svih strana svijeta.

Područje oko Mariazella dodijeljeno je samostanu sv. Lambrechta oko 1103. godine. Prema legendama grad je osnovan 21. prosinca 1157. godine, iako je prvi puta dokumentiran 1243. godine.


Bazilika Mariazell


Bazilika Mariazell izgrađena je u 14. stoljeću u gotičkom stilu. Imala je zvonik visok čak 90 metara. Crkva je u dva navrata bila uništena u požaru; prvi put 1420. i drugi 1474. godine. Zgradu je obnovio i proširio u baroknom stilu Domenico Sciassia. S lijeve i desne strane gotičkog tornja sagrađena je barokna kula, dok je kupolu smjestio na istočnu stranu crkve. Glavni oltar osmislio je Johann Bernhard Fischer von Erlach 1704. godine.

Svaka od 12 bočnih kapela ima barokni oltar. Ispred glavnog ulaza nalaze se dvije statue u prirodnoj veličini koje je izradio BalthasarMoll 1757. godine. S lijeve strane je Ludwig I., a desno je moravski grof Heinrich (Henrik).

Od 1992. godine bazilika se ponovno obnavljala, a završni izgled stvoren je 2007. godine.

Bazilika Mariazell izvana izgleda sjajno, a iznutra veličanstveno! Prepuna kipova, freski i gipsanih radova. Cijelo mjesto je pravo umjetničko djelo.


Dodatne aktivnosti u Mariazellu


Upoznajte Mariazell i njegovu okolinu iz ptičje perspektive. Popnite se na žičaru i uživajte u jedinstvenom pogledu na grad. Ovdje je uređeno i nekoliko biciklističkih staza, stoga će i svi zaljubljenici u biciklizam doći na svoje. Ima mjesta i za planinarenje i upoznavanje planinskih vrhova.

Doživite prirodna čudesa jezera Erlauf. Jezero je osobito popularno u ljetnim mjesecima. Kao stvoreno je za kupanje, ronjenje, veslanje i ostale vodene aktivnosti. Uživajte u umjetnosti, kulturi i kulinarskim užitcima ovog kraja. Posjetite lokalne muzeje te nikako ne zaboravite na muzejski tramvaj.

Preko zime, ovdje je izgrađen jedan od najmodernijih sustava liftova koji posjetitelje odvodi na prekrasne padine planine Bürgeralpe gdje možete uživati u sanjkanju i ostalim zimskim radostima.


Kuća od medenjaka


Još jedna zanimljiva atrakcija grada Mariazella je kuća od medenjaka. Da, dobro ste čuli! Riječ je o kući prirodne veličine koja je u potpunosti izgrađena od ovih slastica. Kuća je visoka 5 metara i prekrivena s oko 3000 medenjaka koje je pripremalo poznato obiteljsko gospodarstvo Pirker. Za izradu kućice utrošeno je više od 1000 kilograma medenjaka!


Dobro je Znati


Država : Austrija

Broj Stanovnika : 1,434

Jezik : njemački

Valuta : Euro

Površina (km2) : 6.44 km²


Dječji program


Radionice za djecu

Tijekom Adventa održavaju se brojne radionice za djecu. Uključite vaše najmlađe u radionicu i dopustite im da uživaju u izradi jedinstvenih poklona. Mogu izrađivati božićne ukrase, zvijezde, kugle, fenjere i još puno toga.

Anđeoska pošta

Prijateljski raspoloženi anđeli strpljivo pomažu djeci u pisanju velikih i malih božićnih želja.

Jahanje ponija

Ove životinje posebna su atrakcija za djecu. Razveselite vaše najmlađe jedinstvenim obilaskom adventa; na poniju! Ovo iskustvo zasigurno će im se urezati u pamćenje!


Najveći viseći adventski vijenac u Europi


Jedna od najboljih gradskih atrakcija tijekom Adventa zasigurno je adventski vijenac. No, to nije običan vijenac. Riječ je o najvećem visećem adventskom vijencu u Europi. Težak je oko 6 tona, a promjer iznosi punih 12 metara. Vijenac je plod ručnog rada. Poput pravog vijenca, i ovaj je omotan svježim borovim granama. Na vijencu se nalaze 24 manje svijeće kao simboli adventskih dana. Četiri veće svijeće predstavljaju četiri nedjelje Adventa. Kao i u ostalim gradovima, i ovdje se svake subote u Adventu tradicionalnu pale velike adventske svijeće. Vijenac se svake godine izrađuje i postavlja ispred bazilike Majke Božje Celjanske.


Što raditi u Mariazellu i okolici


U gradu postoji zaista pregršt uzbudljivih stvari koje možete raditi. Od istraživanja povijesnih i kulturnih znamenitosti, zabavnih aktivnosti do uživanja u najukusnijim zalogajima lokalne kuhinje.

Bürgeralpe: jedno od najboljih mjesta za uživanje u zimskim radostima na ovom području zasigurno je planina Bürgeralpe. Riječ je o jednoj od najpopularnijih skijaških destinacija u Austriji. U zimskim mjesecima ovdje ćete pronaći savršeno uređene skijaške staze koje su prikladne za djecu i odrasle. Tu su i dodatni zabavni sadržaji poput vožnje žičarom.


Murinsel(otok na Muri): nedaleko od Mariazella, u blizini Graza nalazi se Murinsel. To je umjetni čelični otok; jedinstvena futuristička atrakcija. Riječ je zapravo o čeličnom brodu koje je učvršćen sidrima. Mostovima je povezan s obalama rijeke Mure. Na otoku se nalazi kafić u kojem možete odmoriti nakon napornog dana.

Doživite čaroliju Adventa u Mariazellu i otkrijte legendu koja se nadvija nad ovim gradom. Mariazell je doista jedinstven i čaroban grad. Savršenoj atmosferi i doživljaju pridonose visoki snježni vrhovi Alpa koji okružuju grad.  Autentični božićni običaji i lokalni specijaliteti očaravaju posjetitelje svih uzrasta.

Kućica od medenjaka, anđeoska pošta, žive jaslice i najveći viseći adventski vijenac u Europi samo su neke zanimljivosti koje čekaju vas i vaše najmlađe.

Tijekom Adventa u Mariazellu se odvija najveći austrijski božićni sajam koji nudi široki repertoar umjetnosti, obrta, lokalnih gastronomskih proizvoda, koncerata i ostalih atrakcija za cijelu obitelj.

Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
AUTOR : Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
Prokurist, marljiv i pedantan u poslu, doprinosi svojom kontrolom nad svim poslovima vezanim za ulaganje i prosperitet agencije. Dugogodišnjim radom u turizmu prati nove trendove razvoja koje nastoji implementirati u poslovanje.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK