Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Advent u Pragu

4 dana
Polazak iz Osijeka uz plaćanje u 5 rata po 55,00 €!
Cijena po osobi:
159,00 €

Prag, glavni i najveći grad Češke godinama je omiljeno europsko turističko odredište, pogotovo u vrijeme adventa. 

Kulturno je i gospodarsko središte države. Grad je prepun zanimljivih mostova, dvoraca, muzeja, crkvi i ostalih građevina gotičke, renesansne, romaničke i postmoderne arhitekture kojoj se ne može odoljeti.

Prag možete posjetiti u bilo koje vrijeme godine, no božićno vrijeme doživljaj čini potpunijim, jer se ovaj srednjovjekovni grad može pohvaliti najljepšim božićnim sajmovima.

Stara jezgra omiljeno je okupljalište i mjesto održavanja glavnog Božićnog sajma. Uživajte u okusima kobasica i ostalih mesnih specijaliteta. Ne zaboravite na degustacije poznatog praškog piva, ali i još jednog napitka kojeg Česi obožavaju, medovine. Zasladite se slasticama i ugrijte kuhanim vinom dok laganom šetnjom odlazite na drugi praški adventski sajam. Nalazi se na Trgu sv. Vaclava, skromniji je od starogradskog sajma, no jednake je kvalitete, a mogućnosti uživanja su nebrojene. Na Vaclavskim namestima najreprezentativnija je zgrada Nacionalnog muzeja. To je najstariji i najveći češki muzej čija arhitektura ostavlja bez daha. Ako više preferirate manje sajmove i ne volite gužvu, uputite se prema Republičkom trgu (Namesti Republiky). Božićnog ugođaja ne nedostaje, a manja gužva omogućuje Vam nesmetanu laganu šetnju i uživanje u miomirisima te božićnim ukrasima i lampicama.

Glavni praški trg nosi ime zaštitnika grada, sv. Vjenceslava. Vaclavske namesti predstavljaju središte Novoga grada čiji je razvoj započeo u 14. stoljeću za vrijeme vladavine Karla IV. Stari dio grada, odnosno Staromestske namesti središte su Starog grada, a starogradski trg najstariji je i najznačajniji trg u povijesnoj jezgri. Na tom se mjestu u 11. stoljeću nalazila tržnica, no ubrzo nakon toga sagrađena je Starogradska vijećnica. Na vijećnicu je dodan Astronomski sat koji pokazuje položaje Sunca, Mjeseca i pojedine glavne planete te je jedna od zanimljivijih turističkih atrakcija grada. Na trgu se nalazi i Crkva Naše Gospe pod Tynom iliti Tynsky chram, a predstavlja najdojmljiviju religijsku građevinu na istočnoj obali Vltave. Građena je gotičkim stilom te njezina vanjština redom oduševljava turiste. Preporučuje se posjetiti je noću, osobito u vrijeme adventa.


Dobro je Znati


Država : Češka

Broj Stanovnika : 1,2 milijuna

Jezik : Češki

Valuta : Češka Kruna

Površina (km2) : 496 km²


Za vrijeme Vašeg boravka u Pragu svakako ostavite vremena za posjet Maloj Strani. Na Malu Stranu doći ćete preko Karlovog mosta, najstarijeg gradskog mosta i najpoznatije praške znamenitosti. Svakako zaželite želju kod statute sv. Ivana Nepomuka koji je prema legendi kralju Vaclavu odbio reći kraljičine tajne zbog čega je mučen i bačen u rijeku. Na Vama ostaje da dotaknete kip što podrazumijeva ostvarenje Vaših želja i skori povratak u Prag.

Praški dvorac smješten je na Hradčanima; sjedištu češkog kraljevstva i jedan je od najvećih svjetskih dvoraca. Unutar dvorca nalazi se impozantna gotička katedrala sv. Vida, samostan i vrtovi. Najpoznatije palače su Stara kraljevska palača Belvedere, palača Lobkowicz te Nova kraljevska palača. Sve karakteriziraju lijepo uređeni vrtovi i karakteristični eksterijeri. Sa strane Hradčana pruža se predivan pogled na Prag, dok s istočne obale Vltave uživajte u prekrasnom pogledu na Praški dvorac i njegove znamenitosti, osobito u večernjim i noćnim satima kada gradska svjetla upotpunjuju cjelokupni dojam. Ostale večeri rezervirajte za odlazak u neku od brojnih pivnica ili restorana te se opustite u autohtonim delicijama. Na božićnim sajmovima ne zaboravite kupiti neke praške božićne suvenire, ukrase i igračke kojima ćete okititi božićnu jelku i u Vaš dom djelomično unijeti duh Praga.

Voditelj poslovnice / Ivan Glavaš
AUTOR : Voditelj poslovnice / Ivan Glavaš
Voditelj poslovnice, svojim doprinosom podiže turističku agenciju na najviši stupanj na ovim tržištima. Prilikom kreiranja novih aranžmana, ulaže svoje iskustvo kod kontroliranja i puštanja u opticaj proizvoda širem tržištu. Sposobnost organizacije koristi kod raspodjele poslova prilikom same odrade aranžmana.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK