Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Putovanje u Temišvar

Temišvar je treći po veličini grad u Rumunjskoj. Osim toga, omiljeno je i iznimno atraktivno turističko odredište. 

S nizom obnovljenih javnih trgova, brojnih uređenih crkvi te raskošnih parkova i vrtova, Temišvar je jedan od kandidata za Europsku prijestolnicu kulture.


Kada razmišljate o Rumunjskoj, vjerojatno vam je na pameti neki drugi grad, poput Bukurešta, a Temišvar zanemarujete. No, mi vam preporučujemo da na svoj popis putovanja za ovu godinu svakako stavite i Temišvar. Vjerujte, nećete se razočarati.

Temišvar možete posjetiti bilo kada, bez obzira na godišnje doba. Bilo da ste zaljubljenik u umjetnost i arhitekturu ili ste više za šetnju u parkovima, Temišvar je idealna destinacija.

Prije dolaska u Temišvar preporučujemo vam da pronađete mjesto gdje ćete prespavati, a da vam sačuvamo vrijeme, grad nudi veliki izbor hotela, hostela i stanova za iznajmljivanje u centru grada ili izvan njega po prihvatljivim cijenama.

Grad se nekoć zvao mali Beč zbog velikog broja uređenih parkova s prekrasnim cvijećem i zelenim površinama. Zato posjetite Temišvar i uživajte u jedinstvenoj šetnji po Central Parku, parku ruža, botaničkom vrtu i mnogim drugima. Vjerojatno ćete ostati zapanjeni činjenicom da možete uživati u svježem zraku te mirnoj i opuštenoj atmosferi da čak ni ne napustite centar grada.

Ako volite umjetnost, svakako posjetite barem jednu od brojnih umjetničkih galerija. Za sve one koji žele saznati nešto više u samoj povijesti grada, tradiciji i načinu života, preporučujemo da posjetite Muzej umjetnosti, Muzej Banata, Temišvarski muzej ili neki drugi.

Temišvar je grad brojnih raznolikih kultura koji naseljavaju Mađari, Nijemci, Rumunji i drugi. Želite biti dijelom rumunjskog kazališnog života i pogledati predstavu u kojoj se govori na čak tri jezika? Na pravom ste putu. Rumunjska nacionalna opera ili Narodno kazalište najbolji su odabir.


Dobro je Znati


Država : Rumunjska

Broj Stanovnika : 19,5 milijuna

Jezik : Rumunjski

Valuta : Rumunjski leu

Površina (km2) : 238.391 km²


Jedan od najvažnijih simbola Temišvara je Pravoslavna katedrala. Prekrasna izvana, a bogato ukrašena iznutra, pravi je primjer gradske crkvene arhitekture.

Na vašem putovanju u Temišvar svakako kušajte raznoliku i ukusnu domaću kuhinju. Osim toga, brojni restorani, osim autohtonih delicija, nude i talijanske, njemačke i mađarske specijalitete.

Temišvar je grad bogatog zabavnog života. Različiti su načini zabave koje možete pronaći u popularnim gradskim klubovima i barovima.

Stara gradska vijećnica još je jedan primjer iznimne povijesne arhitekture. Nalazi se na sjevernom dijelu grada, a sagrađena je davne 1734. godine i to na mjestu popularne turske kupelji ondašnjeg vremena.

Osim mnogo pravoslavnih crkvi, u Temišvaru postoje i one rimokatoličke. Ovdje izdvajamo Rimokatoličku katedralu odnosno crkvu svetog Ivana Nepomuka. Riječ je o katedrali kojom dominira barokna arhitektura. Crkva je sagrađena sredinom 18. stoljeća, nakon što je austrougarsko carstvo napokon osiguralo prostor od turskog utjecaja. Rimokatolička katedrala nalazi se na istočnoj strani Trga ujedinjenja, koji ujedno predstavlja najveći gradski trg. Trg je dugačak 150 metara, a širok više od 100 metara. Na ovom prostoru nalaze se brojne klasicističke i barokne građevine, stoga ne čudi činjenica je upravo zbog toga Temišvar idealan kandidat za Europsku prijestolnicu kulture 2021. godine.

Osim Trga ujedinjenja, na samo nekoliko desetaka metara nalaze se još dva trga; Trg pobjede i Trg opere. Trgovi se nastavljaju jedan na drugi te tako predstavljaju idealnu turističku rutu za obilazak ovo prekrasnog grada.

Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
AUTOR : Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
Prokurist, marljiv i pedantan u poslu, doprinosi svojom kontrolom nad svim poslovima vezanim za ulaganje i prosperitet agencije. Dugogodišnjim radom u turizmu prati nove trendove razvoja koje nastoji implementirati u poslovanje.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK