Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Putovanje u Budvu

Budva se s pravom naziva metropolom crnogorskog turizma zahvaljujući velikom broju prekrasnih plaža i hotela koji ovo mjesto čine jednim od najpoželjnijih turističkih odredišta.

Osim prirodnih ljepota, Budva obiluje brojnim povijesnim i kulturnim spomenicima.

Stari grad Budve leži na malom poluotoku i predstavlja pravi kovčeg blaga kulturne baštine ovoga kraja. Ovdje se nalaze brojne poznate građevine poput Crkve sv. Trojice, Crkva sv. Ivana, Crkva sv. Sava i ostale. Posebnost ovoga kraja leži u činjenici da je riječ o jedinstvenom mjestašcu s prekrasnim uskim ulicama koje će u vama stvoriti dojam kao da ste u nekoj svjetskoj metropoli.

Budvu okružuje 25 kilometara razvedene obale te dvadesetak prekrasnih plaža koje su prikladne kako za obitelji s djecom, tako i za parove.

Klima u Budvi tipično je mediteranska, što znači blage zime te suha i vruća ljeta. Budva ima čak 2300 sunčanih sati godišnje, što je čini ozbiljnom konkurencijom za hrvatski otok Hvar. Temperature mora tijekom ljeta iznosi između 21 i 25 stupnjeva Celzijusa.


Plaže:


Mogren plaža: smještena je u neposrednoj blizini Staroga grada. Riječ je zapravo o dvjema tunelom međusobno povezanim plažama. Plaža je poznata po iznimno čistom moru i finom pijesku, što osigurava potpuno opuštanje i uživanje u ljetnim mjesecima. Prvu plažu okružuju stijene, dok je druga plaža većinom okružena borovima.

Slovenska plaža: nešto duža plaža od prethodne; oko 1600 metara. Također je riječ o pješčanoj i šljunčanoj plaži idealnoj za odmor i uživanje. Cijelom dužinom plaže, točnije, iznad plaže sagrađeno je budvansko šetalište odakle se pruža prekrasan pogled na more.

Od ostalih plaža izdvajamo:

– Plaža Ricardova glava

– Plaža Pizana

– Bečići plaža

– Plaža Kamenovo

– Plaža Ploce

– Plaža Jazz

– plaža Miločer


Dobro je Znati


Država : Crna Gora

Broj Stanovnika : 10.918 tisuća

Jezik : Crnogorski

Valuta : Euro

Površina (km2) : 122 km2


Otok Sveti Nikola: riječ je o najvećem crnogorskom otoku u Jadranskom moru. S obzirom na to da je otok prilično izoliran, što ga čini zanimljivim i jedinstvenim mjestom u gradu, idealno je kupalište za parove. Otok okružuje savršeno i bistro more i čiste i uređene plaže. Na otoku se nalazi mala crkva sv. Nikole , zaštitnika pomoraca po čemu je otok dobio ime.

Poluotok Sveti Stjepan: jedno od ekskluzivnijih ljetovališta na ovome području. Poznato je po adaptaciji kamenih kuća na otoku. Osim kuća, ovdje su izgrađeni brojni hoteli i luksuzni apartmani. Ovdje je svojevremeno boravila i elita poput Sofie Loren, Carlo Ponti, Sylvester Stallone, Jurij Gagarin i ostali.

Aquapark Budva: Aquapark Budva idealno je mjesto za klince i one nešto starije. Uživajte na više od 50 različitih atrakcija. Spustite se niz svih 14 tobogana ili se jednostavno opustite u jednom od četiri velika bazena s valovima. Jedan bazen iznimno je poseban jer se sastoji od tzv. brze rijeke i šanka. Za kraj ove vodene atrakcije preporučujemo vam opuštanje u hidromasažnim ležaljkama.


Od ostalih znamenitosti u Budvi izdvajamo:


– Samostan Praskvica

– Utvrda Kosmač

– Citadela (Stari grad)

– Samostan Rustovo

– Ostatci antičke nekropole (Stari grad)

– Gradski bedemi

– Muzej grada Budve

Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
AUTOR : Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
Prokurist, marljiv i pedantan u poslu, doprinosi svojom kontrolom nad svim poslovima vezanim za ulaganje i prosperitet agencije. Dugogodišnjim radom u turizmu prati nove trendove razvoja koje nastoji implementirati u poslovanje.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK