Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Putovanje u Toskanu

4 dana
Atraktivno putovanje! Plaćanje u 3 rate po 66,00 €!
Cijena po osobi:
198,00 €
4 dana
Idealno za dan žena! Plaćanje u 5 rata po 37,00 €!
Cijena po osobi:
185,00 €
4 dana
Putovanje za dvoje, valentinovo! Plaćanje u 5 rata po 37,00 €!
Cijena po osobi:
185,00 €

Od Etruščana do Rimljana i renesanse, Toskana je zasigurno najveće „skladište“ umjetnosti na svijetu; od izvanrednih slika do skulptura, freski i ostalih remek-djela iz arhitekture.

Toskana se smatra jednim od najljepših područja u Italiji. Smještena je u središnjem dijelu zemlje te je podijeljena na 10 provincija: Firenca, Grosseto, Livorno, Pisa, Pistoia, Massa, Prato, Siena, Lucca i Arezzo. U regiji živi oko 3,7 milijuna stanovnika, a najpoznatija je po svojim vinskim regijama, kulturi i velikom povijesnom utjecaju u srednjovjekovnoj Europi.

Toskana, točnije Firenca smatra se mjestom gdje je započela renesansa. Tijekom tog razdoblja zemlja je „procvjetala“ i stvorila neke od najutjecajnijih i najpoznatijih znanstvenika, umjetnika i vizionara na svijetu, poput Leonarda Da Vincija i Michelangela.

Turisti posjećuju Toskanu iz brojnih razloga; jedni su u potrazi za „dokazima“ o likovnom umjetnosti, drugi istražuju zanimljivu i zamamnu okolicu. Gurmani i ljubitelji vina pronalaze samo najbolje restorane, kako bi uživali u jedinstvenoj kuhinji i odličnom vinu. Zaljubljenici u prirodu svoj mir pronalaze na planinarskim stazama i ljetnikovcima uz obalu mora. Ima i više nego dovoljno prostora i biciklističkih staza koje će vam omogućiti lakši obilazak grada.

Sve u svemu, postoji zaista puno toga što možete raditi i vidjeti u Toskani. Ako ste i vi zainteresirani za posjet ovoj jedinstvenoj regiji, ponudu putovanja možete pogledati ovdje.

Putovanje-Toskana-15.jpg    

Zašto posjetiti Toskanu?

Hrana i vino

Avanturistička strana Toskane

Znamenitosti u Toskani

7 najpopularnijih gradova u Toskani

Krenimo redom!

Stogodišnja povijest: da bismo pronašli prve stanovnike ovoga područja, moramo se vratiti u doba paleolitika. Kasnije, na jugu Toskane, Etruščani su stvorili prvu veliku civilizaciju, dok su Liguri živjeli na sjeveru, prije nego što su Rimljani osvojili čitavu regiju.

Toskana ima veliku i bogatu povijest te kulturnu i umjetničku baštinu koja se očituje u prekrasnim i jedinstvenim zaseocima, ali i u crkvama, katedralama, kupolama, dvorcima, zidinama i starim ruševinama.

Umjetničko naslijeđe: Toskana je odavno poznata kao mjesto u kojem je nastala renesansa. To je grad mnogih povjesničara i umjetnika poput slikara Giotta i Botticellija, kipara Brunelleschija i Michelangela, glazbenika Puccinija, književnika Alighierija, oca moderne fizike Galilea i, naravno, neizostavnog slikara, arhitekta, matematičara, mislioca i glazbenika Leonarda da Vincija.

Prekrasan krajolik: ova je regija poznata po raznolikom i bogatom krajoliku, kojem se dive svi koji se zateknu na ovome području. Svi poznaju prekrasne brežuljke Val d’ Orcia ili vinske regije Chianti. Štoviše, tu su i Apenini na kojima možete uživati u hladnim zimskim mjesecima te isprobati vaše vještine u skijanju i ostalim zimskim aktivnostima.

Na sjevernom dijelu regije, područje Apuanskih Alpa, još uvijek predstavlja čisti i netaknuti raj na zemlji gdje možete uživati u jedinstvenim kamenolomima odakle se vadi mramor carrar.

Toskana je zaista pravi raj za sve ljubitelje prirode. Naći ćete brojne parkove, šetnice i biciklističke staze koje će vas provesti svim važnim rutama ove regije.

Termalni izvori tople vode: ako želite odmoriti svoje tijelo i dušu, preporučujemo vam da za vaše sljedeće putovanje odaberete upravo Toskanu. Možete birati između prirodnih vrućih vrela koji su okruženi prekrasnim krajolicima ili se odlučiti na zatvorene sportske objekte (bazene).

Hrana i vino : Ova talijanska regija poznata je po iznimno ukusnoj hrani. Osim tjestenine i jela na žlicu, tu je i najpoznatije mesno jelo – firentinski  odrezak. Toskanska hrana prvenstveno se temelji na lokalnim sastojcima koji rastu u Toskani i njezinoj okolici. Zatim, često se koristi rajčica, kruh i svinjsko meso. A ako trebate još jedan razlog da se zaljubite u toskansku kuhinju, probajte „gelato“, odnosno sladoled, koji je nastao na ovim područjima.

Iako je Toskana svuda u svijetu poznata kao regija u kojoj se proizvodi najpoznatije vino, ona je zapravo podijeljena na nekoliko različitih vinskih regija i provincija unutar svojih granica, od kojih svaka ima svoju klimu, a samim time i drugačiju sortu grožđa.

Putovanje-Cinque-Tere-12.jpg

Dobro je Znati

Država : Italija

Broj Stanovnika : 3.5 milijuna

Jezik : Talijanski

Valuta : Euro

Površina (km2) : 22,990 km2


Avanturistička strana Toskane

Toskana svojim posjetiteljima nudi iznenađujuću količinu avanture i zabave. Ovo područje obično se smatra „kulturnom“ destinacijom gdje su umjetnost, povijest, hrana i vino glavni razlozi za posjet ovoj jedinstvenoj regiji. No, postoji i avanturistička strana Toskane:

Odlučite se za dugu šetnju u planinama

Iznajmite Vespu i divite se malim pitoresknim mjestima

Posjetite termalne izvore

Uživajte u vožnji balonom na vrući zrak i u pogledu koji vam se pruža kao na dlanu

Toskana ima više od 400 km prekrasne obale i postoji nekoliko ronilačkih centara. Prođite obuku ronjenja i zaronite u prekrasan morski svijet.

Isprobajte paragliding

Znamenitosti u Toskani:

Basilica Santa Maria Novella, Firenca

GalleriadegliUffizi, Firenca (galerija s najvećom zbirkom slika iz vremena renesanse; ujedno, riječ je o jednoj od najslavnijih i najstarijih muzeja umjetnosti na cijelome svijetu)

Museo di San Marco, Firenca

Firentinska katedrala

Ponte Vecchio (poznati most u Firenci koji vodi preko rijeke Arno

PalazzaVecchio, Firenca (gradska vijećnica; riječ je o jednoj od najimpresivnijih gradskih vijećnica u svijetu zbog svoje masivne romaničke arhitekture

Kosi toranj u Pisi

Palača Pitti, Firenca (palača u kojoj se nalazi svjetski poznata galerija slika)

Galerija Akademije / Muzej umjetnosti, Firenca

Katedrala u Sieni

Gradska vijećnica u Sieni

Michelangelov trg, Firenca

 Putovanje-Toskana-13.jpg

7 najpopularnijih gradova u Toskani

Firenca: Firenca je dragulj renesanse i u svijetu je najpoznatija po svom doprinosu umjetnosti i kulturi modernog društva. Tijekom srednjeg vijeka Firenca je bila jedan od najvažnijih gradova na svijetu u kojem su rođene legende poput Dantea Alighierija, GiovanniaBoccaccia, FilippaBrunelleschija, Michelangela Buonarrotija i sl. Firenca i dan danas uživa „status“ svjetski poznatog grada s mnoštvom kulturnih i povijesnih događanja te nevjerojatnom količinom atrakcija. Najpoznatije znamenitosti u Firenci su Firentinska katedrala, Firentinska krstionica, most Ponte Vecchio, trg Piazza della Signoria i još mnoge druge. Svaki kutak ovog grada odiše povijesti i kulturom.

Pisa: Pisa je još jedan zadivljujući grad na istočnoj obali Toskane. U svijetu je najpoznatija zahvaljujući Kosom tornju na katedrali. Toranj se, dakle, nalazi u sklopu Katedrale i krstionice te sve skupa predstavlja jedinstveno djelo arhitekture. U Pisi se nalazi nekoliko zanimljivih muzeja, fantastični botanički vrtovi i fascinantni i prekrasni krajolici uz rijeku Arno.

Lucca: puno ljudi na svom putovanju u Toskanu zanemaruje ovaj manji grad, koji je također imao značajnu ulogu u Italiji tijekom srednjeg vijeka i renesanse. Lucca se nalazi u neposrednoj blizini Pise i sadrži pregršt zanimljivih zgrada jedinstvene arhitekture. No jedna gradska znamenitosti najviše iskače. Riječ je o veličanstvenim gradskim zidinama koje okružuju povijesni dio grada. Lucca također ima slavnu katedralu koja se ističe monumentalnošću, prekrasno ukrašenom fasadom i velikim zvonikom. Ostale znamenitosti uključuju: Torredelle Ore (toranj sa satom), Guinigi Tower, Crkva sv. Mihaela i sl. Ova razne povijesne atrakcije i znamenitosti čine Luccu atraktivnim odredištem u Toskani.

Arezzo: Arezzo se ubraja u jedne od najvažnijih gradova u Toskani, a nalazi se na brdu iznad doline rijeke Arno. Gornji grad predstavlja povijesni dio grada koji dan danas odiše srednjovjekovnim izgledom. Donji grad rezerviran je za industriju i trgovinu te je više usredotočen na moderni stil života. Stari grad je, dakle, glavno područje interesa i ondje se nalaze neke poznatije građevine kao što su Gotička katedrala sv. Donata iz Arezza, Romanička crkva Santa Maria della Pieve, Bazilika sv. Franje iz Arezza Petrarkino kazalište – najvažnije kazalište u gradu, Petrarkina kuća, Piazza Grande (trg)i još puno toga. Najpoznatiji sugrađani Arezza jesu Francesco Petrarca, Guidod’Arezzo i PietroAretino.

Livorno: Livorno je jedna od najznačajnijih lučkih gradova u Italiji te zbog toga doprinosi njezinom ekonomskom rastu. Smješten je na obali Mediterana. Poznat je po prekrasnoj velikoj luci koju obavezno morate posjetiti na vašem putovanju u Toskanu. Ondje možete vidjeti i diviti se velikim komercijalnim i putničkim brodovima. Postoji dio grada nazvan NuovaVenezia koja se ističe nizom nevjerojatnih kanala i prekrasnim kamenim ulicama koje čekaju da ih istražite. Osim luke i kanala, u Livornu se nalaze i neke druge impresivne atrakcije kao što su Piazza della Repubblica (trg), Mercato Centrale (tržnica) i TerrazzaMascagni (ulica, odnosno, mogli bismo je nazvati terasa na morskoj obali koja je karakteristična po crno-bijelim šahovskim pločama.

MontecatiniTerme: talijanski grad smješten u planinama između gradova Pistoia i Lucca. Najpoznatiji je po prekrasnom okruženju i velikom broju lječilišnih objekata i wellness centara. Dođite ovdje i priuštite se nezaboravno uživanje u termalnim kupkama, spa tretmanima i ostalim pogodnostima. Za one koji ćele istražiti grad, savjetujemo da uzmu kartu za uspinjaču koja vodi do susjednog grada MontecatiniAlto, koji je također poznat po jedinstvenim građevinama i zadivljujućem pogledu na prirodu koja ga okružuje.

Prato: Prato je stoljećima bio utjecajni grad, a ujedno i jedan od najvećih proizvođača tekstila u zemlji. Danas je to iznimno popularno turističko odredište koje ima puno toga za ponuditi. Katedrala i dvorac u Pratu dvije su najznačajnije građevine koje svakako vrijedi posjetiti. Od ostalih znamenitosti valja izdvojiti Muzej tekstila, Muzej moderne umjetnosti, crkva Santa Maria delleCarceri i još puno toga. Za avanturiste, u Pratu je izgrađena izvrsna mreža biciklističkih staza koja vodi kroz prekrasne krajolike.

        
Administrator općih poslova / Marina Nikolić
AUTOR : Administrator općih poslova / Marina Nikolić
Svojim dugogodišnjim radom u turističkoj agenciji i turizmu te mnogobrojnim putovanjima stječe veliko znanje o destinacijama koje se nalaze u ponudama turističke agencije “KUNA putovanja”. Spremno i hitro odgovara na sve upite i želje novih i stalnih putnika.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK