Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Ljetovanje Zadar

Zadar je peti po veličini grad u Hrvatskoj. 

Kulturno je i turističko središte Zadarske županije. Njegova burna povijest seže još iz vremena antike kada su sagrađene brojne zadarske znamenitosti vrijedne divljenja.

Najpoznatija monumentalna građevina u Hrvatskoj iz ranog srednjeg vijeka (9. st.), a ujedno i simbol grada je Crkva sv. Donata. Ispod temelja crkve proteže se Forum; glavni trg iz rimskih vremena. Od ostalih povijesnih znamenitosti izdvajamo Katedralu sv. Stošije, Crkvu sv. Šime, Gradske zidine, utvrde i vrata, Kneževu palaču, Palaču suda i mnoge druge.

Katedrala sv. Stošije predstavlja najveću crkvu u Dalmaciji. Riječ je o trobrodnoj romaničkoj građevini. Preporučujemo vam da se popnete na zvonik crkve odakle se pruža jedinstven i čaroban pogled na Zadar i okolicu. Tijekom prošlosti kroz gradske su zidine bila probijena mnoga vrata od kojih su neka srušena i uklonjena. Danas ih sačuvano čak 8 te svojim postojanjem ona predstavljaju sponu između povijesne gradske jezgre unutar zidina te ostatka grada, mora i obala izvan. Kneževa palača izrađena je kombinacijom romaničkog i gotičkog stila.

Ova prekrasna zgrada bila je kulturni centar grada jer je svojevrsno služila kao koncertna dvorana, kao gradska knjižnica, glazbena škola i sl. Ako želite zaroniti u pravu povijest grada, preporučujemo vam da posjetite Arheološki muzej, Narodni muzej, Prirodoslovni muzej i mnoge druge kako biste dobili uvid u daleku u jedinstvenu prošlost grada.

Nakon povijesnih znamenitosti, zasigurno najzanimljivije gradske atrakcije jesu Morske orgulje i Pozdrav Suncu koje svakim danom privlače sve više gostiju. Morske orgulje predstavljaju spoj arhitekture i glazbe; nadasve zanimljivo arhitektonsko ostvarenje!

Zvuk orgulja nastaje ni više ni manje nego pod utjecajem mora; valova, plime i oseke te svakodnevno veseli pogotovo one najmlađe posjetitelje! Nakon cjelodnevne šetnje gradom odmorite se na Morskim orguljama i uživajte u nezaboravnoj morskoj melodiji! Još jedna gradska atrakcija odnosi se na Pozdrav Suncu.

Riječ je o staklenim provodnim pločama preko kojih se ostvaruje simbolična komunikacija s prirodom putem svjetla.

Rasvjetni elementi koji su ugrađeni u krugu proizvode nezaboravnu i dojmljivo svjetlosnu igru koja prati ritam valova i zvuk morskih orgulja. To je jedinstveno urbano ostvarenje koje na svom putovanju u Zadar nikako ne smijete zaobići!


Dobro je Znati


Država : Hrvatska

Broj Stanovnika : 71.471 tisuća

Jezik : Hrvatski

Valuta : Kuna

Površina (km2) : 194 km²


Kalelarga je glavna zadarska ulica izgrađena u doba Rimskog carstva. Ona je danas kulturni prostor i još jedan nezamjenjiv simbol grada. Uživajte u jedinstvenom stilu gradnje. Ulica je prepuna trgovinica, suvenirnica, kafića, restorana… Mjesto je druženja, razonode, zabave i dobre hrane! Razveselite nepce okusima tradicionalne kuhinje te kušajte dobra vina!

Ako ste noćni tip, vratite se u večernjim satima i uživajte zabavljajući se s mladim i veselim ljudima u popularnim klubovima do ranih jutarnjih sati! Ipak, jedan dio vašeg posjeta gradu rezervirajte za odlazak na plažu i na rivu odakle se pruža jedinstven pogled na prirodne ljepote Zadarskog kanala, na otoke Ugljan i Pašman. Opustite dušu i tijelo i zavalite se u ljuljačku ispod drveta te doživite najljepši zalazak sunca na svijetu.

Zadar je grad u kojem je spoj arhitekture i prošlosti dobro ukomponiran u suvremeni život. Posjetite ga tijekom proljetnih ili ljetnih mjeseci te priuštite sebi nezaboravno i jedinstveno putovanje!

Administrator općih poslova / Marina Nikolić
AUTOR : Administrator općih poslova / Marina Nikolić
Svojim dugogodišnjim radom u turističkoj agenciji i turizmu te mnogobrojnim putovanjima stječe veliko znanje o destinacijama koje se nalaze u ponudama turističke agencije “KUNA putovanja”. Spremno i hitro odgovara na sve upite i želje novih i stalnih putnika.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK