Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Advent u Padovi

Pregledajte ponude za sljedeća adventska putovanja unutar granica Europe te se odlučite za onu destinaciju koja nudi najviše. 

Što kažete na advent u Padovi?


  • Padova – jedinstveni grad zamamne arhitekture
  • Advent u Padovi
  • Što posjetiti u Padovi?
  • Prato Della Valle – najveći europski trg
  • Okusi Italije
  • Najpoznatiji gradski spomenici

 

Padova – jedinstveni grad zamamne arhitekture


Padova je jedan od najvećih i najljepših gradova sjeverne Italije. Nalazi se u regiji Veneto. Iako se Padova često smatra dijelom gradskih područja Venecije i Trevisa, ona ima posebnu vlastitu povijest i važnost koja seže još od srednjeg vijeka. Smještena na rijeci Bacchiglione, Padova se nalazi oko 40 km zapadno od Venecije i trenutno broji oko 214 tisuća stanovnika. Ovaj pitoreskni grad prepun je trgova, starih mostova i rijeka. Osim toga, Padova obiluje šarmantnom arhitekturom. Ne smijemo zaboraviti na Sveučilište u Padovi na kojem je nekoć predavao G.Galilei. Postoje podatci o tome da je Padova jedan od najstarijih gradova u Italiji te da ondje život postojao još 1183 godine prije Krista. Tijekom narednih godina, Padova je bila izložena prodorima Huna, Vizigota i Ostrogota. No, za vrijeme srednjeg vijeka i renesanse Padova postaje iznimno važan grad, a njezino sveučilište jedno od najpoznatijih u državi.

U današnje je vrijeme industrijska zona istočno od Padove jedna od najvećih u Europi i zapošljava više od 50 tisuća ljudi. A kao turistička destinacija, Padova na dlanu nudi veliki i bogati izbor povijesnih građevina, prekrasnih vrtova i zanimljivih muzeja.


Advent u Padovi


Za vrijeme adventa cijeli grad je ukrašen prigodnim dekoracijama i božićnim lampicama. Božićni duh osobito se primjećuje u središtu grada i oko glavnih spomenika. Osim toga, advent u Padovi karakterističan je po božićnim sajmovima na kojima sudjeluju brojni izlagači. U to doba sve zamiriše intenzivnim mirisom kolačića, a grad se oživljava veselim bojama. Od kraja studenog pa sve do početka siječnja trg Eremitani pretvara se u selo Djeda Božićnjaka. Klizalište i vrtuljak zasigurno će oduševiti i mlade i one nešto starije. Osvježenje i okrjepu potražite unutar 15-ak drvenih kućica odnosno štandova te se zasladite vrućom čokoladom, kuhanim vinom, ukusnim punčem, pečenim kobasicama i sl.

Adventski sajmovi održavaju se i u ostalim većim naseljima kao što je San Candido. Corso Umberto I  je najpopularnija pješačka zona u kojoj postoji obilje restorana, slastičarnica, trgovina, štandova i sl. Osobito je živahna u vrijeme adventa.


Što posjetiti u Padovi?


Bazilika Svetog Antuna

Bazilika Svetog Antuna ubraja se u najveća remek-djela svjetske umjetnosti. Ujedno, to je jedno od najposjećenijih kršćanskih svetišta. Bazilika Svetog Antuna je najvažniji spomenik u Padovi, a izgrađen je u slavu Antuna Padovanskog koji je u Padovi umro 1231. godine. Ova golema kupolasta bazilika predstavlja Padovu u pravom svjetlu. Smještena je u starom dijelu grada te se ističe svojom monumentalnošću i vrijednošću.

Bazilika je izvorno izgrađena tijekom 13. stoljeća te je karakteristična po većem broju različitih arhitektonskih stilova. Na prednjoj strani nalazi se nekoliko ulaznih vrata koja su uokvirena zanimljivim detaljima. Ono što osobito treba istaknuti je 8 različitih kupola koje se izdižu se iznad zidova crkve. Unutrašnjost crkve prava je poslastica za sve one koji vole umjetnost. Freske i ostala umjetnička djela prekrivaju doslovno svaki centimetar bazilike u kombinaciji s raznim zlatnim dodatcima i mramornim skulpturama.

Trg Piazza dei Signori

Piazza dei Signori jedan je od glavnih trgova koji služi kao središnje okupljalište svih generacija. Trg je izgrađen u 14. stoljeću te je prepun srednjovjekovnih i renesansnih detalja. Na jednom kraju trga nalazi se katolička crvka San Clemente, a s druge strane toranj sa satom odnosno Torre dell’Orologio. Osim toga, trg obiluje nizom slikovitih kućica, restorana i kafića u kojima možete odmoriti nakon cjelodnevnog upoznavanja grada. Na trgu se nalazi i loža Gran Guardia, Kapetanska palača mletačkih upravitelja, Michelangelova renesansna katedrala i romanička krstionica.

Na trgu se redovno održavaju razni sajmovi i događanja, a Božić je idealno vrijeme da okusite i omirišete autentičnu talijansku kuhinju i život lokalnog stanovništva.


Dobro je Znati


Država : Italija

Broj Stanovnika : 213,623

Jezik : talijanski

Valuta : Euro

Površina (km2) : 92,85 km²

 

Katedrala u Padovi


Iako eksterijer Bazilike Svetog Antuna nadmašuje vanjsko uređenje katedrale, ovo je zapravo glavna crkva ovog područja. Izgrađena je 1117. godine, ali je nakon nekoliko godina stradala u požaru. Nalazi se na trgu Piazza Duomu. Unutrašnji bijeli zidovi katedrale stvaraju jedinstveni kontrast s crveno-plavim mramornim podom. Brojni lukovi i stupovi pogoduju njezinoj veličini. Od posebnog je značaja krstionica iz 12. stoljeća koja se nalazi desno od same katedrale. Čitava krstionica oslikana je prekrasnim freskama koje su zaista melem za oči.


Palača Ragione


Ova ogromna gradska vijećnica nalazi se u središtu trga Piazza della Frutta i smatra se ikonom grada Padove. Postojeća izvješća ukazuju na to da je ovo zgrada s najvećim krovom u Europi koji nije poduprt stupovima niti bilo kakvim drugim građevinskim konstrukcijama. Izgrađena je u vremenu između 1172. i 1219 te je oduvijek bila središnje mjesto za razne gradske svečanosti i događanja. Unutrašnjost vijećnice ukrašava prekrasna dvorana otvorenog koncepta koja je također bogato ukrašena freskama poznatih talijanskih majstora.


Orto Botanico

Orto Botanico je botanički vrt u Padovi. Osnovan je 1545. godine od strane mletačke republike. Ovo je najstariji akademski botanički vrt na svijetu koji i dan danas stoji na izvornom mjestu na kojem je i sagrađen. Vrt djeluje u sklopu sveučilišta u Padovi te trenutno pokriva više od 22 tisuća kvadratnih metara, a osobito je poznat po svojom posebnim botaničkim zbirkama i povijesnom dizajnu.

Najstarija biljka u botaničkom vrtu je palma posađena davne 1585. godine pod nazivom Goethe palma. Drvo se nalazi u stakleniku kao i magnolija iz sredine 18. stoljeća koja glasi kao najstariji primjerak u Europi. Trenutno se uzgaja i sređuje oko 6 tisuća vrsta biljaka, što „običnih“, što ljekovitih i otrovnih.

Na jednom kraju botaničkog vrta nalazi se niz modernih staklenika u kojima se nalazi bezbroj raznih biljnih vrsta, a na drugom kraju je tipični kružno oblikovani rasadnik podijeljen na puno manjih „šarmantnih“ dijelova.

Ako obožavate biljni svijet, Orto Botanico će se pokazati kao prava poslastica za vas!


Ponte Molino

Ponte Molino je poznati rimski most preko rijeke Bacchiglione u Padovi. Most je izgrađen u vremenu između 30. i 40. godine prije Krista te je dva puta obnovljen do sada. Mostom prolazi najznačajnija gradska ulica Stra ‘Maggiore. Izgrađen je u kamenim lukovima koji su imali veliki značaj u gradskoj povijesti.


Prato Della Valle – najveći europski trg

Prato Della Valle  je najveći trg ne samo u Italiji nego i u Europi. Obuhvaća više od 90 tisuća kvadratnih metara! Ovo je jedno od najvažnijih mjesta u Padovi kako za vlasti, tako i za lokalno stanovništvo. Nema onoga koji ne voli taj otvoreni koncept i dizajn trga. Ovo je popularno područje za odmor i šetnju. Iz eliptičnog oblika trga još uvijek se lako može zaključiti da je nekoć ovdje bila velika rimska arena. Ostatci su srušeni u 16. stoljeću te su korišteni za izgradnju bazilike Svete Justine. Izgradnja ovog trga započela je u 18. stoljeću. Središnji dio trga je u zelenilu, a okružen je kanalom, što će redi da je  središnji dio trga „otok“. Oko trga, s unutarnje i vanjske strane, nalazi se oko 78 kamenih figura koje predstavljaju poznate stanovnike grada Padove kao što je Galileo Galilei. Čak četiri mosta prelaze preko kanala i vode vas u središnji dio sa zelenilom i fontanom. Ovdje se također redovno održavaju sajmovi i ostala događanja za sve uzraste.


Okusi Italije

Ako ste u potrazi za dobrim i kvalitetnim restoranom koji nudi vrhunsku hranu i uslugu, Trattoria al Prato je savršeni odabir za vas. Ovaj jedinstveni restoran nalazi se na sjevernom dijelu trga Prato della Valle te je svega 15 minuta hoda udaljen od ostalih glavnih trgova u gradu. Na jelovniku se nude autohtoni specijaliteti kao i specijaliteti ostalih međunarodnih kuhinja.


Najpoznatiji gradski spomenici

Grad obiluje jedinstvenim spomenicima koji sežu daleko u prošlost, a zbog svoje važnosti neizostavni su dijelovi talijanske kulture.


Na vašem putovanju u Padovu svakako posjetite i:


–              Kapela Arena odnosno Kapela Scrovegni

–              Katolička crkva Chiesa degli Eremitani

–              Bazilika Sv. Justine

–              Kip konjanika koji je služio Mletačkoj republici

–              Bo Palace

–              Muzej Civici di Padova

–              Piazza della Frutta

–              Muzej povijesti istraživanja svemira (Museum Of The Astronomical Observatory Of Padua)

–              Muzej Palazzo Zuckermann


Za one najmlađe tu je Parco Padovaland, jedinstveni vodeni park s brojnim atrakcijama i vodenim aktivnostima za djecu i odrasle.

Administrator općih poslova / Marina Nikolić
AUTOR : Administrator općih poslova / Marina Nikolić
Svojim dugogodišnjim radom u turističkoj agenciji i turizmu te mnogobrojnim putovanjima stječe veliko znanje o destinacijama koje se nalaze u ponudama turističke agencije “KUNA putovanja”. Spremno i hitro odgovara na sve upite i želje novih i stalnih putnika.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK