Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Ljetovanje Biograd na moru

7 dana
Ljetovanje u Apartmanu 3* uz ručak i večeru!
Cijena po osobi:
335,00 €

Grad Biograd smješten je u samom središtu Jadrana. 

Idealno je mjesto za sve one koji su željni uživanja u nepreglednim šljunčanim i pješčanim plažama koje okružuju brojni turistički i gastronomski sadržaji.

Kristalno bistro more jamči vam užitak koji dosad niste iskusili! U Biogradu postoji dosta sportskih i rekreativnih sadržaja. Ako ste željni adrenalina, svakako vam preporučujemo da zaronite u morske dubine i istražite sve njegove čari i prirodne fenomene! Važno je napomenuti da možete roniti u svim vremenskim uvjetima jer se uvijek može naći mjesto zaklonjeno od vjetra i valova. Ovo područje obiluje grebenima i špiljama koje su prepune morskog svijeta, stoga će vam iskustvo ronjenja zasigurno ostati u nezaboravnom sjećanju.

Grad se nalazi na najrazvedenijem dijelu Jadranskog mora te je iz tog razloga idealno polazište na nautičare. Uživajte u jedinstvenoj prilici na području akvatorija koje obuhvaća i Kornatsko otočje; zasigurno najzanimljiviju destinaciju s više od 150 otoka, otočića i hridi. Osim ronjenja i jedrenja na raspolaganju vam stoje tereni za košarku, mali nogomet, rukomet, mini golf, tenis, odbojku na pijesku i sl. U posebnim trgovinama možete iznajmiti bicikle i uputiti se u istraživanje gradske okolice. Jasno je naznačena biciklistička ruta koja vodi kroz gustu borovu šumu od centra grada do pješčane uvale.

Za sve oni koji su spremniji i žude za zahtjevnijim pothvatima preporučujemo da uhvate nastavak rute oko Vranskog jezera. Uživajte u prirodnim ljepotama i svježem zraku. Odmorite se na brojnim vidikovcima odakle se pružaju najljepši pogledi na grad i okolicu. Biograd uzima u obzir i potrebe najmlađih posjetitelja. Za njih su posebno organizirani različiti sadržaji poput animacija na plažama, škole plivanja, igre u vodi, izrada kreativnih ekoloških radionica i sl.

Za put Biograda sve se više odlučuju i oni koji žele upoznati povijest kršćanskih sakralnih građevina. Biograd je kraljevski grad, a u 11. stoljeću predstavljao je središte hrvatskih biskupa i kraljeva.

Od kulturnih i povijesnih znamenitosti i građevina preporučujemo vam da posjetite neke od brojnih crkvi (poput Crkve sv. Katarine, Crkve sv. Ante, Crkve sv. Roka, Crkva sv. Stošije i dr.) koje su karakterističnog izgleda i načina izgradnje. Samostan na Ćokovcu bio je potpuno uništen od strane Mlečana, no s vremenom je obnovljen da bi danas bio najznačajniji zbog toga što se ovdje čuva najbrojnija zbirka kamenih ulomaka koji su ispisani glagoljicom.


Dobro je Znati


Država : Hrvatska

Broj Stanovnika : 5.569 tisuća

Jezik : Hrvatski

Valuta : Kuna

Površina (km2) : 37,00 km²


U gradu je otvoren i Zavičajni muzej koji predstavlja jedinstvenu kulturnu ustanovu na ovom području. Osim spomeničke baštine iz povijesti ovog biogradskog primorja i okolica, i sama zgrada muzeja ubraja se u spomenike kulture.

Muzej u svom sastavu ima nekoliko odjela i zbirki od kojih su zasigurno najzanimljiviji povijesni odjel, arheološka i etnografska zbirka te povijesna zbirka pod nazivom Teret potopljenog broda iz 16. stoljeća. Riječ je o jedinstvenoj i rijetkoj zbirci s više od 10 000 predmeta koji su izvađeni iz potonulog mletačkog broda koju svakako trebate pogledati.

Nakon što ste upoznali grad i njegovu bogatu povijest, preporučujemo vam da nastavite s istraživanjem njegove bliže okolice u kojoj se nalaze tri nacionalna parka, dva parka prirode te još nekoliko povijesnih gradova vrijednih divljenja.

Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
AUTOR : Prokurist / David Drahotuski Drahotuski
Prokurist, marljiv i pedantan u poslu, doprinosi svojom kontrolom nad svim poslovima vezanim za ulaganje i prosperitet agencije. Dugogodišnjim radom u turizmu prati nove trendove razvoja koje nastoji implementirati u poslovanje.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK