Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Ljetovanje Krit

Krit odnosno Kreta najnaseljeniji je, a ujedno i najveći grčki otok, a peti po veličini na Sredozemlju. Okružuju ga tri mora: Libijsko, Egejsko i Jonsko more.


Ovo je područje iznimno krševito i gorovito; najviša planina visoka je 2456 metara. Krit je najpoznatiji po Minojskoj civilizaciji, jednoj od najstarijih u Europi i Palači u Knososu. Od ostalih znamenitosti koje svakako treba posjetiti izdvajamo Venecijski dvorac u Retimnu i Samarijski klanac. Klanac Samarija je najljepši i jedan od dužih klanac u Europi. Dugačak je oko 13 kilometara, a dubina klanca u prosjeku iznosi 300 metara. Nacionalni park Samaria obiluje brojnim endemskim vrstama biljaka i životinja. Rezervirajte jedan dan vašeg putovanja u Grčku za posjet ovom klancu. Nikako ne izostavite pješačke ture koje se organiziraju uz pratnju stručnog vodiča.


Glavni i najveći grad otoka je Heraklion koji obiluje kulturnim i gradskim znamenitostima poput venecijanske srednjovjekovne utvrde te Arheološkog i Povijesnog muzeja Krete. Arheološki muzej je jedan od najbogatijih muzeja u Grčkoj; raspolaže s izlošcima iz razdoblja neolita pa sve do Rimskog Carstva. Dok ste u Heraklionu, svakako se odlučite za posjet najpoznatijem ljetovalištu na Kritu – Agios Nikolaosu, gradiću koji je skriven između brežuljaka i mora. Nakon toga, zaplovite brodom prema otoku Spinalonga koji je okružen spomenutom venecijanskom tvrđavom, a u prošlosti bio najpoznatiji po tome jer je služio kao kolonija gubavaca u Europi.


Kreta je idealan odabir za istraživače, avanturiste i sve ostale nezasitne ljubitelje zabave. Osim toga, mirna i autohtona sela s lijepim plažama prikladna su za obiteljski odmor i zajedničko druženje. Najznačajnija područja na otoku su Anissaras, Hersonisoss, Stalis i Malia. Anissaras: ovo je područje do nedavno bilo predgrađe grada Hersonisosa, a danas se gotovo spojilo s gradom zbog iznimno dobrog i povoljnog položaja koji je omogućio brzi razvoj i napredak. Uživajte u ljepotama plaže i čistog mora ili se odlučite za posjet taverni u kojoj će vam servirati prave grčke specijalitete. Dobar je odabir za zaljubljene parove koji će zasigurno uživati u večernjim šetnjama promenadom uz plažu.

Hersonissos: Hersonissos je nešto živahnije mjesto koje nudi malo više mogućnosti. Središte grada prepuno je barovima, klubovima, trgovinama i nadasve primamljivim terasama taverni smještenih uz obalu. Na sredini promenade nalazi se mozaik iz rimskog doba, a iznad mjesta nalaze se tradicionalna područja Koutouloufari, Piskopiano i stari Hersonissos. Ovo je prije bilo relativno tiho mjestašce, no danas se razvilo u poznato turističko odredište omiljeno među mlađom populacijom zbog zanimljivog i zabavnog noćnog života i druženja s gostoljubivim Grcima.

Stalis: ovo je manje grčko odmaralište smješteno u blizini Hersonissosa. No bez obzira na to, nudi pregršt različitih mogućnosti za uživanje i zabavu. Okušajte se u nekim vodenim sportovima ili se opustite na najljepšoj krtiskoj plaži.


Dobro je Znati


Država : Grčka

Broj Stanovnika : 623.065 tisuća

Jezik : Grčki

Valuta : Euro

Površina (km2) : 8.336 km²


Malia: na ovom se području nalazila jedna od važnijih minojskih palača. Malia je mjestašce u kojem je život na plaži. Preko dana brojni su načini uživanja i opuštanja na pješčanim plažama dok se u večernjim satima i preko noći gradić pretvara u mjesto nenadmašne zabave.

Krit kao kolijevka kulture i europske povijesti nudi brojne mogućnosti; uživajte u suvremenim turističkim odmaralištima i izuzetno prozirnom i čistom moru ili se opustite u planinskim predjelima i slikovitim mjestašcima uz more. Priuštite si nezaboravni odmor i rezervirajte vaše putovanje na Krit već danas!

Administrator općih poslova / Marina Nikolić
AUTOR : Administrator općih poslova / Marina Nikolić
Svojim dugogodišnjim radom u turističkoj agenciji i turizmu te mnogobrojnim putovanjima stječe veliko znanje o destinacijama koje se nalaze u ponudama turističke agencije “KUNA putovanja”. Spremno i hitro odgovara na sve upite i želje novih i stalnih putnika.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK