Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr

Putovanje u St. Petersburg

St. Petersburg drugi je po veličini grad u Rusiji, odmah nakon Moskve.

Rusija se proteže od granice s Bjelorusijom i Ukrajinom do planine Ural, čak 1000 km istočno od Moskve. I bez ostataka velike Ruske Federacije, Rusija je danas daleko najveća zemlja u Europi. Nekada snažno carstvo i komunistička velesila, Rusija je i dalje tiha patnja za putoholičare te veliki izvor fascinacija i zanimljivosti. No svatko tko se odluči na posjet Rusiji, bit će nagrađen zadivljujućim kulturnim bogatstvom zemlje te toplinom domaćina.

Tijekom vašeg putovanja u Rusiju nikako ne propustite:

– Crveni trg, Moskva: ima nešto privlačno u tom čuvenom Crvenom trgu u Moskvi, u povijesnom i duhovnom srcu grada. Na trgu se nalazi Lenjinov mauzolej u kojem je izloženo njegovo balzamirano tijelo. Na jugozapadnom dijelu trga nalazi se svjetski poznata Katedrala sv. Vasilija Blaženog, ispred koje je Ivan Grozni predvodio vješanje i odrubljivanje glave tijekom svoje vladavine. Nasuprot Katedrale naći ćete Povijesni muzej s brojnim zanimljivim izlošcima.

– Bolshoi kazalište: Bolshoi Ballet legendarna je i poznata baletna kompanija koja stvara svjetski priznate i popularne balete. Nikako ne propustite najveći svjetski balet, jer tko zna kada ćete opet imati priliku svjedočiti ovako nečemu veličanstvenom.

– Ermitaž Katarine Velike u St. Petersburgu: u Rusiji Ermitaž je naziv za velike komplekse izvan grad s prekrasno uređenim paviljonima i parkovima. Najpoznatiji je zasigurno Ermitaž Katarine Velike koji danas predstavlja jedan od najznačajniji h svjetskih kulturno-povijesnih umjetničkih muzeja. Barokna palača bila je službena rezidencija careva i njihovih 1500 službenika sve do revolucije 1917. godine. Palača je smještena duž obalu rijeke Neve. Danas zgrada predstavlja muzej, a zbirka izložaka obuhvaća više od tri milijuna primjeraka i umjetničkih djela. Nakon uređenih kabineta i tzv. zlatne zbirke, najpopularniji je odjel koji pokriva modernu europsku umjetnost 19. i 20. stoljeća, obuhvaćajući djela Picassa, Van Gogha, Moneta i Renoira.

– Peter and Paul Fortress (Tvrđava/Katedrala Petra i Pavla): kad izlazite iz Zimske palače, preko rijeke Neve nalazi se Katedrala Petra i Pavla. Bila je to prva katedrala u St. Petersburgu, a bila je okružena utvrdom koja skriva pogled. Katedrala ima prepoznatljiv visoki toranj koji je prilično jednostavan te dolazi u potpuno suprotnost s raznobojnom gradskom unutrašnjošću. Crkva predstavlja posljednje počivalište ruskih careva dinastije Romanov.


Dobro je Znati


Država : Rusija

Broj Stanovnika : 5,3 milijuna

Jezik : Ruski

Valuta : Britanska funta

Površina (km2) : 1,439 km²


Zamislite da cijeli dan provedete razgledavajući St. Petersburg. Nakon što pojedete nešto, otuširate se i malo odmorite, navečer pogledate kroz prozor i vidite nebo sjajno i svijetlo kao da je podne. Ovakav pogled naravno da vas tjera na zabavu i dodatne sadržaje, jer izgleda kao da cijeli dan leži pred vama, a već je 20 sati. Na ulicama se polako okupljaju mladi koji se uz gitaru i pjesme zabavljaju do kasno u noć. Na obalama rijeke redovno se održavaju tzv. čajanke, odnosno plesne večeri na kojima s vašim odabranikom možete uživati u jedinstvenom doživljaju. U prekrasno uređenim parkovima miješa se miris duhana i cvjetova ljiljana. Osam je sati navečer, a Sankt Petersburg se priprema za još jednu bijelu noć u nizu.


Noćni život je u Rusiji također vrijedan spomena. Uživajte u popularnim barovima, klubovima i kafićima do ranih jutarnjih sati, u dobrom društvu ruskih studenata i domaćina.

Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
AUTOR : Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
Operativni i marketing stručnjak, zaslužna za uspješne kampanje promoviranja ponuda na društvenim mrežama i ostalim medijima. Svoje iskustvo, način za promoviranje i prezentaciju turističkih paketa stekla je čestim i detaljnim obilaženjem raznih destinacija i smještaja diljem svijeta.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (zatvoreno)
Nedjelja i blagdani (zatvoreno)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK