Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Top 10 europskih putovanja

U Europi se nalaze neka od najpopularnijih odredišta u svijetu. Putovanje Europom ispunit će očekivanja najzahtjevnijeg putnika. Donosimo vam top 10 europskih putovanja koja garantiraju uživanje u predivnim mjestima. 

1. Putovanje Toskana

Čarobna Toskana popularno je turističko odredište u Italiji. Smještena je u središnjem dijelu države te je najpoznatija talijanska regija. Na putovanju Toskanom glavne atrakcije su parkovi i priroda te nezaobilazna talijanska umjetnost i povijest. Njezin glavni i najveći grad je Firenca, također poznat i kao “kolijevka renesanse”. Putovanje u Toskanu, osim klime i podneblja, oduševit će vas i svojim delicijama i vrhunskim vinima.

2. Putovanje Cinque Terre

Cinque Terre nacionalni je park koji se nalazi na liticama obale Toskane, u provinciji La Spezia, u regiji Liguriji, u sjevernoj Italiji. Sastoji se od pet ribarskih naselja: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza i Monterosso. Osim ugodne šetnje, možete uživati i u planinarenju, plivanju i istraživanju vodopada i špilja kajakom. Putovanje u Cinque Terre ostat će vam u lijepom sjećanju zbog malih šarenih talijanskih sela i prekrasne arhitekture. 

3. Putovanje Prag

Putovanje u Prag idealna je destinacija za ljubitelje umjetnosti. Glavni grad Češke ima dugu i bogatu povijest vrijednu istraživanja. Bogat je galerijama, teatrima, muzejima i izložbama. Kroz Prag teče rijeka Vltava, a na njenoj desnoj obali nalazi se srednjovjekovna gradska jezgra. U obilasku Praga svakako posjetite Stari grad i Stari trg, te Karlov most i najveći dvorac na svijetu Pražský hrad. S obzirom na to da je Češka poznata po svojim izvornim češkim pivima, nemojte zaobići neku od lokalnih pivnica.

4. Putovanje Krakow

Krakow je drugi najveći grad u Poljskoj nakon Varšave. Smješten je na jugu države na rijeci Visli. Bogat je poviješću i kulturom. Na putovanju u Krakow bez daha će vas ostaviti dvorac Wawel te glavni trg Rynek Glowny, najveći trg u Europi iz srednjeg vijeka. Također, 44 km od Krakowa nalazi se najzloglasniji i najstrašniji logor Auschwitz iz Drugog svjetskog rata.

5. Putovanje Transilvanija

Jedna od glavnih turističkih destinacija je Transilvanija u Rumunjskoj. Putovanje u Transilvaniju je za ljubitelje gotike, karpatskih šuma i visokih tornjeva. Obilazak je jednostavan, na kružnoj ruti se nalazi sedam utvrđenih gradova poznatih i po imenu Sedmogradska. Vidjet ćete dvorce, muzeje, crkve i grad Sighisoari, najpoznatiji po grofu Draculi.

6. Putovanje Dvorci Bavarske

Putovanje u Bavarsku podsjetit će vas na svijet iz bajke. Srednjovjekovni dvorci i bajkoviti krajolici. Bavarska je poznata po slavnom dvorcu Neuschwanstein u planinama, ljetnom dvorcu Nymphenburgu pokraj Münchena i palači Herrenchiemsee na jezeru Chiemsee. Na ovom putovanju obogatit ćete znanje o nevjerojatnom životu kralja Ludwiga II.

7. Putovanje Austrijska jezera

Najbolje od prirode možete doživjeti na putovanju austrijskim jezerima. Područje gornje Austrije poznato je po kristalno čistim jezerima i bajkovitim krajolicima. Između tri planinska masiva nalazi se više od 70 jezera različitih veličina. Austrijska jezera atraktivna su i ljetna i jesenska destinacija, a najpoznatija su Mondsee, Attersee, Traunsee i Wolfgangsee.

8. Putovanje Gardaland

Gardaland je najpopularniji zabavni park u Italiji. Nalazi se u gradiću Castelnuovo del Garda. Turisti iz cijelog svijeta dolaze uživati u avanturi adrenalinskog parka. Na putovanju u Gardaland uživaju i veliki i mali posjetitelji te svakako preporučamo isprobati sve vrste vožnji, kojih trenutno ima više od 56.

9. Putovanje Rim

Putovanje u Rim zadivit će vas umjetnošću i veličanstvenim spomenicima. U glavnom gradu Italije imat ćete izuzetno puno znamenitosti koje biste trebali vidjeti. Koloseum, veličanstvena gladijatorska arena starog Rima, najuzbudljiviji je turistima. Svakako posjetite i Rimski forum, Fontanu di Trevi, Panteon, Španjolske stepenice i naravno Vatikan, najmanju državu na svijetu. Ovaj jedinstven grad osvojit će vas u svim segmentima.

10. Putovanje Venecija

Venecija je jedan od najromantičnijh gradova koji će vas osvojiti svojim brojnim kanalima i građevinama. Nalazi se u pokrajini Veneto. Njegova najpoznatija građevina je bazilika svetog Marka te glavni trg Venecije, Trg svetog Marka. Putovanje u Veneciju obogatite vožnjom u gondoli i imat ćete priliku uživati u ljepotama kanala i građevinama kasne renesanse i venecijanske gotike.

Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK