Logo
Korisnička podrška: +385 31 328 093
ePošta: info@kuna.hr
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori
Prijava - Odjava
2 odraslih - 0 djece
Broj gostiju
odrasli:
djeca:
1. dijete - 2 god.
0
18

2. dijete - 2 god.
0
18

3. dijete - 2 god.
0
18

4. dijete - 2 god.
0
18

5. dijete - 2 god.
0
18
Zatvori

Ljetovanje na Jadranu

7 dana
Od prekrasne šljunčane plaže udaljen je svega 150m. Idealan za obitelji.
Cijena po osobi:
398,00 € (2.998,73 kn)
7 dana
6 polupansiona u Hotelu Ad Turres 3* uz uključeno piće.
Cijena po osobi:
478,00 € (3.601,49 kn)
7 dana
6 noćenja, uz korištenje vanjskog bazena, i besplatnog parkinga.
Cijena po osobi:
339,00 € (2.554,20 kn)
7 dana
Ljetovanje u Apartmanu 3* uz ručak i večeru!
Cijena po osobi:
285,00 € (2.147,33 kn)
7 dana
Top temini, u Hotelu Orion 3* uz korištenje bazena.
Cijena po osobi:
339,00 € (2.554,20 kn)
7 dana
Hotel Slaven odličan je izbor za obiteljski odmor.
Cijena po osobi:
528,00 € (3.978,22 kn)
7 dana
Plaža na 50m od hotela, uz nagradu „Plava zastava“.
Cijena po osobi:
399,00 € (3.006,27 kn)
7 dana
Smješten u središtu srednjovjekovnog romantičnog grada Lovrana.
Cijena po osobi:
498,00 € (3.752,18 kn)
7 dana
Adriatic Plava Laguna smješten je u Umagu, blizu ACI Marine i centra grada.
Cijena po osobi:
288,00 € (2.169,94 kn)
7 dana
Hotel Excelsior raspolaže s 176 soba i 9 apartmana, u potpunosti je klimatiziran.
Cijena po osobi:
588,00 € (4.430,29 kn)
7 dana
Tik uz more, kao da je izronio iz morske pjene, u samom centru Opatije.
Cijena po osobi:
588,00 € (4.430,29 kn)
7 dana
Smješten je pored obale koja se spušta prema moru, u gradiću Medulinu.
Cijena po osobi:
598,00 € (4.505,63 kn)
7 dana
Smješten je pored obale koja se spušta prema moru, u gradiću Medulinu.
Cijena po osobi:
628,00 € (4.731,67 kn)
7 dana
U cijelosti je obnovljen i pruža kvalitetu i standard hotela sa tri zvjezdice.
Cijena po osobi:
389,00 € (2.930,92 kn)
7 dana
Hotel Istra idealan je izbor za one koji žele doživljaj pravog odmora.
Cijena po osobi:
588,00 € (4.430,29 kn)
7 dana
Nalazi se na idealnoj lokaciju uz grada, nudi brojne blagodati wellness centra.
Cijena po osobi:
528,00 € (3.978,22 kn)
7 dana
Potpuno renovirani kompleks udaljen svega 20m od mora u borovoj šumi.
Cijena po osobi:
598,00 € (4.505,63 kn)
7 dana
Uz 6 polupansiona, u Hotelu Aminess 3* udaljen 100 m do mora.
Cijena po osobi:
498,00 € (3.752,18 kn)
7 dana
Fitness centar, teniski, košarkaški i nogometni teren. Plaža na 50 m.
Cijena po osobi:
438,00 € (3.300,11 kn)
7 dana
Hotel Aminess Lume smješten je u uvali Brna, svega 3 m od mora.
Cijena po osobi:
648,00 € (4.882,36 kn)
7 dana
Sjajno mjesto za opuštanje zasigurno je veliki hotelski bazen, okružen šumom.
Cijena po osobi:
428,00 € (3.224,77 kn)
7 dana
Od šljunčane plaže udaljen je 100m, a od staro gradske jezgre dijeli ga 300m.
Cijena po osobi:
349,00 € (2.629,54 kn)
7 dana
Smješten na samom ulazu u Selce i u neposrednoj blizini mora.
Cijena po osobi:
648,00 € (4.882,36 kn)

Jadran se može pohvaliti brojnim uređenim destinacijama za ljetovanje kao što su Trogir, Biograd, Vodice, Šibenik, Zadar, Split i sl. 

Danas ćemo vam malo pobliže dočarat grad pod Marjanom, Split, Zadar i Trogir.

  • Split
  • Splitske znamenitosti
  • Zadar
  • Što posjetiti u Zadru?
  • Najpoznatije plaže u Zadru
  • Ljetovanje u Trogiru


Split

Split je najveći grad u Dalmaciji, a smješten je na Splitskom (Marjanskom) poluotoku u srednjoj Dalmaciji. S tri strane okružuje ga more, a kako ne biste pomislili da je ovo nizinski kraj, grad je obilježen i planinama Mosor, Kozjak te brdom Marjan.

Grad Split osnovao je car Dioklecijan koji je dao izgraditi carsku palaču u kojoj je boravio. Danas je to Dioklecijanova palača, jedna od glavnih gradskih povijesnih znamenitosti. Prošlost grada prilično je turbulentna; od njegovog samog osnivanja pa sve do socijalističke Jugoslavije. Ostavila je svoje tragove u svakodnevnim prizorima, no bez obzira na to, grad pod Marjanom i dalje živi duhom mladosti i originalnosti. Zbog toga je prepun kulturno – povijesnih spomenika kojima se dive turisti iz raznih krajeva svijeta.

U Split dolaze i oni koji traže savršeni odmor na prekrasno uređenim plažama. Split ima na desetke plaža; od pješčanih do šljunčanih. Stoga, svaki strastveni plivač zasigurno će uživati u mnogim plažama, a na sreću, ima mnogo izbora. Većina plaža u okolici Splita prikladne su i popularne za obitelji s malom djecom jer im se može lako pristupiti. Isto tako, većina ih se nalazi jugoistočno od splitske luke pa sve do sela Podstrana. U neposrednoj blizini plaža postoje brojni obiteljski smještaji. U podnožju brda Marjan također se možete osvježiti i okupati u vrućim ljetni mjesecima. Te su plaže uglavnom kamenite, no okružene su gustom borovom šumom, tako da za sve one koji se ne žele cijeli dan cvrljiti na suncu, hlada ima napretek. Ove plaže podno Marjana dobro su povezane autobusnim linijama iz svih dijelova grada. Ako možda na odmor putujete sa svojim ljubimcem, bit ćete oduševljeni činjenicom da Split ima posebne plaže namijenjene upravo za vlasnike i njihove ljubimce.

Sve su gradske plaže dobro uređene, a more je čisto, bistro i mirno, bez plime, morskih struja i valova. Temperature mora ugodne su i tople već od sredine svibnja do sredine listopada. Iako se ljudi znaju kupati i oko nove godine. No to je više iz gušta i dobre zabave, nego stvarne potrebe za osvježenjem.

Polazeći od Bačvica na istoku pa sve u dužini od 10 km nalaze se pješčane, šljunčane i stjenovite gradske plaže koje se protežu jedna za drugom. Do većine susjednih plaža možete doći pješke s prethodne plaže, jer su one praktički povezane.


Splitske znamenitosti

–              Dioklecijanova palača zasigurno je najzanimljiviji ostatak iz rimskog doba u sklopu kojeg ćete zasigurno provesti većinu svoga vremena

–              Spomenik Grguru Ninskom: na sjevernom ulazu u Palaču nalazi se najpoznatiji splitski spomenik koji je posvećen biskupu Grguru Ninskom.

–              Peristil je živopisno drevno rimsko dvorište koje leži u srcu Dioklecijanove palače, ispred Katedrale sv. Duje. Osobito je zanimljiv i atraktivan zbog crne sfinge koja dominira ulazom u Katedralu.

–              Katedrala sv. Duje: ovo je najstarija katedrala na svijetu koja se nalazi u središtu Dioklecijanove palače, na trgu – Peristilu.

–              Jupiterov hram: još jedna znamenitost u gradu pod Marjanom koju svakako treba pogledati. Hram je bio posvećen rimskom bogu Jupiteru, a kao i većina znamenitosti, nalazio se na samom središtu Dioklecijanove palače


Zadar

Zadar je još jedan popularni turistički grad na obali Jadrana. Grad iznimne povijesti i bogate kulturne baštine. Prepun je gradskih spomenika koji svjedoče o njegovoj povijesti. Okružen povijesnim bedemima, riznicama arheoloških bogatstava i srednjovjekovnih vremena. Zadar je grad renesanse, a ujedno i brojnih suvremenih arhitektonskih ostvarenja kao što su Morske orgulje, prva turistička atrakcija ovakve vrste u svijetu.

Zadar je smješten u srcu Jadrana. Predstavlja urbano središte sjeverne Dalmacije, a ujedno je i administrativno, kulturno, gospodarsko i političko središte regije s oko 75 tisuća stanovnika. Posebno razvedena obala s brojnim otocima i netaknutom prirodom privlači mnoge nautičare u ove krajeve. Zadarski arhipelag broji više od 24 otoka i 300 manjih otočića i hridi. U blizini Zadra nalaze se 3 parka prirode: Telašćica, Velebit i Vransko jezero te 5 nacionalnih parkova: nacionalni park Paklenica, Plitvička jezera, Kornati, Krka i Sjeverni Velebit.

Do Zadra se veoma lako i jednostavno može doći kopnom, morem i zrakom. Izvrsna prometna infrastruktura izravno ga povezuje s drugim većim gradovima Republike Hrvatske.


Što posjetiti u Zadru?

Pozdrav Suncu: Pozdrav Suncu je jedinstveno arhitektonsko ostvarenje sastavljeno od 300 višeslojnih staklenih ploča koje tijekom dana skupljaju sunčevu energiju. Zajedno s energijom valova koja čini zvuk Morskih orgulja, drugog jedinstvenog ostvarenja, Pozdrav Suncu proizvodi svjetlosni show od zalaska pa sve do izlaska sunca s ciljem simuliranja Sunčevog sustava. U isto vrijeme Pozdrav Suncu prikuplja dovoljno sunčeve energije za napajanje sustava rasvjete ispred luke. Ako se jednom nađete u Zadru, nikako ne propustite ovu gradsku atrakciju. Mjesto je prepuno turista, uzbuđene djece i mještana, osobito u sumrak kada prekrasni pogled na more i osvijetljeni pločnik stvaraju spektakularni prizor.

Morske orgulje: Morske orgulje osmislio je isti arhitekt koji je zaslužan i za realizaciju Pozdrava Suncu, Nikola Bašić. Riječ je o još jednom jedinstvenom arhitektonskom ostvarenju. Unutar perforiranih kamenih stepenica koje se spuštaju u more nalazi se sustav cijevi različitih promjera. Te iste cijevi pod utjecajem plime, oseke i valova ispuštaju različite zvukove. Melodični tonovi se pojačavaju kada prolazi brod ili trajekt.

Ovo je jedinstveni spoj arhitekture i glazbe. Vrhunsko i mirno mjesto za promatranje zalaska Sunca. Prepustite se i uživajte u jedinstvenim zvucima mora i valova.

Crkva sv. Donata: Crkva sv. Donata je zasigurno vrjednije arhitektonsko ostvarenje predromaničkog graditeljstva. Izgrađena u 9. stoljeću. Ova neobična crkva kružnog tlocrta dobila je ime po biskupu koji je „naručio“ njezinu izgradnju. Kao jedna od nekolicine zgrada koje su preživjele invazije u 13. stoljeću, crkva je važna kulturna „relikvija“. Jednostavna unutrašnjost uključuje dva rimska stupa koja su dovezena s Rimskog foruma. Isto tako, s Foruma su i ploče za popločivanje koje su bile otkrivene tek nakon što je bio uklonjen izvorni pod.

Crkva se ne koristi oko 200 godina, no i dalje služi kao izložbeni prostor ili mjesto za održavanje prigodnih koncerata.


Najpoznatije plaže u Zadru

PLAŽA BORIK: plaža Borik je glavna gradska plaža. Nalazi se u sjevernom dijelu Zadra. Prekrivena je sitnom šljunkom, stoga je idealna za obitelji s malom djecom. U blizini je i manja pješčana uvala i betonirano područje za sunčanje. Plaža Borik nudi razne vrste zabave za sve uzraste: najam pedalina, katamarana, kite surfing, skijanje na vodi, jedrenje na dasci i još puno toga.

PLAŽA KOLOVARE: plaža Kolovare je omiljena plaža mještana, ali i svih onih koji u Zadar dolaze turistički. Zbog svoje kvalitete, vrijednosti i čistoće, plaža Kolovare ponosna je nositeljica Plave zastave.

Riječ je o manjoj šljunčanoj plaži djelomično prekrivenoj betonskim pločama. Okružena je borovom šumom koja daje toliko potreban hlad tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Plaža je pogodna za obiteljski odmor s djecom različitog uzrasta, kao i za starije osobe. Idealno je kupalište i za mlade željne dobre zabave. Plaža je opremljena ležaljkama, tuševima, kabinama za presvlačenje… Ondje se nalaze brojni kafići, restorani, barovi, trgovine i brojni dodatni sadržaji: odbojka na pijesku, mini golf, skijanje na vodi, stolni tenis i sl.

PLAŽA PINIJA: jedna od najpopularnijih plaža na zadarskoj rivijeri – plaža Pinija, nalazi se na obali uz kompleks hotela Pinija. Plaža se zapravo sastoji od više manjih plaža koje nude obilje zabave i dobrog provoda. Zaigrajte razne sportske igre na pijesku, okušajte se u vodenim sportovima, vožnji jet skija i sl.


Ljetovanje u Trogiru

Trogir je manji grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji koji je najpoznatiji po svojim kulturno-povijesnim spomenicima, malim uličicama i, naravno, jedinstvenim plažama i uvalama.

PLAŽA PANTAN: omiljena i pristupačna plaža udaljena tek nešto više od 1 kilometra od centra Trogira. Riječ je o 500 metara dugoj šljunčanoj i pješčanoj plaži okruženoj borovom šumom koja stvara idealnu hladovinu tijekom ljetnih vrućina. Plaža je pogodna za sve generacije pa i obitelji s malom djecom.

PLAŽA OKRUG GORNJI: plaža se nalazi na otoku Čiovu, omiljenoj turističkoj destinaciji. Otok je udaljen nešto više od 5 km od Trogira. Okrug Gornji je šljunčana plaža koja je zbog svoje ljepote i popularnosti stekla naziv „Trogirska Copacabana“. Preko dana plaža je idealna za obiteljska druženja, dok se preko noći pretvara u omiljeno okupljalište mladih željnih dobre zabave.

PLAŽA MEDENA: plaža Medena nalazi se na trogirskoj rivijeri, 4 km udaljena je od centra Trogira. Ova 3 km duga šljunčana plaža okružena je starim borovim šumama te nudi raznolike sportske sadržaje: sportovi na vodi, tenis, nogomet na pijesku, košarka, odbojka na pijesku i sl.

PLAŽA SLATINE: Slatine se nalaze na sjeveroistočnoj strani Čiova, 8 km od Trogira. Razvedena obala s brojnim uvalama, hridima i plažama čine ovo mjesto savršenim za sve koji traže mir i tišinu.

Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
AUTOR : Voditelj marketing odjela / Ivana Drahotuski
Operativni i marketing stručnjak, zaslužna za uspješne kampanje promoviranja ponuda na društvenim mrežama i ostalim medijima. Svoje iskustvo, način za promoviranje i prezentaciju turističkih paketa stekla je čestim i detaljnim obilaženjem raznih destinacija i smještaja diljem svijeta.
Newsletter
Prijavite se za primanje newslettera i prvi zaprimite najnovije ponude.
Logo
Kuna putovanja
Ulica Ivana Gundulića 27, 31000 Osijek
ID: HR-AB-31-030142132
Radno vrijeme
Ponedjeljak – Petak (08:00-16:00)
Subota (08:00-13:00)
Nedjelja i blagdani (Neradni dani)
Fiksni tečaj konverzije: 7.53450 HRK