logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
 

Putovanje u Marrakech 2020. iz Osijeka i Zagreba

1.896,00 kn po osobi

Turistička agencija Kuna putovanja, organizirala je samo za Vas atraktivno putovanje u Afriku, gdje ćete posjetiti Marrakech, Essaoiru, moći ćete jahati na devama i voziti quadove po predjelima Maroka.

Datum putovanja: 07. – 11.10.2020.

 • plaćanje će biti izvršeno u 8 rata po 237,00 kn uplata na račun agencije.
 • mogućnost plaćanja do 12 obroka putem kreditnih kartica uz cijenu: 2010,00 kn
4 dana
3+ Godina
 • Mjesto polaska
  Polazak s parkirališta iza Caffe Bar Kayenn, Ulica Kneza Trpimira 16, Osijek. Detalje polaska za ostale gradove ćemo poslati nakon prijave.
 • Vrijeme polaska
  Polazak iz Osijeka u 08:00 h, doći u 07:30h.
 • Povratak
  U kasnim večernjim satima.
 • Valuta
  Marokanski dirham.
 • Uključeno
  Autobusni prijevoz na relaciji Osijek - Treviso - Osijek.
  4 noćenja s doručkom u Hotelu 4* - Marrakech
  Lokalni vodič u gradu Marrakech.
  Turistički vodič za cijelo vrijeme trajanja aranžman.
  Transfer u Marrakechu: Aerodrom - Hotel - Aerodrom.
  Posjet Noventa di Piave Designer Outleta.
  Jamčevina, osiguranje od odgovornosti i troškovi organizacije.
 • Nije uključeno
  Direktna povratna avionska karta (Ryan Air) s uključenim svim pristojbama u iznosu ukupno 690,00 kn po osobi, uplata prilikom prijave za aranžman kao potvrda rezervacije. Cijena karte se mijenja ovisno o potražnji karata, stoga požurite s rezervacijom.
1
1. dan (07.10.2020.) srijeda
Vožnja autocestom do aerodroma u Trevisu. 20:35 h – let za Marrakesh. 23:10 h – dolazak u Marrakesh, po dolasku transfer do hotela, smještaj u sobe. Odmor. Noćenje.
2
2. dan ( 08.10.2020.) četvrtak
Doručak. Mogućnost odlaska na cjelodnevni izlet u Essaouiru – grad vjetrova ili jedan od poludnevnih izleta - dolina rijeke Ourike, jahanje deva ili odlazak u vožnju kočijom i vrt Majorelle. Za one koji ne žele ići na ponuđene izlete, slobodno vrijeme za samostalno otkrivanje grada i vlastiti program, shopping. Cjelodnevni izlet u Essaouiru (doplata po želji 65 € po osobi): Grad Essaouira zvan još i „Grad vjetrova“ smjestio se na obali Atlantskog oceana te je odigrao važnu ulogu u povijesti Maroka kao jedna od njegovih najznačajnijih pomorskih luka. Udaljen svega nešto više od dva sata vožnje od Marrakecha idealno je izletničko mjesto. Njegove obale su pohodili Portugalci i Francuzi ostavivši mu europsko nasljeđe, a zbog zidina iz 18. stoljeća grad se nalazi na UNESCO-ovoj listi zaštićene svjetske baštine. Ulice njegove medine (utvrđenog grada) ovjekovječio je Orson Welles u filmu „Othelo“, a istim sjenovitim uličicama hodali su Jimi Hendrix i Cat Stevens u vrijeme kada Essaouira postaje globalno mjesto hipi kulture. Danas, iako je grad postao turistički centar zadržao je svoj bohemski stil, male umjetničke galerije, radionice, muzeje, tradicionalne ulice šarenih boja, a filmski radnici ga jako vole pa su tako snimani ne samo već spomenuti Othelo, već i „Kraljevstvo nebesko“ Ridleya Scotta, „Aleksandar Veliki“ Olivera Stonea, a grad Astapor iz serije „Igre prijestolja“ zapravo je Essaouira. Po povratku u Marrakech proći ćemo kroz poznate arganove plantaže te ćemo ondje napraviti stanku kako bismo vidjeli način na koji se dobiva arganovo ulje, jedno od najprepoznatljivijih marokonskih proizvoda. Arganovo stablo endemska je vrsta koja raste samo u Maroku, a sjeme njegovih plodova koristi se u gastronomiji kao i u kozmetici. Večer Fantasie (doplata po želji 35 € po osobi ) Uživajte u tipičnoj Marokanskoj večeri serviranoj ispod prekrasnih šatora nomadskog stila, dok Vas zabavlja mnoštvo folklornih i trbušnih plesača i pjevača. Nakon večere pogledajte nastup marokanskih konjanika u tradicionalnoj odjeći koji formiraju liniju, a zatim pucaju u nebo koristeći stare muškete. Ljepota izvedbe je u sinkroniziranim pokretima konja. Ova uzbudljiva i tipična Marokanska večer nešto je što nikako ne biste smjeli propustiti.
3
3. dan ( 09.10.2020.) petak
Doručak. Odlazak u poludnevni razgled Marrakesha uz lokalnog vodiča ili kako ga još nazivaju – „Crvenog grada“. Razgled započinje šetnjom najupečatljivijim djelom grada, Medinom – starim gradom koji je zbog svoje ljepote i povijesnog značaja na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Odlazak do poznatih gradskih Vrata Bab Agnaou. Posjet staroj pekari gdje ćemo imati priliku kušati pravi lokalni kruh, vidjet ćemo peć koja grije javnu parnu kupelj i od posebnog je značaja za socijalni život stanovnika svake četvrti. Posjet teološkoj školi Ben Youssef koja se smatra najznačajnijom građevinom marokanske arhitekture u Marrakechu te slijedi odlazak do najstarijeg arheološkog spomenika dinastije Almoravida iz 12.st. Šetnja zanimljivim, skrivenim četvrtima Marrakecha i posjet povijesnom kervansaraju zvanim Fonduks, nekada korištenim u svrhu hotela za trgovce koji su putovali u karavanama, a danas ga koriste obrtnici koji imaju svoje radionice te prodaju razne rukotvorine. Razgled završava posjetom glavnom gradskom trgu Jemaa-el-Fna koji vrvi životom i neobičnim prizorima poput krotitelja zmija i majmuna, žonglera, orijentalnih pripovjedača a ujedno je i mjesto gdje možete probati mnoge marokanske delicije. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel, odmor. Noćenje.
4
4. dan ( 10.10.2020.) subota
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i shopping. Mogućnost odlaska na jedan od izleta: Poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourike (doplata po želji 55 € po osobi) : Tek 60 km od Marakkecha nalazi se dolina rijeke Ourike u samom podnožju Atlas planine. Zelena vegetacija i mala naselja Berbera mogu se vidjeti na svakom koraku. Posjetit ćemo radionicu arganovog ulja u kojoj tradicionalno rade samo žene. Uživat ćemo u malim slapovima koje tvori rijeka Ourika dok se probija kroz velebne stijene Atlasa. Dok kupujete suvenire od alabastera i razni nakit, imat ćete priliku probati jedinstveni sok od mente. Dolina Asni i Ourika  ( doplata po želji 75 € po osobi ) Polazak prema dolini Asne prolazeći dolinom Tahnaout kako bismo došli do doline Ourika koju krase izvanredni krajolici i skrivena Berber sela. Vožnja quadovima. Ručak u lokalnom restoranu te polazak prema Marrakesu prolazeći pored rijeke Ourike, poznate po mineralnom kamenju i keramici. 75 € po osobi ( min. 4 osobe). Povratak u hotel, odmor, noćenje.
5
5. dan 11.10.2020. nedjelja
Doručak. Transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova u 06:50 h. Let do Trevisa, odlazak do Noventa di Piave Designer Outleta, slobodno vrijeme za shopping, nastavak vožnje do Osijeka, povratak oko ponoći.