logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Zadar

Putovanje u Zadar

Zadar je peti po veličini grad u Hrvatskoj. Kulturno je i turističko središte Zadarske županije. Njegova burna povijest seže još iz vremena antike kada su sagrađene brojne zadarske znamenitosti vrijedne divljenja.

Najpoznatija monumentalna građevina u Hrvatskoj iz ranog srednjeg vijeka (9. st.), a ujedno i simbol grada je Crkva sv. Donata. Ispod temelja crkve proteže se Forum; glavni trg iz rimskih vremena. Od ostalih povijesnih znamenitosti izdvajamo Katedralu sv. Stošije, Crkvu sv. Šime, Gradske zidine, utvrde i vrata, Kneževu palaču, Palaču suda i mnoge druge.

Katedrala sv. Stošije predstavlja najveću crkvu u Dalmaciji. Riječ je o trobrodnoj romaničkoj građevini. Preporučujemo vam da se popnete na zvonik crkve odakle se pruža jedinstven i čaroban pogled na Zadar i okolicu. Tijekom prošlosti kroz gradske su zidine bila probijena mnoga vrata od kojih su neka srušena i uklonjena. Danas ih sačuvano čak 8 te svojim postojanjem ona predstavljaju sponu između povijesne gradske jezgre unutar zidina te ostatka grada, mora i obala izvan. Kneževa palača izrađena je kombinacijom romaničkog i gotičkog stila.

Ova prekrasna zgrada bila je kulturni centar grada jer je svojevrsno služila kao koncertna dvorana, kao gradska knjižnica, glazbena škola i sl. Ako želite zaroniti u pravu povijest grada, preporučujemo vam da posjetite Arheološki muzej, Narodni muzej, Prirodoslovni muzej i mnoge druge kako biste dobili uvid u daleku u jedinstvenu prošlost grada.

Nakon povijesnih znamenitosti, zasigurno najzanimljivije gradske atrakcije jesu Morske orgulje i Pozdrav Suncu koje svakim danom privlače sve više gostiju. Morske orgulje predstavljaju spoj arhitekture i glazbe; nadasve zanimljivo arhitektonsko ostvarenje!

Zvuk orgulja nastaje ni više ni manje nego pod utjecajem mora; valova, plime i oseke te svakodnevno veseli pogotovo one najmlađe posjetitelje! Nakon cjelodnevne šetnje gradom odmorite se na Morskim orguljama i uživajte u nezaboravnoj morskoj melodiji! Još jedna gradska atrakcija odnosi se na Pozdrav Suncu.

Riječ je o staklenim provodnim pločama preko kojih se ostvaruje simbolična komunikacija s prirodom putem svjetla.
Rasvjetni elementi koji su ugrađeni u krugu proizvode nezaboravnu i dojmljivo svjetlosnu igru koja prati ritam valova i zvuk morskih orgulja. To je jedinstveno urbano ostvarenje koje na svom putovanju u Zadar nikako ne smijete zaobići!

Dobro je Znati

Država
Hrvatska
Broj Stanovnika
71.471 tisuća
Jezik
Hrvatski
Valuta
Kuna
Površina (km2)
194 km²

Kalelarga je glavna zadarska ulica izgrađena u doba Rimskog carstva. Ona je danas kulturni prostor i još jedan nezamjenjiv simbol grada. Uživajte u jedinstvenom stilu gradnje. Ulica je prepuna trgovinica, suvenirnica, kafića, restorana… Mjesto je druženja, razonode, zabave i dobre hrane! Razveselite nepce okusima tradicionalne kuhinje te kušajte dobra vina!

Ako ste noćni tip, vratite se u večernjim satima i uživajte zabavljajući se s mladim i veselim ljudima u popularnim klubovima do ranih jutarnjih sati! Ipak, jedan dio vašeg posjeta gradu rezervirajte za odlazak na plažu i na rivu odakle se pruža jedinstven pogled na prirodne ljepote Zadarskog kanala, na otoke Ugljan i Pašman. Opustite dušu i tijelo i zavalite se u ljuljačku ispod drveta te doživite najljepši zalazak sunca na svijetu.

Zadar je grad u kojem je spoj arhitekture i prošlosti dobro ukomponiran u suvremeni život. Posjetite ga tijekom proljetnih ili ljetnih mjeseci te priuštite sebi nezaboravno i jedinstveno putovanje!

 

AUTOR : DAVID DRAHOTUSKI
prokurist i marketing stručnjak, zaslužan za uspješne kampanje promoviranja ponuda na društvenim mrežama i ostalim medijima. Svoje iskustvo i način za promoviranje i prezentaciju turističkih paketa, stekao je dugogodišnjim obilaženjem raznih destinacija.