logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Vodice

Ljetovanje u Vodicama

Vodice su omiljeno turističko odredište koje svake godine privlači sve veći broj posjetitelja iz različitih krajeva svijeta. Riječ je o manjem mjestašcu u blizini Šibenika. Poznato je po brojnim prekrasno uređenim plažama, ali i ostalim različitim zabavnim i sportskim aktivnostima te noćnom životu i dobrom provodu.

Smještaj

Smještajni su kapaciteti u Vodicama raznoliki; možete se odlučiti za hotelski ili privatni smještaj u kućama ili apartmanima. Od hotela izdvajamo Hotel Imperial Vodice, Hotel Punta Vodice te Hotel Olympia Vodice. Svi se hoteli nalaze u neposrednoj blizini plaže; neki imaju vlastitu plažu, što možda zvuči primamljivije. Hoteli su moderno uređeni te opremljeni suvremenom tehnologijom. Hoteli su djelomično okruženi prekrasnom borovom šumom te predstavljaju jedinstvene zasebne cjeline. Većina svih hotelskih soba ima balkon s pogledom na prekrasno čisto more ili na okolni park. Hoteli obiluju i zabavnim sadržajima, tako ga su prikladni i za obitelji s djecom.

Plaže: duž cijelog zaljeva odnosno obale ističu se brojne dobro uređene plaže; neke su šljunčane, kamenite, stjenovite, šljunčane – pješčane; dakle, za svakoga po nešto. Izaberite onu koja najviše odgovara vašim potrebama. Udobno se zavalite u ležaljke te uz blagi miris borova uživajte u suncu i ljetnim radostima.

Adrenalinski odmor: Uz plaže postoje raznovrsni sportski sadržaji i aktivnosti, tako da u slobodno vrijeme možete isprobati neke vodene sportove poput jedrenja, surfanja, vožnje jet – ski, ali i ostalih oblika vodene zabave od kojih su neke prilagođene dječjem uzrastu. Za ljubitelje ronjenja preporučujemo istraživanje bogatih morskih dubina u kojem će vam pomoći ronilački klubovi i obučeno osoblje.

Povijesne znamenitosti: Vodice se prvi put spominju 1402. godine, iako su se pod imenom Arausa spominjale još u rimskom dobu. Mjestašce čuva povijesnu i kulturnu baštinu koja ukazuje na burnu prošlost. Od značajnijih spomenika izdvajamo Ćorićev toranj koji se nalazi u centru Vodica. Riječ je o sačuvanom dijelu obrambenog zida koji potječe još  iz vremena turskih osvajanja. Preko ljeta ovaj se prostor pretvara u kino na otvorenom te predstavlja jedinstveni događaj gledanja filmova pod zvijezdama. Crkva sv. Križa izvorno je gotička crkva, a danas predstavlja izložbe moderne umjetnosti u ruralnoj arhitekturi 15. stoljeća. Svakako posjetite brdo Okit i crkvu Gospe od Karmela. S ovog se mjesta pruža jedinstven pogled na grad i okolicu.

Noćni život: za sve ljubitelje noćnog života i dobrih izlazaka i provoda Vodice su najbolji odabir. Osim brojnih barova i zabavnih centara na obali, ovdje se nalazi i jedan od najpoznatijih disco clubova na Jadranu, koji često organizira live nastupe brojnih poznatih osoba iz svijeta glazbe. Uživajte s društvom u noćnom kupanju uz svirku uživo.

Dobro je Znati

Država
Hrvatska
Broj Stanovnika
4,253 milijuna
Jezik
Hrvatski
Valuta
Kuna
Površina (km2)
56.594 km²

Vodice nude sve što vam je potrebno za ljetovanje i dobar provod. Osim toga, mjesto obiluje povijesnim, kulturnim, ali i prirodnim bogatstvima koje predstavljaju idealan način za odmor i okrjepljenje duha i tijela. Kušajte lokalnu gastronomsku kuhinju, uživajte i dobrom vinu i a capella  izvedbama dalmatinskih narodnih pjesama. Vodice su poznate i po tradicionalnom jazz festivalu te revijalnom festivalu hrvatske diskografije. Na vašem putovanju u Vodice posjetite obližnji gradić Tribunj koji je najpoznatiji po ribarskim feštama i tradicionalnim utrkama magaraca koje predstavljaju jedinstven i nezaboravan doživljaj.

 

AUTOR : SVEN DRAHOTUSKI
Direktor i kreator putovanja koja su plasirana i u opticaju turističke agencije “KUNA putovanja”. Dugogodišnje iskustvo stečeno na terenu, odnosno destinacijama, iskoristio je za stvaranje proizvoda, odnosno turističkog paketa.