logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Toskana

Putovanje u Toskanu

Od Etruščana do Rimljana i renesanse, Toskana je zasigurno najveće „skladište“ umjetnosti na svijetu; od izvanrednih slika do skulptura, freski i ostalih remek-djela iz arhitekture.

Turisti posjećuju Toskanu iz brojnih razloga; jedni su u potrazi za „dokazima“ o likovnom umjetnosti, drugi istražuju zanimljivu i zamamnu okolicu. Gurmani i ljubitelji vina pronalaze samo najbolje restorane, kako bi uživali u jedinstvenoj kuhinji i odličnom vinu. Zaljubljenici u prirodu svoj mir pronalaze na planinarskim stazama i ljetnikovcima uz obalu mora. Ima i više nego dovoljno prostora i biciklističkih staza koje će vam omogućiti lakši obilazak grada.
Sve u svemu, postoji zaista puno toga što možete raditi i vidjeti u Toskani. Krenimo redom!

Stogodišnja povijest: da bismo pronašli prve stanovnike ovoga područja, moramo se vratiti u doba paleolitika. Kasnije, na jugu Toskane, Etruščani su stvorili prvu veliku civilizaciju, dok su Liguri živjeli na sjeveru, prije nego što su Rimljani osvojili čitavu regiju.
Toskana ima veliku i bogatu povijest te kulturnu i umjetničku baštinu koja se očituje u prekrasnim i jedinstvenim zaseocima, ali i u crkvama, katedralama, kupolama, dvorcima, zidinama i starim ruševinama.

Umjetničko naslijeđe: Toskana je odavno poznata kao mjesto u kojem je nastala renesansa. To je grad mnogih povjesničara i umjetnika poput slikara Giotta i Botticellija, kipara Brunelleschija i Michelangela, glazbenika Puccinija, književnika Alighierija, oca moderne fizike Galilea i, naravno, neizostavnog slikara, arhitekta, matematičara, mislioca i glazbenika Leonarda da Vincija.

Prekrasan krajolik: ova je regija poznata po raznolikom i bogatom krajoliku, kojem se dive svi koji se zateknu na ovome području. Svi poznaju prekrasne brežuljke Val d’ Orcia ili vinske regije Chianti. Štoviše, tu su i Apenini na kojima možete uživati u hladnim zimskim mjesecima te isprobati vaše vještine u skijanju i ostalim zimskim aktivnostima.
Na sjevernom dijelu regije, područje Apuanskih Alpa, još uvijek predstavlja čisti i netaknuti raj na zemlji gdje možete uživati u jedinstvenim kamenolomima odakle se vadi mramor carrar.
Toskana je zaista pravi raj za sve ljubitelje prirode. Naći ćete brojne parkove, šetnice i biciklističke staze koje će vas provesti svim važnim rutama ove regije.

Termalni izvori tople vode: ako želite odmoriti svoje tijelo i dušu, preporučujemo vam da za vaše sljedeće putovanje odaberete upravo Toskanu. Možete birati između prirodnih vrućih vrela koji su okruženi prekrasnim krajolicima ili se odlučiti na zatvorene sportske objekte (bazene).

Dobro je Znati

Država
Italija
Broj Stanovnika
3.5 milijuna
Jezik
talijanski
Valuta
euro
Površina (km2)
22,990 km2

Znamenitosti u Toskani:
– Basilica Santa Maria Novella
– Galleria degli Uffizi (galerija s najvećom zbirkom slika iz vremena renesanse; ujedno, riječ je o jednoj od najslavnijih i najstarijih muzeja umjetnosti na cijelome svijetu)
– Museo Civico
– Museo di San Marco
– Firentinska katedrala
– Ponte Vecchio (poznati most u Firenci koji vodi preko rijeke Arno)
– Palazza Vecchio (gradska vijećnica; riječ je o jednoj od najimpresivnijih gradskih vijećnica u svijetu zbog svoje masivne romaničke arhitekture)
– Kosi toranj u Pisi (predstavlja zvonik katedrale koji je izgrađen još u 12. stoljeću)
– Palača Pitti, Firenca (palača u kojoj se nalazi svjetski poznata galerija slika)
– Galerija Akademije / Muzej umjetnosti, Firenca
– Katedrala u Sieni
– Gradska vijećnica u Sieni
– Michelangelov trg, Firenca