logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Skijanje Jahorina

Skijanje Jahorina

Jahorina je planina koja se smjestila u Bosni i Hercegovini, a njezin je veći dio proglašen Nacionalnim parkom. Jahorina je ujedno i Olimpijski centar koji privlači ljubitelje zime i skijanja već dugi niz godina. Njezina prekrasna priroda, bijela prostranstva, zabavni program i ugostiteljska ponuda iznova vraća one najvjernije zaljubljenike u snijeg.

Skijaške staze

Olimpijski centar Jahorina svojim posjetiteljima pruža užitak skijanja na 10 staza koje ukupno broje oko 20-ak kilometara uživanja u skijanju. Najviše je crvenih srednje teških staza, dvije su crne vrlo zahtjevne staze, a jedna je lagana plava. Iako se tijekom spuštanja s vrha može kombinirati spuštanje na više različitih težina staza. Osim toga, planina je takva da jedna staza može u jednom svom dijelu biti crna, nešto niže crveno rangirana, a u određenom dijelu čak i plava.

Potrebno je pratiti plan mape staza kako ne bi došlo do zabune i neželjenih ozljeda. Za one koji žele iskusiti nešto više adrenalina, ali pod uvjetom da su iskusni skijaši, mogu isprobati tri olimpijske staze. Dvije od njih su spomenute crne staze, a jedna je crvena. Crne su spust i slalom staza, a crvena je veleslalom. Najviši vrh Jahorine je Ogorjelica na 1.916 metara nadmorske visine s kojeg se spušta istoimena staza (Ogorjelica I s 1.560 m.n.v.) u dužini od gotovo kilometar i pol.

S još 100 metara više nadmorske visine kreće crvena staza Ogorjelica II, no znatno kraća – 950 metara dužine. Jedina viša staza započinje na 1659 m. n. v. i to spomenuta crna staza Olimpijski slalom, ali je ujedno i najkraća staza na Jahorini s dužinom od 550 metara. Dvije su najduže staze s 1.700 metara, crvena Poljice i plava Šator staza. Najveći visinski spust prelazite ako se spuštate Olimpijskim spustom koja je, logično, crna staza. Noćno skijanje moguće je na stazi Poljica.

Žičare i ski-liftovi

Što se tiče žičara kojima se penjete do nabrojanih staza, na Jahorini ih je ukupno 11. Tri šesterosjedežnice od kojih je najnovija na Prači, a druge dvije dižu skijaše na Ogorjelicu i Poljice od kojih svaka ima kapacitet podizanja 2.000 ljudi u sat vremena. Dvije dvosjedežnice podižu skijaše također na Poljice i Ogorjelicu II, no na druge vrste staza.

Tu su još i četiri ski-lifta Poljice, Rajska dolina i Olimpik te dva lifta za djecu. Najveću visinsku razliku od 368 metara prelazite ako se penjete dvosjedežnicom Skočine, što je ujedno i najduža vožnja od 12 minuta. Na najvišu točku skijališta popet ćete se dvosjedežnicom Ogorjelica II, 1.889 metara nadmorske visine, odakle se možete spuštati istoimenom stazom crne, crvene i plave oznake.

Dobro je Znati

Država
Bosna i Hercegovina
Broj Stanovnika
3,829 milijuna
Jezik
Bosanski
Valuta
Konvertibilna marka
Površina (km2)
51.197 km²

Ostale usluge

Zimski turizam Jahorine svojim posjetiteljima nudi registriranu školu skijanja i bordanja. Licencirani instruktori i učitelji svojim dugogodišnjim iskustvom i stručnim savjetima pomoći će vam savladati sve tehnike skijanja ili bordanja. Osim toga, ukoliko nemate vlastitu skijašku opremu, istu možete iznajmiti u naselju Šator, uz stazu Poljica.

U ponudi se nalazi osnovna i prateća oprema za djecu i odrasle. Ono što je posebno kod ovog skijališta je vrlo bogata ugostiteljska ponuda i to po vrlo pristupačnim cijenama. Uz staze se nalaze brojni objekti na čijim se terasama možete odmoriti uz topli napitak ili uživati u bosanskim specijalitetima s roštilja.

Slična, ali još bogatija ugostiteljska ponuda nastavlja se u noćnim satima u mnogobrojnim kafićima, restoranima i disco-klubovima. Jahorina svojim pristupačnim cijenama ski-passa, prirodnim ljepotama i bogatoj zabavnoj ponudi slovi kao domaćinsko skijalište s vedrim i dobrim ljudima te toplom atmosferom kojoj se rado vraćamo.

 

AUTOR : DAVID DRAHOTUSKI
prokurist i marketing stručnjak, zaslužan za uspješne kampanje promoviranja ponuda na društvenim mrežama i ostalim medijima. Svoje iskustvo i način za promoviranje i prezentaciju turističkih paketa, stekao je dugogodišnjim obilaženjem raznih destinacija.

Sorry, the comment form is closed at this time.