logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Salzburg

Putovanje u Salzburg

Salzburg ima puno više toga za ponuditi od Mozart kugli. Riječ je o kulturnom, jedinstvenom i romantičnom gradu s puno različitih atrakcija i aktivnosti koje privlače turiste iz različitih krajeva svijeta.

Salzburg je idealno turističko odredište za sve one koji obožavaju planinsko okruženje, prekrasne pejzaže, svježi zrak i slikovite bajkovite dvorce.
U samom centru grada nalaze se mnoge znamenitosti vrijedne divljenja poput palača, parkova, crkvi, dvoraca, spomenika i ostalih građevina koje oduzimaju dah. Svakako posjetite dvorac Hohensalzburg, dvorac/palaču Leopoldskron, Mozartovu rodnu kuću, Muzej u Salzburgu, salzburšku katedralu, dvorac Mirabell i mnoge druge gradske atrakcije.

Kušajte autohtone slastice u kavani i opustite se uz zvukove W. A. Mozarta u pozadini.

Prošetajte se Starim gradom koji se nalazi na listi UNESCO-ve zaštićene svjetske baštine i uživajte u pogledu koji je ispred vas. Njegova barokna arhitektura neće vas ostaviti ravnodušnima, već naprotiv; grad odiše romantikom, stoga je idealno odredište za proslavu godišnjica braka i sličnih važnih datuma.
Večernje sate rezervirajte za romantičnu vožnju brodom po rijeci Salzach te uživajte u svjetlima i ljepotama grada.

Dobro je Znati

Država
Austrija
Broj Stanovnika
147.685
Jezik
njemački
Valuta
euro
Površina (km2)
65,678 km²

Austrijska kuhinja: lokalna kuhinja odnosi se na namirnice koje su pripremljene na tradicionalni bavarski način. Za vrijeme vašeg boravka u Salzburgu, obavezno kušajte salzburške šnicle. Nakon ručka zasladite se omiljenom zahericom ili štrudlom od jabuka.

Umjetnost i kultura: iako se Beč često smatra kulturnim središtem Austrije, Salzburg ima zaista raskošnu umjetničku i kulturnu scenu. Nedavno novootvorena zgrada Muzeja moderne umjetnosti nalazi se na samom vrhu planine Mönchsberg. Proteže se na čak četiri razine , a dvorane sadrže cjelokupno bogatstvo suvremene umjetnosti.

Festivali: svjetski poznati festival u Salzburgu, istoimeni Salzburg festival, svakog se ljeta održava u gradu te ima nevjerojatan program klasične glazbe koja će vas oduševiti. Ipak, moramo naglasiti to da ulaznice mogu biti dosta skupe i nije ih jednostavno nabaviti. Ako ne uspijete kupiti vaše ulaznice na vrijeme, ne očajavajte; širom Starog grada postoje tzv. kina na otvorenom, gdje možete pratiti određene projekcije festivalskih nastupa.

Grad sporta: Salzburg privlači brojne sportaše u svoje odaje, osobito tijekom zimskih mjeseci. Svi oni koji sanjaju o skijanju, snowboardanju, klizanju ili ostalim zimskim aktivnostima, tek u Salzburgu dolaze na svoje. Ako ste i vi jedno od njih, odlučite se neku od brojnih skijaških staza tek nekoliko kilometara udaljenu od grada. Tijekom toplih ljetnih mjeseci, planiranje u Salzburgu i njegovoj okolici izvrsna je opcija i dostojna zamjena.

Na putu u Salzburg nikako ne propustite uvijek popularna i mnogima omiljena austrijska jezera. U Austriji ima više od 2000 jezera, od kojih izdvajamo ona popularnija:

Wolfgangsee, regija Salzkammergut: najveće jezero u pokrajini Salzburg. Okruženo je uređenim odmaralištima i prikladnim aktivnostima.
Traunsee, regija Salzkammergut: riječ je o najdubljem jezeru na ovome području; duboko je čak 191 metar.
Attersee, regija Salzkammergut: najveće jezero ove pokrajine; zauzima površinu veću od 45 kvadratnih kilometara.
Mondsee, regija Salzkammergut: najtoplije jezero; prosječna temperatura iznosi 25°C.

Austrijska jezera zaista su jedinstvena, stoga ne treba čuditi činjenica da su izvrsno posjećena u bilo koje doba godine. Uživajte u šetnji prirodom oko jezera, opustite se u kristalno čistoj vodi ili se odlučite na istraživanje podvodne flore i faune.

 

AUTOR : DAVID DRAHOTUSKI
prokurist i marketing stručnjak, zaslužan za uspješne kampanje promoviranja ponuda na društvenim mrežama i ostalim medijima. Svoje iskustvo i način za promoviranje i prezentaciju turističkih paketa, stekao je dugogodišnjim obilaženjem raznih destinacija.