logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.

Putovanje u Rim

Rim je zasigurno jedan od najljepših gradova na svijetu kojeg karakterizira veoma burna i bogata povijest. Rim se ponosi time što je oduvijek bio smatran centrom starog svijeta. U više od dva tisućljeća Vječni grad skupio je nebrojeno mnogo znamenitosti, antikviteta te izvanrednih i zanimljivih galerija barokne i renesanse umjetnosti.

Za grad se može reći da je muzej na otvorenom, jer svakim danom ima sve veći popis spektakularnih arheoloških nalazišta i spomenika, polazeći od crkvi u kojima su pohranjene slike talijanskih vrhunskih majstora do prekrasno uređenih i održavanih parkova i fontana kojih, samo u gradu, ima više od 2000!
Epitet Vječnoga grada Rim nije dobio bez razloga. Grad obiluje brojnim spomenicima i znamenitostima koji su pod zaštitom UNESCO – a. Najpoznatiji su, dakako, Koloseum, Panteon i Sikstinska kapela. Da ne biste stekli krivi dojam, grad ne živi isključivo u prošlosti, već ide u korak s modernim svijetom, a to najbolje pokazuju suvremeni restorani i elegantni kafići koji oživljavaju povijesna mjesta.

Kultura grada, njegova autohtona hrana, živopisne ulice i njegovi stanovnici učinili bi svaki posjet ovome gradu izuzetno vrijednim i kad ne bi bilo zanimljive i bogate prošlosti te spomenika koji nas na to podsjećaju.
Klasične rimske osobine najizraženije su na spomenutom Koloseumu, glavnom simbolu grada, na glavnome trgu, Rimskom forumu te na Palatinu, jednom od sedam rimskih brežuljaka, a ujedno i najstarijem dijelu grada. Osim toga, postoji gotovo neprekinuti niz spomenika – od ranokršćanskih bazilika i romaničkih crkvica do renesansnih palača i fontana te crkvi iz razdoblja baroka koje možda najviše doprinose današnjem izgledu grada. Suvremena epoha ostavila je i svoj utjecaj; na raspolaganju vam stoji razgledanje izuzetne neoklasične arhitekture te najsuvremeniji Muzej umjetnosti 21. stoljeća.

Dobro je Znati

Država
Italija
Broj Stanovnika
60 milijuna
Jezik
Talijanski
Valuta
Euro
Površina (km2)
301.230 km²

Postoje neka mjesta u Rimu koja bi bilo šteta ne vidjeti kad ste već tamo. Jedno od takvih mjesta zasigurno je Vatikan. Vatikan predstavlja mjesto jedinstvene atmosfere koje čuva cijenjena arhitektonska i umjetnička ostvarenja. Posjet Vatikanu začinite odlaskom u baziliku sv. Petra, Vatikanske muzeje te Sikstinsku kapelu koja će vas oduševiti.
Rim se, zbog svojeg svekolikog bogatstva, smatra jednim od najfascinantnijih gradova na svijetu. Ondje možete provesti i mjesec dana, a vi ćete tek istražiti ono što je na njegovoj površini.
Za ljubitelje shoppinga napominjemo da u Rimu nema puno velikih trgovačkih centara, već su pojedine poznate robne marke koncentrirane u trgovinama u različitim gradskim četvrtima.
Noćni život u Rimu nije usporediv s noćnim životom u Madridu ili nekom drugom europskom gradu, no za dobro i zabavno druženje s prijateljima i više je nego dovoljan. Brojni klubovi i barovi nalaze se po cijelome gradu, a većina ih se nalazi u četvrti Testaccio i Ostiense. Uživajte u prijateljskom raspoloženju domaćina i ugodnoj i opuštajućoj atmosferi.
Zbog ugodne klime tijekom cijele godine, u Rimu je svakodnevica i zabava na otvorenom. Nakon cjelodnevnog upoznavanja s gradom, opustite se na jednom od brojnih trgova i guštajte u degustaciji omiljenih pića i jela.

Bilo da se odlučite na šetnju kroz rimsku povijest rano ujutro ili za istraživanje jezgre u večernjim satima uz prekrasan zalazak sunca, pogledom na krovove, kupole, rimske stupove i općenito na arhitekturu i umjetnost, shvatit ćete da ne postoji mjesto u gradu koje vam se neće svidjeti.