logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.

Putovanje u Prag

Prag je glavni i najveći grad Češke, a u povijesti je predstavljao političko, kulturno i ekonomsko središte srednje Europe.

Prag je dom mnogih poznatih atrakcija koje su preživjele uništavanja u Europi tijekom 20. stoljeća. Grad ima više od deset glavnih muzeja, nekoliko kazališta, galerija, kina i ostalih povijesnih i izložbenih prostora. Opsežan suvremeni sustav javnog prijevoza odlično povezuje sve dijelove grada. Prag je poznat i kao studentski grad; ima široki raspon fakulteta od kojih izdvajamo Karlovo sveučilište; najstarije sveučilište u Srednjoj Europi. Osim toga, ulaganje u obrazovanje i školstvo vidljivo je i kroz široki raspon javnih i privatnih škola.
Prag se nalazi na šestom mjestu na svjetskom popisu najboljih destinacija u 2016. godini. Njegova bogata povijest čini ga popularnim turističkim odredištem, a prema podacima iz 2014. godine u grad se godišnje slijeva više od 6 milijuna posjetitelja. Prag je peti najposjećeniji europski grad, a kako i ne bi bio kad svojom raznolikošću i posebnošću privlači turiste iz raznih krajeva svijeta.

Nastavak teksta posvećujemo samo nekim gradskim znamenitostima koje biste svakako trebali posjetiti, ako još niste.

Praški dvorac: u praškoj četvrti Hradčani nalazi se Praški dvorac koji danas predstavlja službenu rezidenciju predsjednika Češke Republike te jednu od najposjećenijih turističkih gradskih atrakcija. Izvorno je izgrađen kao utvrda, no tijekom godina dvorac se drastično promijenio. Unutar zidina dvorca nalazi se mnogo kulturnih i povijesnih znamenitosti poput Katedrale sv. Vida, Bazilike sv. Jurja, praški toranj, stara kraljevska palača i još mnogo toga. Najveći drevni dvorac na svijetu zahtijeva dosta vremena za obilazak, no svakako se isplati. Na kraju ture odmorite dušu i tijelo u prekrasnom pogledu na rijeku Vltavu sa Starim gradom u pozadini.

Dobro je Znati

Država
Češka
Broj Stanovnika
1,2 milijuna
Jezik
Češki
Valuta
Češka Kruna
Površina (km2)
496 km²

Karlov most: Karlov most jedan je od najprepoznatljivijih starih mostova u Europi, a povezuje Malu Stranu i Stari grad. Most je dao izgraditi Karlo IV. 1357. godine, 9. srpnja u 5 h 31 minuta. Vjerovalo se da će precizan skup neparnih brojeva ( 1 3 5 7 9 7 5 3 1 ) dati mostu dodatnu snagu i konstrukcijsku potporu. Most je poznat po brojnim kipovima od kojih su najpoznatiji kip Karla IV. te kip Ivana Nepomuka. Ako se zateknete upravo na ovome mjestu, ispred statue sv. Ivana, obavezno dodirnite spomenik i zaželite želju. Tradicija govori da će vam se želja ispuniti, ali i da ćete se opet ubrzo vratiti u ovaj jedinstveni grad! Uživajte u monumentalnosti ove praške znamenitosti dok prolazite kroz njegova moćna vrata koja su reprezentativni primjerak izvanredne gotičke arhitekture.
Stari grad (Staro Mesto) nalazi se u povijesnom dijelu Praga kojeg okružuje prekrasan Stari gradski trg, a osim toga, ovo je idealna početna točka za daljnje istraživanje grada. Ovdje ćete imati priliku vidjeti Crkvu Marije Tinske, Klementinum te astronomski sat. Klementinum je jedan od najvažnijih povijesnih kompleksa koji se može pohvaliti bogatom arhitekturom koja seže do 11. stoljeća.

Od ostalih gradskih zanimljivosti preporučujemo vam da posjetite zgradu općine, Nacionalnu galeriju, Židovsku četvrt, Muzej Franza Kafke, kao i njegovu rodnu kuću te Strahov samostan. Za nešto mlađe tu je praški zoološki vrt, a u vašu turističku rutu svakako uključite i Zid Johna Lennona; zid ljubavi i mira.