logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Nova godina Sarajevo

Nova godina u Sarajevu

Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, smješten je u srcu jugoistočne Europe i izvrsna je polazna točka za otkrivanje i istraživanje čitave regije.

Može se pohvaliti brojnim povijesnim i kulturnim spomenicima, raznim zanimljivim atrakcijama, a nadasve ukusnim jelima u kvalitetnim restoranima. Posjetiti Sarajevo, a ne popiti bosansku kafu negdje na Baščaršiji, smrtni je grijeh. U gradu se nalaze tragovi neolitske kulture Ilira i Rimljana kao i posmrtni ostatci srednjovjekovnog Osmanskog i Austrougarskog carstva. Grad je svjedočio Zimskim olimpijskim igrama, u njemu je bila najduža opsada grada u modernoj povijesti i još mnogo toga. Preplavljen je poviješću te žudi za time da podijeli svoje fascinantne priče posjetiteljima iz raznih krajeva.
Sarajevo možete posjetiti u bilo koje doba godine, jer uvijek donosi nešto novo i zanimljivo. Osim toga, povijesna zemlja Bosna i Hercegovina ne zaostaje za svojim susjednim gradovima ni kada je riječ o novogodišnjim slavljima.

Štoviše, Sarajevo je idealno odredište gdje u opuštenoj atmosferi možete provesti najluđu noći u godini. Nastavak koji slijedi dat će vam do znanja da je zaista tako.
U Sarajevu se doček nove godine slavi na više mjesta, kao i u ostalim gradovima. Na glavnom gradskom trgu, Trgu Bosne i Hercegovine, tradicionalno se organiziraju novogodišnje proslave na kojima vas zabavlja određena glazbena grupa i popratni sadržaj. Dok ste tamo, svakako posjetite neke klubove ili restorane u kojima se također možete oprostiti od stare godine.

Osim glavnog trga, zabavu za Novu godinu možete potražiti i na ostalim mjestima. Narodno kazalište u Sarajevu redovito svake godine priprema tradicionalni novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije. Stoga, za ljubitelje Rossinija, Straussa i ostalih velikana, ovo je savršena prilika!

Dobro je Znati

Država
Bosna i Hercegovina
Broj Stanovnika
3.817 milijuna
Jezik
bošnjački, hrvatski i srpski
Valuta
Konvertabilna marka
Površina (km2)
51 129 km²

Za one koji vole dobar rock koncert neka se upute prema Underground klubu. Mash klub također organizira živu glazbu za doček Nove. Cijene ulaznica za klubove na novogodišnju noć nisu skupe, a svakako uključuju jedno besplatno piće dobrodošlice.
Staru godinu možete ispratiti i u nekim od brojnih hotela i restorana. Cijene za doček nove godine u hotelu i restoranu veoma su pristupačne, a uvijek uključuju ne samo večeru već i piće dobrodošlice te neke dodatne usluge i bonuse. U hotelima također možete uživati u izvedbama popularnih regionalnih zvijezda. U slučaju da se odlučite za večeru u restoranu, ondje je nešto mirnija i opuštenija atmosfera uz atraktivne programe i gurmanske specijalitete.
Ako želite dočekati novu godinu u totalno drugačijem okruženju, tada su za vas kao stvoreni hoteli u planinama. Da, dobro ste čuli! Hotel Bjelašnica, Maršal ili neki drugi hoteli na Jahorini mogu se pohvaliti odličnim smještajem, vrhunskom zabavom i nenadmašnom atmosferom. Krenite u najluđu noć u godini uz živu glazbu i bogatu večeru. Uživajte u raznovrsnom i zabavnom programu u jedinstvenom prirodnom okruženju!

Bilo da planirate svoj novogodišnji odmor u centru Sarajeva ili negdje na planinama, preporučujemo vam da unaprijed napravite svoju rezervaciju, jer su mjesta ograničena.
Pripreme za najluđu noć u godini u glavnom gradu Bosne i Hercegovine u punom su jeku. Zaista je mnogo mogućnosti, no izbor je samo na vama. Odlučite se za ono što vam se čini najzanimljivije i prepustite se dobroj atmosferi!

 

AUTOR : SVEN DRAHOTUSKI
Direktor i kreator putovanja koja su plasirana i u opticaju turističke agencije “KUNA putovanja”. Dugogodišnje iskustvo stečeno na terenu, odnosno destinacijama, iskoristio je za stvaranje proizvoda, odnosno turističkog paketa.