logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Mostar

Putovanje u Mostar

Grad Mostar najveći je grad u Hercegovini, a ujedno je njegovo kulturno i gospodarsko središte. Smješten je na obalama rijeke Neretve kojaje svjetski poznata po svojoj netaknutoj prirodi, ali i jedinstvenom doživljaju koje vam pruža rafting spuštajući se brzacima rijeke.

Najprepoznatljiviji simbol Mostara zasigurno je Stari most preko rijeke Neretve. Tijekom rata u Bosni i Hercegovini most je u potpunosti uništen, no 2004. godine ponovno je zasjao u najboljem svjetlu, od kada je službeno na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO – a.

Mostar je prepun zanimljivih povijesnih znamenitosti,povijesnih mjesta i arhitektonskih građevina. Zaljubljenici u muzeje također će doći na svoje. Za javnost otvoreni su svi muzeji i galerije poput Vojnogmuzeja, Muzeja umjetnosti, Povijesnog muzeja, Muzej Hercegovine i Umjetničke galerije.Svaki muzej pohranjuje i izlaže veliki broj izložaka koji prikazuju povijest grada i gradskog načina života kroz stoljeća.

U starom dijelu Mostara nalazi se Kriva ćuprija; kula kojaokružuje Stari most, zatim franjevačka crkva s najvišim zvonikom u Bosni i Hercegovini te najstarija džamija u Hercegovini – Karađozbegova džamija. Bišćevićakuća (Turska kuća) također je vrijedna spomena. Riječ je o djelu stambene arhitekture koja obiluje autentičnim namještajem. Njezin je vrt idealni primjerturskog stila gradnje, a kuća je u potpunosti sačuvala izvorni otomanski stil.

Tijekom šetnje gradom uputite se prema Španjolskom trgu; spomen – obilježju za 21 poginulog španjolskog vojnika za vrijeme mirovne misije u BiH. Od ostalih znamenitosti izdvajamo Bazar Kujundžiluk; stara tržnica smještena u najstarijoj zoni Mostara.

Prošetajte se graciozno pokaldrmljenim uličicama iz 16. stoljećate kušajte njihovu tradicionalnu kuhinju. I dan danas na tržnici se nalaze male radionice za ručnu obradu bakra ili za tkanje tepiha. Nakon šetnje priuštite si dobru kavu i ručak u nekim od brojnih tradicionalnih restorana.

Opustite se uz zvuke tradicionalne glazbe te uživajte u komunikaciji s dragim i pristupačnim ljudima. Ako volite izlaske, svakako posjetite neke noćne klubove u kojima zabave i druženja nikad ne nedostaje!

Dobro je Znati

Država
Bosna i Hercegovina
Broj Stanovnika
126.628 tisuća
Jezik
Bosanski
Valuta
Konvertibilna Marka
Površina (km2)
1.175 km²

Ako ste zaljubljenici u prirodu, preporučujemo vam da posjetite najzanimljivije prirodne ljepote ovog mjesta. Riječ je o vodopadu pod nazivom Kravice. RijekaTrebižat pada s visine od 30 metara te stvara jedinstveni prirodni amfiteatar širine 150 metara. Ovo je mjesto idealno kako za sve one koji se žele odmoritii opustiti u prirodnom netaknutom okruženju, tako i za ljubitelje raftinga.Uživajte u brzacima rijeke, u zvucima vodopada ili istražujte pećinu koja obiluje stalaktitima od kalcijevog karbonata.

Osim rijeke Trebižat, u raftingu možete uživati i na rijeci Neretvi. Ljetnikovac Radobolja idealan je zaokrijepiti dušu i tijelo u svakom trenutku. Kroz ljetnikovac prolazi kristalno čista ledena rijeka Radobolja u kojoj se ocrtava čitavo prirodno okruženje. Ohladite tijelo i razbistrite um šetnjom kroz bogato kulturno središte i opuštajući izabavni ambijent. Od ostalih aktivnosti na otvorenom rezervirajte si dan za planinarenje i kampiranje. Slobodni ste obilaziti prirodu koja vas okružuje, a nipošto ne zaboravite posjetiti rezervat s divljim životinjama.

Dan možete provesti i u vožnji biciklom. Ako ste ljubitelji adrenalina, osim raftinga preporučujemo vam jedrenje padobranom i paraglajding. Mogućnosti su raznovrsne,a na vama je da se odlučite za ono što vas najviše zanima.

 

AUTOR : MARINA NIKOLIĆ
administrativni referent, svojim dugogodišnjim radom u agenciji i mnogobrojnim putovanjima, stječe veliko znanje o destinacijama koje su u ponudi turističke agencije “KUNA putovanja”.