logo
Putovanja bogata iskustvom.
Načini plaćanja
Jednokratno plaćanje
- Gotovina u poslovnici.
- NetBanking internet bankarstvo.
- Opće uplatnice.
- Kreditne kartice (Maestro, Master Card, Visa, American Express, Diners Card) - 5%
Obročno plaćanje
Mogućnost slanja općih uplatnica putem e-pošte. Mogućnost plaćanja na rate putem kreditnih kartica na daljinu. Mogućnost plaćanja gotovinom na rate dolaskom u našu poslovnicu.
Kuna Putovanja / Moskva

Putovanje u Moskvu

Moskovski kremlj, Boljšoj kazalište, Crveni trg, Katedrala sv. Vasilija Blaženog itd… Sve su ovo najznačajnije atrakcije i znamenitosti političkog, znanstvenog, povijesnog i ekonomskog središta Rusije. Dakako, pogodili ste! Riječ je o Moskvi.

Moskva je jedan od najvećih gradova na svijetu, a bez obzira na to što je mnogi doživljavaju kao grad mafije, zahvaljujući prvenstveno filmovima, ne dopustite da vas išta odvrati od istraživanja mnogobrojnih kulturnih spomenika i znamenitosti grada; od vrhunskih izložbenih primjeraka u galeriji Tretyakov do jednih od najljepših postaja podzemne željeznice na svijetu, koje ispunjene staklom, mramorom i sa zamršenim mozaicima zaista djeluju atraktivno i zanimljivo.

Noćenje u Moskvi:
U gradu postoje brojni hosteli i stanovi za iznajmljivanje, no ipak, preporučujemo vam da se odlučite za smještaj u hotelu zbog brojnih povlastica koje pritom možete ostvariti. Noćenjima u hotelima u centru grada skupljate određene bodove, bez obzira na način plaćanja te na kraju možete uživati u još par besplatnih noći u jednom od najskupljih gradova na svijetu.

Hrana:
Gruzijska hrana i vino još su od vremena Sovjetskog Saveza bili popularni u ovom dijelu Rusije, a zbog svoje kvalitete i okusa takvim su ostali i danas, osobito u Moskvi. Za zasladiti nepce preporučujemo vam lokalni prehrambeni lanac Cafe Khachapuri gdje se poslužuju najrazličitije vrste tradicionalnog gruzijskog kruha koji je punjen rastopljenim gruzijskim sirom. U ponudi je i puno drugih gruzijskih jela, koja biste svakako trebali kušati.

Što raditi u Moskvi:
Vozite se podzemnom željeznicom: činjenica je da vjerojatno nikad u životu niste vidjeli ljepše postaje podzemne željeznice od onih koje možete vidjeti u Moskvi. Novoslobodskaya i Komsomolskaya samo su neke koje mame poglede znatiželjnih turista. Nemojte se iznenaditi ako ćete na sljedeći vlak čekati manje od jedne minute.

Dobro je Znati

Država
Rusija
Broj Stanovnika
143 milijuna
Jezik
Ruski
Valuta
Ruski rubalj
Površina (km2)
17.125.187 km²

Uživajte u pogledu na grad: popnite se na terasu restorana City Space Bar i uživajte u jedinstvenom pogledu na višemilijunski grad. Uzmite svoju bolju polovicu za ruku te dok pijete izvrsne koktele imat ćete osjećaj kao da vam grad leži na dlanu. Još jedno lijepo mjesto je terasa Sky Loungea smještena na vrhu Ruske akademije znanosti. Kokteli nisu ovdje najbolji izbor, no zato su puno opsežniji jelovnici s hranom. Rezervirajte, stoga, večeru za dvoje. Uživajte u odličnoj hrani te prekrasnom pogledu na grad prije samog zalaska sunca.

Crveni trg: Crveni trg najpoznatiji je trg koji se nalazi u samom središtu Moskve. Upravo ovo je mjesto na kojem se razvila sva ruska povijest. Crveni trg omiljen je ne samo među Rusima već i mnogobrojnim turistima. Za bolji ugođaj, preporučujemo vam da ga posjetite u noćnim satima kada gradsko osvjetljenje stvara jedinstvenu atmosferu.

Moskovski kremlj: na vašem putovanju u Moskvu posjetite najpoznatije utvrđeno središte Moskve smješteno u blizini Crvenog trga, na malom brežuljku Borovitsky na obali moskovske rijeke. Kremlj je okružen visokim zidinama, odakle se pruža prekrasan pogled na Crveni trg. Kremlj nije samo središte Moskve već predstavlja vrh ruske političke moći, a nekad je predstavljao i središte pravoslavne crkve. Upravo odavde komunistički diktatori i suvremeni predsjednici činili su sve najbolje i najgore za svoju zemlju.

Osim navedenih znamenitosti, nikako ne propustite Boljšoj kazalište, Alexander vrt, Katedralu Krista Spasitelja te mnoge druge povijesne i kulturne atrakcije grada.